שיחת סלון באימוצית מדוברת

orit81

New member
שיחת סלון באימוצית מדוברת

קודם ישבנו שתי הבנות ואני ושוחחנו במהלך ארוחת הערב.
הגדולה שאלה אותי למשמעות השם שלה ועניתי והסברתי.
אחריה שאלה גם הקטנה את אותה השאלה והגדולה הסבירה לה הסבר מלומד.
פתאום הגדולה (בת 6) שולפת "אני לא יהודית" (התכוונה יהודיה).
שאלתי למה היא חושבת ככה והיא ענתה "כי לא נולדתי בארץ, אני רוסיה".
עניתי שהיא יהודיה כי היא הבת שלנו ושהשיוך הוא לפי המשפחה ונתתי לה דוגמאות של אנשים שהיא מכירה
שגם לא נולדו בארץ אבל שהם כן יהודים כמו סבתא שלה וחברה שלה מהגן והוספתי שהיא ישראלית בדיוק כמוני
כי היא גרה בישראל והמשפחה שלה פה.
היא שאלה "אז גם אותי ואת X (אחותה הקטנה) רוצים להרוג?"

שאלתי למה היא מתכוונת ואמרה שכל הזמן רוצים להרוג את היהודים ושאלה למה זה ככה.
הסברתי לה שהיהודים הם בדרך כלל אנשים חכמים וטובים והרבה אנשים אחרים כנראה מקנאים ביהודים
ומתוך קנאה עושים מעשים שטותיים כמו לנסות להרוג אבל שאין לה מה לדאוג כי אותה ואותנו אף אחד לא רוצה להרוג.
היתה דממה של כמה רגעים ואז הקטנה (בת 3.8) שאלה
אמא, איך עושים אמא?"
שאלתי אם היא מתכוונת איך הופכים להיות אמא והיא אמרה שכן.
הפניתי את השאלה לגדולה ושאלתי אם היא רוצה לענות לאחותה.
הגדולה תפסה את הבמה בגאון והכריזה שכדי להיות אמא אפשר להוליד ילד מהבטן או לאמץ.
אני חיזקתי אותה והוספתי שאמא אמיתית היא זו שמגדלת ואוהבת ומחבקת ומנשקת ושהיא האמא לתמיד.
הגדולה שאלה על האמא שמולידה (פעם ראשונה שמשתמשת במונח "אמא" בהקשר של המולידה, לא שלה באופן ישיר אלא בכללי)
ואני חזרתי על ההסבר שהיא כבר מכירה שיש הרבה סוגים של אנשים ושלא כל אישה יכולה להיות אמא ולא כל אחד יכול להיות הורה
ולכן כשאישה יולדת תינוק/ת והיא מרגישה שהיא לא יכולה להיות אמא שלו, היא מבקשת מאנשים שכן רוצים ויכולים שיהיו ההורים שלו
ואז הם מאמצים את התינוק והופכים להיות ההורים שלו לתמיד כמו שאנחנו אימצנו אותה ואת אחותה (בליווי חיבוק וליטוף לכל אחת מהן)
וכמה שאני שמחה שהן הבנות שלי לתמיד.
שנייה אחר כך הן חזרו לריב בניהן על של מי החביתה יותר טעימה ואני הבנתי שהכל תקין

משתפרת

New member
כמה מוצלח לשוחח אימוצית ממש מההתחלה.

הדברים נקלטים בטבעיות ומוטמעים. הנושאים מתפתחים עם הגיל וההבנה ואין צורך לערוך "שיחה" מיוחדת בה מעבירים את הדברים שלא נאמרו לאורך השנים.
להבדיל ממך, לי היו השבוע כמה שיחות סלון עם אנשים שלא שייכים למשפחות מאמצות. האנשים הללו מכירים אותנו שנים על שנים, ראו כיצד קיבלנו את לינדו, ראו איך אנחנו חיים ואיך ההתנהלות היומיומית שלנו.
בשיחה עם חברה ותיקה (היא מכירה אותנו עוד מהתקופה שהיינו רווקים, וזה באמת היה מזמן) שהגיעה ארצה מחו"ל בגלל אירוע משפחתי: "תגידי, אמא שלו חיה?" "חיה ועוד איך" עניתי והצבעתי על עצמי. היא היתה מאד נבוכה ולא ידעה מה לעשות עם עצמה, עד שתמללתי עבורה את השאלה- על האם היולדת או האם הביולוגית.
בשיחה עם ידידים שמתראים איתי לפחות פעם בשבוע: "איזה מזל יש לכם שלא הסתרתם ממנו שהוא מאומץ ושדיברתם איתו על כך כל השנים". במקרה הספציפי שלנו אפילו אם היינו רוצים להסתיר- אי אפשר היה, לינדו נראה כל כך שונה מאיתנו. אבל גם אילו היינו מאמצים בן בהיר עור ועיניים כמוני לא היינו נוהגים אחרת. זה לא ענין של מזל, זה ענין של הבנה שעדיף לא להסתיר, שמוטב לשוחח ולהוציא דברים לאור. הרי אפילו המפלצות מביעותי הלילה נעלמות באור.
אורית, הבנות שלך מצטיידות בכלים לכל החיים. כבר כעת הן מצוידות היטב. והכי חשוב- הן רגילות לכך שכל הדברים גלויים ופתוחים, הן תוכלנה לשוחח על כל מה שיציק להן מתישהו, הן לא תצטרכנה לשתוק ולהתמודד לבד.

וואו כמה שאת צודקת!

אילולא ביקרתי בפורום הזה באופן תדיר, כנראה שלא פעם היו נתקעות לי המילים בשפה שאינה היתה מוכרת לי כאשר נכנסנו לעולם האומנה.
אצלינו יש שתי אמהות ושני אבות. אלו שילדו ואוהבים אך אינם יכולים לגדל ואלו שבחרו להיות הוריו ואוהבים ומגדלים. בזכות השפה שאני רוכשת כאן, החיים שלנו פשוטים הרבה יותר. ופתוחים הרבה יותר. יש שפה שבה ניתן להשתמש כדי לבטא תחושות ורגשות שאינם קיימים עם ילדנו הבילוגיים.
תודה לכולכם! השפה הזו, "האימוצית" כ"כ חשובה לילדנו, לנו, לסביבה הקרובה יותר והקרובה פחות.

אבי351

New member
כמה מרגשת השיחה כמה ילדותייך נבונות ומרגשות

וכמה תשובותייך היו במקום ונכונות כייף לי לקרוא תמיד על משפחתכן הקסומהההההההההההההה

אימוצית שפה יפה!

וטובה לבריאות (הנפש).
בנותייך מופלאות ולך חלק נכבד בכך. כייף לקרוא אותך.

בעניין הגויים שרודפים את היהודים כל חג מחדש

אני גם נוהגת להסביר שזה היה לפני הרבה שנים בחוץ לארץ ופה במדינת ישראל זה כבר לא ככה.
לגננות ולמורות יש לעיתים דרך מאד משכנעת להעצים את רדיפת היהודים ואת זה שניצלנו בקושי ובנס, מבלי להסביר שמדובר בארועים (שאם בכלל קרו) קרו לפני המון שנים ורובם בגולה.
מקסימות הבנות!

את מעוותת קצת את ההיסטוריה לא?

רדיפת יהודים לא קרתה "לפני המון זמן",
והיא קרתה (בתשובה לאמירה שלך "אם בכלל קרתה")
היא קורית גם היום ברגע זה באוקראינה...בצרפת, באירן ואיפה לא...

טוב לא שצריך לספר את זה לילדים, אבל לא כדאי לחפות ולהסתיר

נתנאלה2

New member
איזה מרגשות הבנות שלך .

אילו שאלות נהדרות
והתשובות, לזכור ולנצור.

אורית- המון קומפלימנטים על דרך ניהול השיחה.

באמת מקסים.
מטריד אותי קצת עניין ה"להרוג". מאיפה זה אצל חמודה בגיל עדיין רך? מדברי הגננת על חנוכה?
אני חושבת שזה שווה דיון בפני עצמו.
מפני שמאוחר יותר,בגיל גבוה יותר,יש גם ילדים שקשה להם עם העובדה שנולדו בארצות אנטישמיות,שעסקו בהרג.
תהליך גיבוש הזהות והשייכות אצל הילדים שלנו הוא מאד מאד מורכב.

למעלה