שיטות שיווק אגרסיביות

נוגולי

New member
שיטות שיווק אגרסיביות

עד לאן??? מה קורה פה? רוב הפרסומות מעוררות בחילה בחוסר האוטנטיות הצגת המציאות כבלתי אפשרית ופרדוקסלית. כמו פרסומות לחברות ביטוח תמיד יש בהן סכנה גדולה עם הרבה הומור. קופת חולים מחלות וילדים. חברות כבלים אקשן ומלחמות כמחזמר היתולי. בלבלה אמיתית! יש עוד ועד ובעיקר עוסקים בטשטוש ובלבול. מהי השיטה והאם זה עובד?

הם מנצחים, נוגולי

עצם העובדה שאת זוכרת את הפרסומות, צופה בהן (עובדה שאת יכולה לדבר באחריות על "רוב הפרסומות") היא עדות לנצחון השיטה. הרי מה המטרה, וכדאי לדעתי שלא לשכוח זאת: המטרה היא שנזכור את המותגים (או שהם יהדהדו לנו בתת ההכרה) ונקנה אותם בסופרמרקט (או בכל מקום אחר). כל כך הרבה כשרון, יצירתיות, תעצומות נפש, יצרים וחלומות מושקעים בענף הזה של יצירת הצרכים, שהלב מחשב להישבר. מי שיושב בערב מול הטלוויזיה, נוגולי יקרה, בסופו של דבר מבקש קצת לברוח מן המציאות. על כן, אני חושב, שהעובדה שהפרסומות יוצרות מציאות מדומה כלל אינה משחקת לרעתן. קחי לדוגמה מותג כמו אבקת הכביסה "אריאל". הרבה כסף הושקע בקידום המותג. המותג הזה מעט יקר יותר ממותגים אחרים אבל ההגיון הפרסומי הוא זה: נניח שטבליות כביסה של "אריאל" עולות 35 ש"ח - ב"מבצע!" (כלומר 34.99...) ונניח שטבליות כביסה של "סוד" (או מותג מקומי אחר) עולות 31 ש"ח. לכאורה הגיוני להעדיף את המותג הזול יותר, אבל בפועל כאשר תשווי את המחירים את תגידי לעצמך מבלי משים: בסך הכל הפרש של 3 ש"ח ואני מקבלת מוצר ממש איכותי ("איכות" היא התרגום הספונטני, האוטומטי, למוצר שהושקע כסף רב בקידומו). את קונה איפה את המוצר היקר יותר ומרגישה שעשית עסק טוב כי התוספת נראית לך שולית. אולם בפועל עבור אותם חמרי גלם פחות או יותר שילמת יותר וגם הרגשת (שוב, בלא משים ובלא מודע) שזכית במבצע, שאת והיפהפיה מהפרסומות היוקרתיות משתמשות באותו מוצר עצמו... יכול להיות שהמאבק בשיטה צריך להיות הימנעות עיקשת מצפיה בפרסומות באשר הן. כאמור רבים מתקשים לעמוד בגזירה זו מפני שהטלוויזיה היא אפיק בריחה וגם, תיאמר האמת, מושקע ים של כשרון בפרסומות המיותרות הללו.

נוגולי

New member
לא מדברת על שטיפה (מח או כביסה)

מדברת על משהו הרבה יותר מהותי. משהו שהוא בנפשנו. אתמול הקרינו בחדשות סרט שערכו בביה"ס תיכון בקרית אונו ובו יש אלימות סקס באופן קשה וביזארי, על זה אני מדברת. בפרסומות אותו הדבר באצטלה של "הומור" "אחד מהחברה" מסתתרים כל כך הרבה מסרים פליליים. הערכיות והנורמות המקולקלים הפכו למכת מדינה והכל בשם ה"צחוק" וה"פאן" וה"סבבה". יש איזה תפלות וזילות בדרך של העברת אינפורמציה. לא מדברת על טריקיות.

אני לא מבין למה לא פוסלים

את תוכניות הטלויזיה הקיימות לגמרי,אם היה שלטון חכמים בארץ לא נראה שהיתה טלויזיה כזאת בכלל למה אנחנו מתעקשים להיות טיפשים

נוגולי

New member
הופכים טוב לרע

המודל ההולך ומתחזק זה "הפיכת קערה על פיה", כלומר טשטוש גבולות מוחלט. וזה הכי מרגיז כי זהו עלבון לאינטלגנציה בשם כל מיני שיטות פסולות. הופכים תשוקה לדבר גס ועלוב. הופכים כח לדבר משחית ומבזה. הופכים עוצמה לכלום. ואת כולנו למטומטמים. הכי כואב להיות ברוב היודע והשותק.

hilabarak

New member
לגביי אלימות ומין אני מסכים איתכם,

צריכה להיות צנוזרה ברורה של השלטון. ולדעתי גם יש, אי אפשר להקרין כל מה שרוצים (אני לא יודע מה היה באותו סרט של תיכונסיטים, אבל זה נשמע יותר כתקלה). לגביי שאר הפרסומים, מה בדיוק אתם רוצים ? אף אחד לא מכריח אף אחד לצפות. אני רואה כל יום ב20:15 את התוכנית ה"שיר שלנו". לא שמעתי מישהו שלא טוען שהיא דבילית וטפשית ולדעתי הם צודקים, אבל אני נהנה. זה די מייצג את כל מה שדנתם עליו, אין הבדל גדול בין להתייחס אלייך כדביל עם פרסומת או עם תוכנית, לפחות בעיני. אחי הגדול שמע שאני צופה בתוכנית ואמר לי "אל תספר לילדים שלי, אמרתי להם שכל מי שרואה את התוכנית הזו יש לו בעייה רצינית". עניתי לו "מאוחר מידי, הם היו אצלי וצפו יחד איתי. היית צריך להגיד קודם". לדעתי הם די נהנו, אבל כל אחד והחינוך שלו. עכשיו אני באמת שואל, זה מעליב אתכם שאני רואה ? זה מעליב אתכם שמשדרים ? נראה לכם תקין, שממשלת ישראל תגיד לי "ברק זה יורד משידור כי זה טפשי, אנחנו רוצים שיתחסו אלייך בכבוד. אנחנו יודעים שאתה חכם"?. אני לא צריך ממשלה שתגיד לי שאני חכם, יש לי תואר שני בכלכלה, אני אתקשה להשתכנע שאני ממש טיפש. אני לא מבין למה זה מעניין אם ההוא בטלוויזה מכבד אותי או חושב שאני מטומטם. האמת היא שהוא בכלל לא מתעניין בי, הוא צריך להשיג צפייה ולכן הוא מוכר מה שנמכר. בדיוק כמו במכולת או בכל סוג של מסחר. אי אפשר לשים על המדפים טופו כי זה בריא, צריך לשים טופו כי זה נמכר.

אפשר

אפשר לשים על המדף טופו כי הוא בריא,אפשר להוריד מהמסך תוכנית דבילית,אפשר לחיות את החיים שלנו לצד החוכמה ולא לצד מה שמענג, התואר השני שלך עדיין לא הוכיח שאתה חכם הוא רק הוכיח שאתה מסוגל לזכור את שלמדת בלבד(ישבת בהרצאה הקאת אותה למבחן והרי לך תואר) אפשר לשים 120 איש בממשלה שיחקרו מה טוב לנו באמת ולא מה יענג אותנו, ברבות הימים ןהשנים אנחנו נקבל את שכרנו,החיים יהיו הרבה פחות קשים,יותר מעניינים ויותר חכמים. לסוקראטס לא היה תואר אבל הייתי בוחר בו לראשות הממשלה

hilabarak

New member
האם לטענתך מי שלא צופה ב"שיר

שלנו" חכם יותר מזה שצופה בסידרה ? חשבתי לתומי שהחיים קצת יותר מורכבים מזה. חשבתי שהם מורכבים מיכולות רגשיות ויכולות ביטוי ובגרות ויכולת שינון וניתוח ועשייה ופנאי. ואדם חכם יודע לדאוג לכל הדברים הללו, לא רק להישמע חכם דרך קטילת עשייה של זולתו בטענה שהיא רדודה (התכוונתי לטענה שלכם נגד הטלוויזיה לא נגדי כמובן - אני כאן לא הדיון). לידיעה כללית, אני לא יודע אם למדת כלכלה, אבל זה תואר שמתבסס ברובו על ניתוח. לומדים מודלים והמבחן בוחן את יכולתך ליישם את המודל במצב אחר. זה לא תואר שאפשר לעבור בשינון והקאה. הוא איננו מלמד כמובן על בגרות או משהו, אבל על יכולת ניתוח בהחלט (במיוחד תואר שני שעוסק רק במודלים מטמתיים נטו).

../images/Emo45.gifיופי לנו

מצאנו לנו תפוח טוב בארגז רקובים בוא נשאיר את הארגז. מי הביא את ארגז התפוחים הזה?קבל פירגון"יצאת צדיק וחכם"

hilabarak

New member
תשמע אם הבנתי אותך נכון, ואני מקווה

שלא. אתה ממש מאמין שאנשים שצופים בתוכניות או פרסומות שלא נראות לך הם טיפשים, אלא אם הוכיחו אחרת דרך דיבור חכם או עשייה חכמה וגם אז אתה רואה אותם כטיפשים עם יכולת ניתוח. אתה יודע אנחנו יהודים ועברנו שואה ולכן אני נמנע מהמילה שמתחילה באות "ג" באמצע "ז" ובסוף "ן" (אתה לא צופה בתוכניות טפשיות, אז בטח תבין לבד). אבל באמת, אתה מקשיב לדיעות שלך ? אח שלי לפחות מדבר חצי בצחוק, הוא מחייך על הנושא, הוא רואה בזה בזבוז זמן, אבל לעולם לא יעלה יעלה על דעתו להסיק כל כך הרבה על אדם מתוך עובדה פשוטה של העדפת צפייה (למעט העובדה שאותו אדם מוכן לבזבז זמן מול הטלויזיה - גם על זה אני חולק, אבל ניחא). זה לא שונה מלהסיק על אדם בגלל שהוא ימני בדעותיו או בעל מכולת או חובב כדורגל או יהודי. האדם זו חיה מורכבת מאוד, קרו בהיסטוריה דברים מאוד גרועים בגין היקשים כאלו, שלקחו את כל המורכבות האנושית וזרקו אותה לפח ונשארו עם עובדה אחת (יהודי, נכה, אינדיאני, צועני ...). טוב אני מקווה שטעיתי בהבנה של דברייך, כי הסתובבת סביב תפוחים קצת יותר מידי. אם כן אני מאוד מתנצל כי באמת הזדעזתי, אם לא טעיתי אני מקווה שזעזעתי.

אתה נמנע מהמלה גזענות?נו באמת

ומה הקשר בין השואה לכך ש99% מתוכניות הטלויזיה הם עלבון לאינטלגנציה. ואגב לא טעית התכוונתי לכל מילה. יש רע בלרצות שלטון חכם יותר? או תוכניות בעלות תכנים טובים יותר? (אל תיקח את הדברים באופן אישיח אתה לא הנדון)

hilabarak

New member
אני רוצה להבהיר משהו לפני שאני

אענה. לא סתם העברתי את הנושא לפסים אישיים, כשהעליתי את נושא התוכנית הספציפית שלי, הרי אתה בכלל דיברת על פרסומות. לא עשיתי זאת כדי להיעלב, אלא כדי להקשות עלייך את הדיון. קל מאוד לדבר על "אנשים", קשה כשמתייצב מולך מישהו ואומר "דבר עליי, אני רוצה לשמוע מה הבעייה אצלי". לנושא עצמו : יש משהו בעייתי מאוד ברצון לתוכניות עם תכנים טובים יותר. מדהים אותי שאתה אפילו לא מבין זאת. בעיני קומדיה רומנטית עם סוף טוב זה תוכנית נהדרת, אני נהנה ממנה. אתה רוצה להכריח אותי לראות פופוליטיקה או תוכנית דוקומנטרית? אני נורא אוהב ערוץ היסטוריה, אולי נכריח את כל האנשים לראות שעתיים ביום בערוץ ההיסטוריה כי זה מעניין את ברק ? אולי גם ניאלץ את אימא שלי שאוהבת דרמות לשנות את הטעם שלה לקומדיות רומנטיות, הרי בעיני זה יותר מעניין? שר הטבעות בעיני זו יצירת מופת (קראתי גם את הספר שלוש פעמים כילד), אבא שלי חושב שזו פנטזיה לא מציאותית ואיננו מצליח להתחבר אליה, מי הוא חושב את עצמו בכלל, ברק חושב שזה מעשיר את הדעת ואת הדימיון, אז מה בכלל חשובה דעתו של ניסים (אבא שלי) בוא נכריח אותו גם לאהוב את זה, לא ? הבעייה שלי איתך לא נובעת מהדיעות שלך, אלא מזה שאינך מטיל בהן ספק. אינך תוהה האם דעתך נכונה, אתה קובע שהיא נכונה. זה עוד מילא, הרבה אנשים חושבים שהם צודקים (כולל אני), אבל אתה בטוח שכל השאר שלא חושבים כך הם טיפשים. אם היית שואל "חברה, אני לא מבין מדוע אנשים מבזבזים זמן על תוכניות טיפשיות ?". הייתי מסביר לך לפחות מדוע אני עושה זאת, והיית לומד זווית ראייה שונה משלך לחיים, שזה שווה ערך להרבה תוכניות חכמות, סתם לשמוע גישות שונות לחיים. הייתי מסביר לך שדרך העיניים שלי זה לא בזבוז זמן, זה החיים. בדיוק כמו שהליכה לים זה לא בזבוז זמן. הייתי מסביר שאני בכלל לא מבין את המטרה המשונה הזו של אינטליגנציה. החיים נועדו לחיות והאינליגנציה אמורה לשרת אותנו, לא לעמוד כמטרה בפני עצמה. אבל ביננו יותר חשוב לך להישמע חכם מהאחרים, חבל השכל נועד שישתמשו בו, לא שהוא ישתמש בך.

ברק בוא נעשה נסיון אחרון

קח ספר פילוסופיה (אפלטון למשל)ושב עליו בעיון כמה שעות טובות, לא קריאה,לימוד ועיון ממש לאחר מכאן שב תראה קומדיה רומנטית. אם תוכן הקומדיה המסרים הדברים לא יגרמו לך לדחיה קלה נצחת בדיון. אני בטוח שלאחר מכאן תבין טוב יותר את דברי. (אני לא אויב)

hilabarak

New member
אתה חושב שהצלחתי לכתוב ספר

בנושא של שילוב מודעות עצמית ורוחניות, שהצליח להגיע למדפים של סטימצקי (תאמין לי שלא כל ספר הם אפילו מוכנים להכניס למחשב שלהם, כל שכן לרכוש כך שכמעט בכל חנות בארץ יש עותק) ללא שקראתי בעיון פילוסופיות שונות כולל היכולת לכתוב משהו חדש משלי שאנשים טורחים לקנות ? ובנוסף גם להרצות על זה באופן קבוע ?. אתה בהחלט לא האוייב, אין לי שום ספק בזה. אנחנו באים משני צדדים שונים לחלוטין של החיים בגישה. אני מאמין בגישה הרוחנית, שטוענת שמהות האדם היא אהבה וחמלה ונתינה וכל השאר זה פחד. הפחד מגיע רק מהשכל, אבל אי אפשר לחיות ללא השכל. אז צריך להשתמש בו, אך להיזהר בו. קומדיה רומנטית בהחלט פונה למהות ולא לשכל. אדם שנותן לשכל למשול בו נדחה, כי היא איננה עוברת מסך השכל. אדם שמבין שהשכל הוא לא יותר ממחשב והרבה פעמים הוא מדבר שטויות, יודע שאפשר להרחיב את הלב מקומדיה רומטנית גם אם אין בה מציאות. אני אנסה להדגים, אני אטען שכל אדם שאוהב גלידה ואוהב טונה, יאהב טונה וגלידה ביחד. אם תצליח לסתור טענה טפשית זו אני אהיה מוכן לקרוא דווקא את אפלטון, קראתי הרבה אחרים, אבל אותו לא. המהות שלנו יודעת שהטענה טפשית, עוד לא פגשתי מישהו שיצליח להוכיח זאת. בעיני לפחות זו הכוחה שהשכל יכול לדבר שטויות מאוד רציניות, ואם לא נבקר אותו דרך האינטואיציה הוא יוביל אותנו למקומות חשוכים כמו לא מעט מקרים בהיסטוריה בהם דמגוגים הפעילו שכל ללא מהות.

ברק אישתי משוררת

אנחנו הולכים להוציא לה ספר המול רוצה 18000 שח בתמורה הוא ידאג לפירסום ושהספר יהיה בכל חנויות סטימצקי. (אגב הוא עדיין לא ראה את השירים וזה גם לא משנה לו לדעתי MONEY TALK) להמכר אין לי ספק שהוא ימכר,תמיד יהיה אחד שירצה לקרוא משהו חדש. ברק אין מצב שאתה טועה? אתה יודע לא מחייב שאתה יודע הכל,תנסה קצת השקפות עולם אחרות. השאלה בעיינה נישארת "לא מגיע לנו מנהיגות חכמה יותר?" טלוויזיה אחרת וכו וכו

hilabarak

New member
תשמע, התייעפתי. ננסה בדרך שלך.

במה אני טועה, בזה שאני חושב שכל אחד צריך לראות את מה שהוא רוצה ? למעט מגבלות של מין ואלימות. תנסה רגע לעבור מאפלטון לתכלית. אני מוכן לקבל הצעה תכליתית ממך. תעזוב רגע מה מגיע לנו. 1. מה אתה מציע לעשות עם כל הטלוויזיה שלא מוצאת חן בעינייך ? 2. מה אתה מציע לעשות עם אנשים כמוני (הרי יש מאות אלפי צופים בתוכניות הללו) שרוצים לראות ה"מורדים" או טלנובלות או קומדיות פשוט אנשים עם רעיון מטורף לבחור בעצמם מה מעניין אותם ? הרי הם כוח הצבעה, האם אתה מתכנן לשלול מהציבור את זכות ההצבעה ולהעביר אלייך ? מאוד מעניין אותי מה המסקנות שלך, מה לעשות עם כל אותם 3 מיליון טיפשים לפחות שהטלוויזיה מתפרנסת מהם. להודיע להם שה"מורדים" לא משודר בארץ בגין צנוזרה ?

למעלה