שיטות אבולוציוניות בבינה מלאכותית

atheist22

New member
שיטות אבולוציוניות בבינה מלאכותית

שלום לכם, אני מאוד נהנה לקרוא את הפורום שלכם. אני מאוד מתעניין באבולוציה, אבל גם אוהב ליישם את הדברים ולראות אותם בעצמי וכיוון שאני גם מאוד מתעניין בבינה מלאכותית, החיבור המתבקש הוא שיטות אבולוציוניות בבינה מלכותית (לדוגמה פיתוח מעגלים חשמליים). הידעתם שבשיטות אבולוציוניות פותחו מעגלים חשמליים שנרשמו עליהם פטנטים? לי בעצמי יצא ליישם שיטות אבולוציוניות בקנה מידה קטן, אבל אני הופתעתי בעצמי עד כמה טוב זה עבד. היה אפשר גם ממש לראות תופעות שונות שקיימות באבולוציה בטבע. לדוגמה רבייה מינית שיפרה את התוצאות בצורה דרסטית ביותר. אני חושב לעשות תיזה בתחום ומחפש מנחה. אתם מכירים אנשים באקדמיה בארץ שעוסקים בתחום שאתם יכולים להמליץ עליהם?

SilentMike

New member
סורי.

אני בעצמי נכשלתי בנסיון לעשות סמינר בבינה מלאכותית (אז אני עושה במשהו אחר). אבל אם תמצא מישהו כזה תודיע לי...

atheist22

New member
אלגוריתמים גנטיים

מה שנהוג להיקרא אלגוריתם גנטי הוא בד"כ רעיון די מצומצם של אופטימיזציה של פונקציה של מספר משתנים בדידים. אני מדבר על הרעיון הכללי של שיטה אבולוציונית, שיכול לכלול יצוגים מורכבים הרבה יותר של הפתרון(כמו ייצוג מורכב של מעגל חשמלי או תוכנת מחשב)

Wolverchenus

New member
יש אפשרות לראות קוד מהסגנון?

אני די סקרן איך בכלל ניגשים ללכתוב דבר כזה. אתה יכול לצרף קטע קוד קצר וסימלי (טוב, אם לא קצר אז סימלי) שמדגים אלגוריתם גנטי או אבולוציוני?

atheist22

New member
קישור

מצורף קישור להסבר על אלגוריתמים גנטיים מ-wikipedia. אלגוריתם גנטי הוא השיטה האבולוציונית הפשוטה ביותר.

ofir9

New member
חפש ב-google או במתחרים

למידה חישובית (Machine Learning) ואבולוציה תחת כל אחת מהאונבירסיטאות בארץ. בטח תמצא מנחה שמתעסק בשני התחומים (ואז אפשר למצוא סטודנטים מהאזור ולשאול אותם). לחילופין אפשר לשגר מיילים לכל מיני פקולטות שמתמחות בביאולוגיה חישובית או בלמידה ולברר. בקורס שלקחתי בעבר המרצה אמר פעם שזה טוב לבעיות מאוד מסויימות, ולא עובד בד"כ, אבל אתה מוזמן להיות פורץ דרך. אני אישית מתעסק בלמידה לצרכים שיווקים (כריית מידע), ויכול להעיד שמעדיפים, לפחות כאן, רשתות נוירונים, עצי החלטה ואלגרותמים סטטיסטים, ולא מתקרבים לאלגורתמים מתחום האבולוציה. בכל מקרה בהצלחה.

למעלה