שיטה להוראת חפיפת משולשים

שיטה להוראת חפיפת משולשים

שלום לכולם, רציתי לדעת אם יש כאן מישהו ששמע על "שיטת הצבעים" להוראת "חפיפת משולשים" (שייך לתחום:הנדסת המישור, כיתות ח'). עפ"י שיטה זו,כל זוג צלעות(או זוויות) שוות יסומנו באותם צבעים. אם מישהו קרא על מחקר בתחום, או איזשהו מאמר בנושא (כמו: האם השיטה יעילה?), אשמח לקבל תשובה עם הפנייה למאמר הרלוונטי. אודה לכם על שיתוף הפעולה, יום טוב, מורה למתמטיקה1

לא שמעתי - נשמע היטב

כל שיטה שמועילה - שווה לנסות אותה. כשהשיטה הרגילה לא מצליחה - כל שיטה אחרת שווה. גם בקריאה, יש שיטה של קריאה פונטית רגילה, בצורות שונות. וכשמישהו לא מצליח בשיטה הרגילה - תמיד יש שיטה אחרת, וגם שיטה בצבעים, שיכולה לעזור. שיטה של צבעים - נשמע חביב, אם כי אין לי מושג על שיטה ספציפית כזו. אשמח לשמוע גם כן.

כן אני מכירה את השיטה

שיטה מעולה. אני לא מכירה מאמרים על שיטה זו. פשוט מאוד הבן שלי לומד בכיתה ח' ואחת "הבעיות" שלו זה הנדסה. המורה שעובדת איתו אחר הצהרים עובדת בשיטת הצבעים פשוט הולך מצויין. השיטה הזאת פשוט הצילה אותו אחרי תיסכול שהיה לפני כן. המורה הקודמת שהייתה לו לא למדה אותו בשיטה זו והוא ממש הלך לאיבוד. ברגע שהתחיל ללמוד בשיטת הצבעים פשוט הדברים נעשו יותר מוחשיים. כדאי לנסות.

למעלה