שיטה חדשנית להשתלת שיניים All on four

שיטה חדשנית להשתלת שיניים All on four

קראתי בעיתון על שיטה חדשנית להשתלת שיניים All on four המיועדת להחליף תותבת. הנושא מאד מעניין אותי. מה ידוע לכם על שיטה זו? האם היא מומלצת? נראה לי ממש פתרון נהדר אבל קצת מפחיד אותי להתנסות במשהו חדש. אשמח לתגובות. תודה עדנה

All on four

זוהי גישה טיפולית המהווה חלק מתחום רחב יותר, ההולך ומתפתח מאוד בשנים האחרונות, של ביצוע שתלים דנטלים בהנחית תוכנת מחשב. באופן כללי מדובר על כך שצילום הCT, המהווה שלב מקדים בכל פרוצדורה של ביצוע שתלים, מועבר אל תוכנת מחשב שבה ניתן לצפות בממדי הלסת המדויקים ולתכנן במדויק (הרבה יותר מדויק מהשיטה הקונבנציונאלית) את מיקום השתלים ואת השיניים שיבואו על גבי שתלים אלו. התוכנה מאפשרת לראות תמונה תלת ממדית של לפני ואחרי הכל על גבי המחשב עוד בטרם ביצוע ההשתלה. מכיוון שדיוק הטכניקה גדול ניתן להכין את השיניים שיותקנו על גבי השתלים עוד לפני ביצוע ההשתלה ולמסור שיניים אלו מיד אחרי ההשתלה. היתרון העיקרי של תכנון/ביצוע שתלים ממוחשב הוא בדיוק הרב שלו. דיוק זה מאפשר לנצל אזורים בלסת אשר ללא גישה זו לא ניתן היה להחדיר אליהם שתלים או שהיה צורך בביצוע השתלת עצם מקדימה. במקרים מסוימים (אבל לא בכולם) השיטה מאפשרת להמנע מהשתלות עצם על ידי ניצול אזורים אחרים בלסת בהם קיימת כמות מספקת של עצם ועל ידי החדרה מדויקת של השתלים לאזורים אלו. All on Four היא אחד מהגישות הללו שמבוססת על יצרן ידוע מאוד בתחום השתלים - Noble Biocare- שמאפשרת באמצעות תכנון ממוחשב מקדים לבצע את השתלים למסור את השיניים באותו היום. קימות גם חברות נוספות ותוכנות נוספות. יתרון נוסף של החדרת שתלים מונחת מחשב היא שבשל הדיוק הרב של השיטה מידת פתיחת החניכיים הנדרשת לצורך ההשתלה היא מינימלית או כלל אינה נדרשת ובשל כך נוצרת הפחתה משמעותית מאוד במידת הכאבים לאחר הניתוח. (שהופך בטכניקה זו להיות פשוט מאוד) השיטה אינה מתאימה בכל המקרים ומיועדת בעיקר למקרים של חוסר שיניים מלא. חשוב לזכור שכאשר אין כלל עצם מספקת בלסת גם השיטה הממוחשבת לא תעזור ויש צורך בביצוע השתלות עצם מקדימות. השיטה אומנם חדשה יחסית (מספר שנים) אך בעלת הצלחה מרשימה. במרפאת השתלים שבמרכז לבריאות הפה בבית חולים איכילוב בוצעו מספר השתלות ומסירת השחזור כפי שתואר בטכניקה זו ובהצלחה ניכרת ונצבר נסיון רב בתחום.

All on four

תודה על תשובתך. האם אתה מכיר את דר ג'רי כהן או לוי מרחובות? קראתי שהוא עוסק בתחום זה. קבעתי אצלו תור לייעוץ. כיום אני עם תותבת ומאד רוצה להשתחרר ממנה. אני מאד מתלבטת ופוחדת

תשובה

כפי שנמסר כבר מספר פעמים בפורום - אין ולא תהיה התיחסות שמית לרופאים ספציפיים. תשובתי הקודמת נתנה אינפורמציה מספקת להבנת נושא ה- All On four

למעלה