נחמד, וטוב שייכנס לשימוש. רק בכל זאת, יש לי הערה למה שכתוב בכתבה שהפנית אליה. הטענה שהסימפטומים יכולים להופיע רק 14 יום לאחר המחלה, הם נכונים, אבל בד"כ הם יופיעו (אם יופיעו) תוך פחות זמן, (4-5 ימים, אם כי בשלב הזה, ייתכן שהחולה עדיין יחשוב שזה לא קורונה) כך שההבדלים פחות משמעותיים מכפי שהם מוצגים בכתבה. זה לא אומר שאני לא מסכים עם האמירה הכללית שבכתבה (שזה חוסך את הבעייה של לשכנע אנשים להיבדק).
נגיף יכול לחיות כמה שעות ללא מעטפת (בסביבות מסוימות, יכול להגיע למספר ימים). הוא צריך תאים חיים מאוד מסויימים כדי להתרבות. לספייקים של נגיף הקורונה יש יכולת תנועה מוגבלת.
עוד סוג בדיקה מעניין שייתכן שכבר אתם מכירים, אך לא היה כאן דיון על זה, זה שימוש בחוש הריח של כלבים לאיתור חולי קורונה. לכלבים חוש ריח עם יכולות בלתי נתפסות. וירוס הקורונה הנוכחי, לא פוגע בהם, ויש להם יכולת זיהוי מרשימה, לאחר אימון של כשבוע.
הם לא מרחרחים את האדם, אלא דגימת רוק שלו, אך "התשובה" שלהם מיידית וזולה, ועם אחוזי הצלחה גבוהים בזיהוי, וסיכויים קלושים לזיהוי שגוי. במספר מקומות כבר התחילו להשתמש בזה כהליך רגיל. בייחוד בשדות תעופה.
עד כה טרם ברור מה בדיוק בנגיף/במחלה/בתגובה לנגיף הם מזהים, אבל הם בהחלט מזהים.
אני נזכר בדיווחים על כך שכלבים יכלו לזהות לא מעט מחלות כולל סוגים של סרטן. מעבר למחקרים מסודרים, הרבה מאוד מקרים של בעלי כלבים שדיווחו שהם התחילו לחשוד שיש להם בעיות בריאותיות, כאשר הכלבים שלהם התחילו לרחרח אותם הרבה, ונעשו מאוד לא רגועים. כאמור יש גם לא מעט מחקר מדעי, אך לא עברתי עליו.