שיטות שיפוט בקרבות איגרוף טוב ורע

daskaliano

New member
שיטות שיפוט בקרבות איגרוף טוב ורע

באיגרוף החובבני המכות נספרות ועל סמך המעט שידוע לי בענייני השיפוט אני יודע כי 3 מתוך 5 שופטי הנקודות אמורים ללחוץ ביחד כדי שנקודה תחשב. באיגרוף המקצועני שיטת השיפוט שונה ובכל סיבוב יש ספירה של 10 נקודות למנצח ו9 - 8 למפסיד. באיגרוף חובבני מכת נוקדאון נספרת כנקודה רגילה ואין עדיפות על כל מכה אחרת. במקצועני זה "הורג" את הסיבוב אם לא מחזירים בנוקדאון. בעיני הרבה יותר מסובך ודורש מיומנות גבוהה יותר לשפוט קרב חובבים ומיומנות השופט קריטית. אולם בהנחה והשופטים מיומנים זה יותר מדויק. בענייני גניבת קרבות - בעיני זה זהה. אם רוצים לגנוב קרב למישהו - ראה מה עשו לרוי ג'ונס ג'וניור בסאול. ראה מה קורה בהרבה זירות מקצועניות בעולם. כל קרב שלא הוכרע בנוקאאוט ניתן להסיט תוצאה שלו. מה אתם מעדיפים ומה אתם חושבים כשיטה טובה ואפקטיבית יותר.

ETZ301

New member
דעתי

אני חושב שלכל שיטה יש יתרונות משלה. כמו שכבר כתבתי שיטת ניקוד פר סיבוב נראת לי כלא אפקטיבית במיוחד לקרב בן 3 סיבובים. מה שדי מפריע לי בשיטת השיפוט החובבנית הוא חוסר העדיפות לנוק דאון. אני חושב שאגרוף הוא קודם כל אומנות לחימה. ובאומנות לחימה אין אינדיקציה טובה יותר לניהול קרב מאשר נוק-דאון. למתן עדיפות לנוקדאון יתרונות ברורים: 1. מניעה חלקית של גניבת קרבות . 2.הפיכת הענף ליותר מושך מבחינת צפייה. 3.חסימה חלקית לשיפוט לקוי.

daskaliano

New member
לדעתי הפקטור ששכחת הוא:

בחובבנים לא מחפשים SHOW BUIS וקודם כל חשובה בריאות המתאגרפים.

למעלה