שיטות ללמידה נכונה

• פותח הנושא dy24
  • פורסם בתאריך

dy24

New member
שיטות ללמידה נכונה ../images/Emo63.gif

לאחרונה עברתי איבחון פסיכו-דידקטי לגבי ליקויי למידה. התוצאות היו זה שאני לא סובל מליקויי למידה אך יש בעייה אחרת והיא קשורה לזיכרון. ליתר דיוק זה רשום כך: ".... הליקויים מתבטאים בתחום הקוגניטיבי: בליקויי ארגון, ליקויי קצב, ליקויי קשב וליקויים בזכרון החזותי והשמיעתי המתבטאים בליקויי שליפה. ליקויים אלו אינם מאפשרים לבטא את מלוא הידע במהלך המבחנים. לליקויים האובייקטיביים בארגון ובשליפת ידע מתווספים גם תגובות לחץ המקשות עוד יותר על תפקודו במהלך מבחנים." והשאלה\בקשה שלי היא: האם יש דרכים ללמידה ולארגון החומר שיכולים לעזור לי לקראת המבחנים. אני מתקשה בעיקר במבחנים חומר סגור. איך אפשר ללמוד למבחנים כאלה. יש דרכים כל שהם. תודה מראש.

כן כן, יש יש...

קודם כל, לאחר האבחון וגילוי ה"ליקויים", האם ניסו לעבוד איתך על הקשיים ? מישהו ? מורה לאסטרטגיות למידה ? כל הליקויים המדוברים כקשורים לזיכרון, לארגון, חזותי ושמיעתי, ושליפה - המקשים על הוצאת הידע בזמן מבחן - האם בדקת גם הפרעת קשב ? לדעתי, כדאי לבדוק את העניין, ייתכן ששם נמצאת התשובה לסיבה של ריבוי קשיים מסויימים אלו. הרבה מאד פעמים הזיכרון הארגון וכו', קשורים לכך. ואם יש אכן הפרעת קשב, רצוי לטפל בה - תוך כדי זה ללמוד אסטרטגיות - והדרך להצלחה כמעט מובטחת. בנוגע לדרכי למידה -
יש לאסוף את כל החומר שיש לקראת המבחן, ורצוי לפי חלוקה לנושאים. לעבור לפי נושא נושא. צריך לדעת מה השיטה הטובה ביותר לגביך כדי לזכור, האם קריאת החומר בקול רם, או סיכומו או גם וגם או תרשימים שמרכזים את החומר, או גם וגם... דברים אלו בדרך כלל כתובים באבחון - שם יהיה תיאור של הדרך הנכונה לגביך.
ההכנה לקראת שליפת הידע במבחנים סגורים : תסתיר את התשובות בעזרת דף כלשהו, ותשאיר את השאלה גלויה. תנסה לענות בעל פה את התשובה הנכונה לשאלה. תזיז את הדף שמסתיר את התשובה הראשונה ולהחליט - האם התשובה מתאימה למה שחשבת ? אם כן, לסמן לידה סימן כלשהו. (עדיין לא סופי, כיוון שלפעמים יש מספר תשובות נכונות ובהתאם לכך תשובה כוללת). תזיז את הדף שמסתיר את התשובה השניה, ועשה אותה פעולה של החלטה וסימון. כך על כל התשובות (4-6 תשובות אפשריות שיש...) אם סימנת רק תשובה אחת, סמן אותה בסימן ברור. אם יש התלבטות - בדוק שוב את השאלה וחזור לתשובות שאתה מתלבט. אם יש תשובה האומרת, תשובה א' ו-ג' נכונות - סמן אותה. כך תעבור על השאלות. האם עד כאן הסברתי לך ברור ? אם כן, אפשר להמשיך, אם לא - שאל שאלותיך ואנסה להסביר ברור יותר.

למעלה