שיטתיות השמות של נוקיה

uvdude

New member
שיטתיות השמות של נוקיה

אני לא מצליח להבין איך נוקיה מוצאים את מספרי הדגמים של המכשירים שלהם מישהו יכול לטרוח להסביר לי את ההגיון שמאחרי המספרים???

geostant

New member
זה הכל עניין של משפחות...

לפי ההגיון... שלי כמובן ולא של אף אחד אחד... כמה שהמכשיר יותר משוכלל (ויקר
) המספר הראשוני שלי עולה... 1XXX - 9XXX ואז נוצרת משפחה... אחר כך אם יוצא טלפון דומה לו או כמוהו רק משופר אז נותנים לו את אותו מספר ראשוני נגיד 9 ואחר כך את המספר החדש שלו... כמו עם 6110... אחר כך יצא משהו דומה לו או רשת אחר 6120... אחר כך שיפרו אותו ושמו את האנטנה כאנטנה פנימית אז עשו 6210 9000 היה הראשון בסדרה... אחריו יצא 9110 ולא מזמן יצא 9210... מי יודע הבא יהיה 9310

PingPong18

New member
לפי ההגיון של הדוק...

5110 יותר משוכלל יותר יוקרתי מסדרת ה3XXX אה?!

eranavni

New member
כן יש לי 3310 רוצה להחליף אני יוסיף

כסף
חחחחחחחחח בינינו הוא לא שווה גרוש ה 5110

geostant

New member
אופסססססס..... לא חשבתי על זה ../images/Emo13.gif

תשכח מההגיון שלי... בכלל אמרתי מראש זה ההגיון שלי לא שלך
מי רוצה 3310 בתמורה ל-5110 ?

Nokia Fan

New member
פשוט וקל! (להתקשר לחברת החשמל...)

זה הולך ככה: נגיד שיש לנו קוד ABCD. עכשיו נעבור על כל האותיות ונראה מה זה אומר - A: מספר הסדרה 1 אין 2 היה בעבר - טלפונים ישנים שלא מיוצרים יותר 3 טלפונים לצעירים 4 אין 5 טלפונים לצעירים (קצת שונה מ-3) 6 טלפונים לאנשי עסקים 7 טלפונים עם חידושים טכנולוגיים (לא נראה לי, אבל זה הדבר היחיד שנראה לי משותף לכולם...) 8 טלפונים מעוצבים במיוחד 9 קומיוניקייטורים B: מספר דגם - בכל סידרה יש מספר דגמים שונים, וספרה זו מבדילה ביניהם. C: סוג הרשת 1 GSM אירופאי וישראלי (אורנג´) 2 TDMA (סלקום) 3 GSM אירופאי וישראלי (אורנג´) 4 נראה לי שתומך ב-GSM ו-TDMA, אבל ממש לא בטוח... 5 GSM אירופאי וישראלי (אורנג´) 6 TDMA (סלקום) 7 אין 8 CDMA (פלאפון) 9 GSM אמריקאי כעיקרון כשיש שני מכשירים דומים ביותר, אבל אחד מהם טיפה יותר משוכלל הוא מקבל את המספר היותר גבוה של הרשת (למשל, 3330 יותר משוכלל מ-3310). D: מספר תיקון 0 גירסא רגילה 5 גירסא משודרגת כשיש טלפון שההבדל בינו לבין הדגם הקודם הוא ממש מזערי, הדגם החדש מקבל את הסיפרה 5. מקווה שעזרתי,
ירון

eranavni

New member
פשששששש

מעריץ שרוף אני רואה אם לך כל כך הרבה מידע

כה שיפצורים:

סדרה 8- מתאפיינת במכשירים קטנים... לגבי הרשת... XX70- גם שייך ל CDMA בקיצור אחלה, רשמת יפה ונכון...

אההם אההם

מה עם ה TDMA האמריקאי? יש לו מספרים שונים.... רק בצפון בחוף המזרחי פועל GSM 1900 אם אני לא טועה

למעלה