דר אריה מבר
New member
שיטות להורדת מתחים
שיטות להורדת מתחים של ד"ר אריה מבר
כאן אנו מביאים את המלצותינו האישיות על שיטות ודרכים להפגה ומניעת הצטברות מתחים, על בסיס ניסיוננו האישי והמקצועי.
מומלץ תרגול הרפיית הגוף, בשילוב דמיון יצירתי, הוא כלי זמין, יעיל וזול להורדת מתח רגשי ונפשי.
חשיבה חיובית לדפוסי החשיבה שלנו השפעה משמעותית ביותר על מצבנו הנפשי והפיזי.
כמו שניתן להגביר את המתח והחרדה על ידי מחשבות שליליות - כך ניתן להוריד את המתח ולחזק את תחושת הביטחון והשלווה על ידי תרגול חשיבה חיובית.
שנוי התזונה בריאותנו הנפשית קשורה באופן ישיר לתהליכים הפיזיולוגיים של הגוף, כגון חילוף החומרים, תפקוד השרירים, עיכול ועוד.
מעבר לתזונה בריאה יותר יכול לשפר בהרבה את מצב בריאותנו הפיזית ועל ידי כך להשפיע לטובה גם על מצבנו הרגשי והנפשי. מומלץ להשתמש במוצרי מזון מלאים. באמרינו "מזון מלא" אנו מתכוונים למזון שלא עבר עיבוד המקנה לו תכונות שליליות ומוריד מערכו הטבעי:
- מוצרים מחיטה מלאה (לחם, פסטה, קמח וכו')
- אורז מלא (דורש בישול ממושך יותר)
- מולסה מתוקה במקום סוכר (עדיף גם מדבש)
- שומשום מלא
- שמנים צמחיים מכבישה קרה
- מיץ טבעי במקום משקאות קלים למיניהם
המזון עובר עיבוד מכמה סיבות: ניקוי, ריכוך, שיפור טעם, ריח ומרקם, הקלת העיכול, הארכת חיי המדף (הוצאת החומרים המזינים מהמזון כך שהחרקים לא ירצו לגעת בו) וכו'. סוגים מסוימים של עיבוד, כמו קילוף, ניפוי, חימום יתר, ייבוש, הקרנה ועוד, משנים את תכונות המזון ואת הרכבו, כך שהוא מאבד חלק גדול מהתועלת שלו לגוף האדם מחד, וצובר תכונות מזיקות מאידך.
מזון אורגני (לא מרוסס ולא מעובד בעזרת חומרים כימיים) תמיד עדיף.
רצוי לצמצם שימוש במוצרי חלב, בשר וביצים וגם אז - במוצרי חלב כדאי להעדיף גבינות לבנות ויוגורטים לא שמנים וללא תוספות.
במוצרי בשר כדאי להעדיף בשר עוף רזה.
את הביצים רצוי לאכול מהסוג האורגני.
רצוי להמנע מאכילת המאכלים הבאים:
- בשר בקר ובשר שומני
- איברים פנימיים של בעלי חיים: כבד, לב וכו' (בגלל כמות גדולה של רעלים)
- חלב פרה (המזון האלרגני ביותר) וגבינה צהובה
- מאכלים מטוגנים בשמן
- קפה (במיוחד נמס)
- סוכר לבן (גם מאכלים שכוללים סוכר)
- מרגרינה
- מוצרים ומשקאות שכוללים חומר משמר וצבע מאכל
- קולה (כולל דיאט) - אחד המשקאות הרעילים והמזיקים ביותר
- בוטנים
- פירות מבושלים ומשומרים (הופכים לחומציים ומעלים את רמת החומציות בגוף)
- פירות וירקות לא בשלים
ירקות מכילים כמות מספקת של מלח, לכן הגוף אינו זקוק לתוספת מלח.
אמבטיה למים יש השפעה מרגיעה ומרעננת.
ניתן להוסיף שמנים אתריים, למשל אורן ולבנדר
תרגילים פיזיים
לחילוף חומרים תקין בגופנו יש השפעה רבה על רמת המתח הפנימי. תרגילים פיזיים (או עבודה פיזית) מתונים עוזרים לתהליך זה ותורמים לאיזון מערכת העצבים (וגם שאר מערכות הגוף).
המלצות שלי: עבודה בגינה, משחקי תנועה עם ילדים, טיולים רגליים
הרכבים טבעים מיוחדים של ד"ר אריה מבר סופר תא סופר תא ירוק סופר אושר סופר תא-גרה
שיטות להורדת מתחים של ד"ר אריה מבר
כאן אנו מביאים את המלצותינו האישיות על שיטות ודרכים להפגה ומניעת הצטברות מתחים, על בסיס ניסיוננו האישי והמקצועי.
מומלץ תרגול הרפיית הגוף, בשילוב דמיון יצירתי, הוא כלי זמין, יעיל וזול להורדת מתח רגשי ונפשי.
חשיבה חיובית לדפוסי החשיבה שלנו השפעה משמעותית ביותר על מצבנו הנפשי והפיזי.
כמו שניתן להגביר את המתח והחרדה על ידי מחשבות שליליות - כך ניתן להוריד את המתח ולחזק את תחושת הביטחון והשלווה על ידי תרגול חשיבה חיובית.
שנוי התזונה בריאותנו הנפשית קשורה באופן ישיר לתהליכים הפיזיולוגיים של הגוף, כגון חילוף החומרים, תפקוד השרירים, עיכול ועוד.
מעבר לתזונה בריאה יותר יכול לשפר בהרבה את מצב בריאותנו הפיזית ועל ידי כך להשפיע לטובה גם על מצבנו הרגשי והנפשי. מומלץ להשתמש במוצרי מזון מלאים. באמרינו "מזון מלא" אנו מתכוונים למזון שלא עבר עיבוד המקנה לו תכונות שליליות ומוריד מערכו הטבעי:
- מוצרים מחיטה מלאה (לחם, פסטה, קמח וכו')
- אורז מלא (דורש בישול ממושך יותר)
- מולסה מתוקה במקום סוכר (עדיף גם מדבש)
- שומשום מלא
- שמנים צמחיים מכבישה קרה
- מיץ טבעי במקום משקאות קלים למיניהם
המזון עובר עיבוד מכמה סיבות: ניקוי, ריכוך, שיפור טעם, ריח ומרקם, הקלת העיכול, הארכת חיי המדף (הוצאת החומרים המזינים מהמזון כך שהחרקים לא ירצו לגעת בו) וכו'. סוגים מסוימים של עיבוד, כמו קילוף, ניפוי, חימום יתר, ייבוש, הקרנה ועוד, משנים את תכונות המזון ואת הרכבו, כך שהוא מאבד חלק גדול מהתועלת שלו לגוף האדם מחד, וצובר תכונות מזיקות מאידך.
מזון אורגני (לא מרוסס ולא מעובד בעזרת חומרים כימיים) תמיד עדיף.
רצוי לצמצם שימוש במוצרי חלב, בשר וביצים וגם אז - במוצרי חלב כדאי להעדיף גבינות לבנות ויוגורטים לא שמנים וללא תוספות.
במוצרי בשר כדאי להעדיף בשר עוף רזה.
את הביצים רצוי לאכול מהסוג האורגני.
רצוי להמנע מאכילת המאכלים הבאים:
- בשר בקר ובשר שומני
- איברים פנימיים של בעלי חיים: כבד, לב וכו' (בגלל כמות גדולה של רעלים)
- חלב פרה (המזון האלרגני ביותר) וגבינה צהובה
- מאכלים מטוגנים בשמן
- קפה (במיוחד נמס)
- סוכר לבן (גם מאכלים שכוללים סוכר)
- מרגרינה
- מוצרים ומשקאות שכוללים חומר משמר וצבע מאכל
- קולה (כולל דיאט) - אחד המשקאות הרעילים והמזיקים ביותר
- בוטנים
- פירות מבושלים ומשומרים (הופכים לחומציים ומעלים את רמת החומציות בגוף)
- פירות וירקות לא בשלים
ירקות מכילים כמות מספקת של מלח, לכן הגוף אינו זקוק לתוספת מלח.
אמבטיה למים יש השפעה מרגיעה ומרעננת.
ניתן להוסיף שמנים אתריים, למשל אורן ולבנדר
תרגילים פיזיים
לחילוף חומרים תקין בגופנו יש השפעה רבה על רמת המתח הפנימי. תרגילים פיזיים (או עבודה פיזית) מתונים עוזרים לתהליך זה ותורמים לאיזון מערכת העצבים (וגם שאר מערכות הגוף).
המלצות שלי: עבודה בגינה, משחקי תנועה עם ילדים, טיולים רגליים
שיטות להורדת מתחים של ד"ר אריה מבר
כאן אנו מביאים את המלצותינו האישיות על שיטות ודרכים להפגה ומניעת הצטברות מתחים, על בסיס ניסיוננו האישי והמקצועי.
מומלץ תרגול הרפיית הגוף, בשילוב דמיון יצירתי, הוא כלי זמין, יעיל וזול להורדת מתח רגשי ונפשי.
חשיבה חיובית לדפוסי החשיבה שלנו השפעה משמעותית ביותר על מצבנו הנפשי והפיזי.
כמו שניתן להגביר את המתח והחרדה על ידי מחשבות שליליות - כך ניתן להוריד את המתח ולחזק את תחושת הביטחון והשלווה על ידי תרגול חשיבה חיובית.
שנוי התזונה בריאותנו הנפשית קשורה באופן ישיר לתהליכים הפיזיולוגיים של הגוף, כגון חילוף החומרים, תפקוד השרירים, עיכול ועוד.
מעבר לתזונה בריאה יותר יכול לשפר בהרבה את מצב בריאותנו הפיזית ועל ידי כך להשפיע לטובה גם על מצבנו הרגשי והנפשי. מומלץ להשתמש במוצרי מזון מלאים. באמרינו "מזון מלא" אנו מתכוונים למזון שלא עבר עיבוד המקנה לו תכונות שליליות ומוריד מערכו הטבעי:
- מוצרים מחיטה מלאה (לחם, פסטה, קמח וכו')
- אורז מלא (דורש בישול ממושך יותר)
- מולסה מתוקה במקום סוכר (עדיף גם מדבש)
- שומשום מלא
- שמנים צמחיים מכבישה קרה
- מיץ טבעי במקום משקאות קלים למיניהם
המזון עובר עיבוד מכמה סיבות: ניקוי, ריכוך, שיפור טעם, ריח ומרקם, הקלת העיכול, הארכת חיי המדף (הוצאת החומרים המזינים מהמזון כך שהחרקים לא ירצו לגעת בו) וכו'. סוגים מסוימים של עיבוד, כמו קילוף, ניפוי, חימום יתר, ייבוש, הקרנה ועוד, משנים את תכונות המזון ואת הרכבו, כך שהוא מאבד חלק גדול מהתועלת שלו לגוף האדם מחד, וצובר תכונות מזיקות מאידך.
מזון אורגני (לא מרוסס ולא מעובד בעזרת חומרים כימיים) תמיד עדיף.
רצוי לצמצם שימוש במוצרי חלב, בשר וביצים וגם אז - במוצרי חלב כדאי להעדיף גבינות לבנות ויוגורטים לא שמנים וללא תוספות.
במוצרי בשר כדאי להעדיף בשר עוף רזה.
את הביצים רצוי לאכול מהסוג האורגני.
רצוי להמנע מאכילת המאכלים הבאים:
- בשר בקר ובשר שומני
- איברים פנימיים של בעלי חיים: כבד, לב וכו' (בגלל כמות גדולה של רעלים)
- חלב פרה (המזון האלרגני ביותר) וגבינה צהובה
- מאכלים מטוגנים בשמן
- קפה (במיוחד נמס)
- סוכר לבן (גם מאכלים שכוללים סוכר)
- מרגרינה
- מוצרים ומשקאות שכוללים חומר משמר וצבע מאכל
- קולה (כולל דיאט) - אחד המשקאות הרעילים והמזיקים ביותר
- בוטנים
- פירות מבושלים ומשומרים (הופכים לחומציים ומעלים את רמת החומציות בגוף)
- פירות וירקות לא בשלים
ירקות מכילים כמות מספקת של מלח, לכן הגוף אינו זקוק לתוספת מלח.
אמבטיה למים יש השפעה מרגיעה ומרעננת.
ניתן להוסיף שמנים אתריים, למשל אורן ולבנדר
תרגילים פיזיים
לחילוף חומרים תקין בגופנו יש השפעה רבה על רמת המתח הפנימי. תרגילים פיזיים (או עבודה פיזית) מתונים עוזרים לתהליך זה ותורמים לאיזון מערכת העצבים (וגם שאר מערכות הגוף).
המלצות שלי: עבודה בגינה, משחקי תנועה עם ילדים, טיולים רגליים
הרכבים טבעים מיוחדים של ד"ר אריה מבר סופר תא סופר תא ירוק סופר אושר סופר תא-גרה
שיטות להורדת מתחים של ד"ר אריה מבר
כאן אנו מביאים את המלצותינו האישיות על שיטות ודרכים להפגה ומניעת הצטברות מתחים, על בסיס ניסיוננו האישי והמקצועי.
מומלץ תרגול הרפיית הגוף, בשילוב דמיון יצירתי, הוא כלי זמין, יעיל וזול להורדת מתח רגשי ונפשי.
חשיבה חיובית לדפוסי החשיבה שלנו השפעה משמעותית ביותר על מצבנו הנפשי והפיזי.
כמו שניתן להגביר את המתח והחרדה על ידי מחשבות שליליות - כך ניתן להוריד את המתח ולחזק את תחושת הביטחון והשלווה על ידי תרגול חשיבה חיובית.
שנוי התזונה בריאותנו הנפשית קשורה באופן ישיר לתהליכים הפיזיולוגיים של הגוף, כגון חילוף החומרים, תפקוד השרירים, עיכול ועוד.
מעבר לתזונה בריאה יותר יכול לשפר בהרבה את מצב בריאותנו הפיזית ועל ידי כך להשפיע לטובה גם על מצבנו הרגשי והנפשי. מומלץ להשתמש במוצרי מזון מלאים. באמרינו "מזון מלא" אנו מתכוונים למזון שלא עבר עיבוד המקנה לו תכונות שליליות ומוריד מערכו הטבעי:
- מוצרים מחיטה מלאה (לחם, פסטה, קמח וכו')
- אורז מלא (דורש בישול ממושך יותר)
- מולסה מתוקה במקום סוכר (עדיף גם מדבש)
- שומשום מלא
- שמנים צמחיים מכבישה קרה
- מיץ טבעי במקום משקאות קלים למיניהם
המזון עובר עיבוד מכמה סיבות: ניקוי, ריכוך, שיפור טעם, ריח ומרקם, הקלת העיכול, הארכת חיי המדף (הוצאת החומרים המזינים מהמזון כך שהחרקים לא ירצו לגעת בו) וכו'. סוגים מסוימים של עיבוד, כמו קילוף, ניפוי, חימום יתר, ייבוש, הקרנה ועוד, משנים את תכונות המזון ואת הרכבו, כך שהוא מאבד חלק גדול מהתועלת שלו לגוף האדם מחד, וצובר תכונות מזיקות מאידך.
מזון אורגני (לא מרוסס ולא מעובד בעזרת חומרים כימיים) תמיד עדיף.
רצוי לצמצם שימוש במוצרי חלב, בשר וביצים וגם אז - במוצרי חלב כדאי להעדיף גבינות לבנות ויוגורטים לא שמנים וללא תוספות.
במוצרי בשר כדאי להעדיף בשר עוף רזה.
את הביצים רצוי לאכול מהסוג האורגני.
רצוי להמנע מאכילת המאכלים הבאים:
- בשר בקר ובשר שומני
- איברים פנימיים של בעלי חיים: כבד, לב וכו' (בגלל כמות גדולה של רעלים)
- חלב פרה (המזון האלרגני ביותר) וגבינה צהובה
- מאכלים מטוגנים בשמן
- קפה (במיוחד נמס)
- סוכר לבן (גם מאכלים שכוללים סוכר)
- מרגרינה
- מוצרים ומשקאות שכוללים חומר משמר וצבע מאכל
- קולה (כולל דיאט) - אחד המשקאות הרעילים והמזיקים ביותר
- בוטנים
- פירות מבושלים ומשומרים (הופכים לחומציים ומעלים את רמת החומציות בגוף)
- פירות וירקות לא בשלים
ירקות מכילים כמות מספקת של מלח, לכן הגוף אינו זקוק לתוספת מלח.
אמבטיה למים יש השפעה מרגיעה ומרעננת.
ניתן להוסיף שמנים אתריים, למשל אורן ולבנדר
תרגילים פיזיים
לחילוף חומרים תקין בגופנו יש השפעה רבה על רמת המתח הפנימי. תרגילים פיזיים (או עבודה פיזית) מתונים עוזרים לתהליך זה ותורמים לאיזון מערכת העצבים (וגם שאר מערכות הגוף).
המלצות שלי: עבודה בגינה, משחקי תנועה עם ילדים, טיולים רגליים