שיטות טיפול בפורום

שיטות טיפול בפורום

הודעה שפורסמה כאן בשבוע שעבר לגבי שיטות טיפול מיוחדות ונוספות גרמה לי לחשוב שזה יהיה מעניין לחלוק מידע על איך אנחנו מטפלים. כולנו עושים את המקסימום עבור ילדנו אבל לכל אחד יש דברים שמתאימים לו ולילד. אולי נקבל רעיונות... אז אני התחיל: הפשוש בן שלוש אובחן לפני שלושה חודשים (אנחנו חיים בארה''ב). הטיפול שלו מורכב מ: מחוץ לבית: - ריפוי בעיסוק בגישה ההתפתחותית שלוש פעמים בשבוע. - קלנאית תקשורת בגישה התפתחותית פעם בשבוע (בשאיפה להגביר לפעמים). - ריפוי במוסיקה פעם בשבוע. - גן תקשורתי(Pre-School) (הגן שייך לריפוי בעיסוק שני ילדים עם שני מבוגרים (עם הכשרה של DIR) מועבר בשיטת ה- Floor time עם דגש על אינטראקציה בין שני הילדים ועם תוספות של רפוי בעיסוק וקלנאית תקשורת) שלוש פעמים בשבוע (למרבה הצער נמשך רק שעתיים כל פעם - האורך הרגיל של Pre-School כאן). - גן משלב (Pre-School) גן קטן יחס של 1:3 עבודה קבוצתית ואישית (פעמים בשבוע במשך שעתים וחצי). - משפחתון נחמד וקטן (ארבע פעמים בשבוע למשך שעתים) בשביל קבוצת ילדים רגילה אם כי כל אחד מדבר שפה אחרת והגננתשמה דגש על גישה פרה שפתית. הגננת מיוזמתה ביקשה ויצרה קשר עם קלנאית התקשורת על מנת ללמוד איך לעזור לפשוש בקבוצה. מעבר לזה עוברים איבחון כרגע ב School district על מנת לקבל מהם שירותים של גן(Preschool) וקלנאית תקשורת וריפוי בעיסוק (ממומן על ידי המדינה - זה סל השירותים פה...). לא בטוח שנחבק בזרועות פתוחות... בבית: שלוש עד ארבע שעות ביום Floor time. שאנחנו או סטודנטית שצירפנו (פעמים בשבוע) נותנים. סך הכל אנחנו עובדים לפי מודל ה- DIR כל המטפלים ככולל אנחנו בבית עובדים לפי הגישה ומאד מרוצים מההתקדמות של הילד בכל הרמות
. ענת

גם אני מצטרפת לדיווח טיפולים

ענת שלום ותודה על המידע- אנחנו נמצאים בגן תקשורת מוצלח מאד, למרות מיעוט הטיפוליםהפרא רפואיים בו. יש שם קלינאית תקשורת שאמורה לראותו פעמיים בשבוע, אך לדעתי זה לא תמיד קורה. מרפאת בעסוק בתקן דומה- 7 שעות לשמונה ילדים ומטפלת במוסיקה שעובדת איתם באופן קבוצתי פעם בשבוע. אך יש שם צוות נהדר וחושב. הוא נמצא שם עד אחה"צ- אך היה נכנס מאוחר בבוקר, בגלל טיפול DIR בבית 4 פעמים בשבוע ופעמיים בשבוע קלינאית תקשורת פרטית. כיום הוא נכנס מוקדם יותר, בחלק מהימים כדי להשתלב בקלות יותר. אחה"צ יש לו טיפולי ABA ועוד ריפוי בעיסוק באופן פרטי. מעבר לכך הוא מקבל טיפולי אמנה, עשה תקופה רכיבה טיפולית- ונחזור כנראה באביב. בקרוב נתחיל טיפול מובנה יותר של דיאטה סנסורית אצל מרב"ע המתמחה בכך. הוא יתחיל גם תוכנית לטיפול פה מובנה- לשיפור של המוטוריקה והתחושה בפה. בברכה, תלמה.

למעלה