אני רוצה להבהיר משהו לפני שאני
אענה. לא סתם העברתי את הנושא לפסים אישיים, כשהעליתי את נושא התוכנית הספציפית שלי, הרי אתה בכלל דיברת על פרסומות. לא עשיתי זאת כדי להיעלב, אלא כדי להקשות עלייך את הדיון. קל מאוד לדבר על "אנשים", קשה כשמתייצב מולך מישהו ואומר "דבר עליי, אני רוצה לשמוע מה הבעייה אצלי". לנושא עצמו : יש משהו בעייתי מאוד ברצון לתוכניות עם תכנים טובים יותר. מדהים אותי שאתה אפילו לא מבין זאת. בעיני קומדיה רומנטית עם סוף טוב זה תוכנית נהדרת, אני נהנה ממנה. אתה רוצה להכריח אותי לראות פופוליטיקה או תוכנית דוקומנטרית? אני נורא אוהב ערוץ היסטוריה, אולי נכריח את כל האנשים לראות שעתיים ביום בערוץ ההיסטוריה כי זה מעניין את ברק ? אולי גם ניאלץ את אימא שלי שאוהבת דרמות לשנות את הטעם שלה לקומדיות רומנטיות, הרי בעיני זה יותר מעניין? שר הטבעות בעיני זו יצירת מופת (קראתי גם את הספר שלוש פעמים כילד), אבא שלי חושב שזו פנטזיה לא מציאותית ואיננו מצליח להתחבר אליה, מי הוא חושב את עצמו בכלל, ברק חושב שזה מעשיר את הדעת ואת הדימיון, אז מה בכלל חשובה דעתו של ניסים (אבא שלי) בוא נכריח אותו גם לאהוב את זה, לא ? הבעייה שלי איתך לא נובעת מהדיעות שלך, אלא מזה שאינך מטיל בהן ספק. אינך תוהה האם דעתך נכונה, אתה קובע שהיא נכונה. זה עוד מילא, הרבה אנשים חושבים שהם צודקים (כולל אני), אבל אתה בטוח שכל השאר שלא חושבים כך הם טיפשים. אם היית שואל "חברה, אני לא מבין מדוע אנשים מבזבזים זמן על תוכניות טיפשיות ?". הייתי מסביר לך לפחות מדוע אני עושה זאת, והיית לומד זווית ראייה שונה משלך לחיים, שזה שווה ערך להרבה תוכניות חכמות, סתם לשמוע גישות שונות לחיים. הייתי מסביר לך שדרך העיניים שלי זה לא בזבוז זמן, זה החיים. בדיוק כמו שהליכה לים זה לא בזבוז זמן. הייתי מסביר שאני בכלל לא מבין את המטרה המשונה הזו של אינטליגנציה. החיים נועדו לחיות והאינליגנציה אמורה לשרת אותנו, לא לעמוד כמטרה בפני עצמה. אבל ביננו יותר חשוב לך להישמע חכם מהאחרים, חבל השכל נועד שישתמשו בו, לא שהוא ישתמש בך.