שיטות מזיגה....

adibiton1

New member
שיטות מזיגה....

איך פועלת שיטת המזיגה החופשית....? איך יודעים כמה c"c ..?
 
לא יודעים...

זה עניין של רגש + ספירה... הכוונה שיכול להיות שכדי למלא 60 מ"ל אני אמזוג את מה שאני סופר כ 6 שניות, ומישהו אחר יספור את זה כ 5 שניות. לכן כל אחד צריך לבדוק לעצמו את הספירה (עושים את זה בקורס אבל אפשר סתם ככה לשוט 60 מ"ל)...
 

Symbolic

New member
שניות זה דבר קבוע.

אין מצב שאחד סופר 6 שניות והשני 5 שניות. אולי 6 "פעימות" בקצב אחר מאשר שיתן 5, אבל שניות בטוח לא.
 
תרגול תרגול תרגול

תתרגל עם בקבוק מלא במים עם פורר, תספור בקצב האישי שלך עד שכוס השוט מתמלאה. אחרי כמה פעמים תעשה את אותו הדבר אבל לכוס רגילה ותשפוך מה שמזגת לכוס שוט ותבדוק את עצמך. חשוב לציין שפורר אורגני כמו בבלנטיין ופינלנדייה נספר אחרת. (לוקח יותר זמן)
 

rustynail

New member
אני מעדיף שיטה אחרת...

כשאני נכנס לבר חדש או מלמד ברמן חדש, אנחנו עוברים על הכוסות בבר הייבול ולובול ורואים איך מנה מדודה נראית וככה מוזגים מנה ואז קרח אחריה.. שיטת הספירה טובה גם היא במיוחד אם שמים קרח ואז מוזגים.. או בקוקטיילים, פשוט עניין של ניסיון, עם הניסיון הסטייה ממנה מדויקת תהיה קטנה יותר וכמובן יש משקאות שנמזגים לאט יותר כמו בייליס וברנייגר שהם מאוד סמיכים, צריך לצאת מתוך הנחה שתמיד תהיה סטייה כלשהי אצל ברמנים לא מנוסים וצריך לשים עליהם עין ולתרגל אותם וגם למנוסים בלחץ יש את הסטיות שלהם ויש ברמנים שהם סתם סוטים
. ויש גם פוררים שמודדים מנה לבדם ומפסיקים מזיגה אחרי מנה מסוימת אבל הם לא נפוצים.
 
למעלה