שיטת ביופידבק לטיפול במעי רגיז - מומלץ?

AsafA55

New member
שיטת ביופידבק לטיפול במעי רגיז - מומלץ?

אני כבר כמה שנים סובל מתופעת המעי הרגיז,בחודשים האחרונים כאבי הבטן החריפו ונהיו לעיתים תדירות יותר.
החלטתי לנסות לטפל בזה,כאשר קיבלתי המלצה על שיטת ביופידבק.
בעיקרון כבר הופניתי לטיפול דרך קופ"ח כללית,אבל אני עדיין מתלבט.
אני מודה שאני מעט סקפטי לגבי הטיפול דרך רפואה משלימה,ובכלל,אני לא מכיר את השיטה ויודע האם יש לה אחוזי הצלחה גבוהים.
מישהו מכיר? התנסה?
 

ub8

New member
בדקת את העניין התזונתי ?

לפני שאתה רץ לכל מיני טיפולים, תבדוק מה אתה מכניס לגוף שלך והאם זה בריא לך.
 

AsafA55

New member
בדקתי באופן חלקי

כלומר,אני יודע מה אני מכניס לגוף שלי,ואם כבר התזונה שלי רק השתפרה בשנים האחרונות.
אני לא מקפיד בצורה מחמירה,אבל בהחלט שם לב יותר מבעבר.
&nbsp
מה גם שלמיטב הבנתי זה לא סותר את הטיפול,זה יכול ואף רצוי להשתלב ביחד.
 

ub8

New member
אם תלך לביופידבק

אבל תמשיל לאכול מזון שאינו מתאים לך, אז לא עשית הרבה בשביל לעזור לעצמך.
יש דברים שכדאי לך לבדוק מול תזונאי\נטורופת.

אולי אתה צריך להוריד מוצרי חלב ? אני לא יודע,אבל זו בהחלט אפשרות, שכן, מוצרי חלב גורמים לבעיות רבות.
תשובות מדייקות אתה תקבל אצל מטפל שישב איתך ואם נתוני בדיקות מעבדה שלך, ויבדוק בצורה אישית ומקצועית.

חבל לעשות חצי עבודה, תתייעץ עם מטפלים.
 

AsafA55

New member
כבר ניסיתי להוריד מוצרי חלב לתקופה מסויימת

וזה לא ממש עבד.
לא ציינתי בהתחלה שהתופעות החריפו בעקבות עבודה נוספת שלקחתי על עצמי שהעיקה (ועדיין מעיקה) עליי בצורה מסויימת,וממש יכולתי לשים לב שזה נבע כמעט אך ורק מזה.
&nbsp
אני מאמין שבמקרה שלי,שליטה על הנפש שלי חשובה יותר.
&nbsp
&nbsp
 

ub8

New member
מה עם קפה ? ושוקולד ?

הפורום אינו תחליף לפגישה אישית עם מטפל.
אם אתה חושב שבמקרה שלך זה לא קשור לתזונה, אז נסה דברים אחרים.
ביופידבק יכול להיות טוב.
פעילות גופנית - כל דבר שאתה נהנה ממנו ויכול להתמיד בו - אפשר לשים גם מוזיקה שאתה אוהב.
חשוב חיובי ותכנן את עתידך כפי שאתה רוצה שהוא יהיה.
 

0 אור 0

New member
מה שאפשר להגיד לטובת הביו פידבק זה

שהוא לא אמור להזיק
אישית לא התנסיתי כי בכלים המסורתיים של רפואה משלימה יש תשובות מספיק עוצמתיות , ובחלקן עובדות באותו מנגנון בדיוק שהביופידבק מעתיק, אבל מכיוון שזהו כלי עזר שמנסה לקצר תהליכים , אז אתה יכול לנסות ולראות לאן הוא מביא אותך
בכל מקרה, חשוב להבין שזה לא תחליף לתזונה הנכונה ולפעילות גופנית ואפילו לא לאיזון ורגיעה נפשיים שבאים מבפנים.
לכן, אם או בלי ביופידבק, כדאי מאד להגיע למטפל בתזונה טבעית (לא דיאטנית קלינית) שיבדוק מה אפשר לשפר בתזונה כדי לשפר את המצב, ורצוי לטיפול נוסף בשיטת עומק - רפלקסולוגיה, שיאצו, דיקור - שעובדת על איזון המערכות הפנימיות.
אם אתה מוצא מטפל אחד שיכול לטפל בכל האספקטים האלו, זה ממש עדיף, ובכלל לא נדיר כי רוב הנטורופתים מטפלים או ברפלקסולוגיה או שיאצו או סו ג'וק (שזה דיקור קוריאני) והמטפלים ברפואה סינית לומדים תזונה לפי הראיה הסינית, כך שבסך הכל יש לך הרבה אפשרויות לטיפול שיהיה רחב אך מכוון בצורה ממוקדת
&nbsp
 

ub8

New member
מחזק את ההסתייגות של אור לגבי דיאטנית קלינית.

זה עניין של גישה.
מרבית הדיאטניות הקליניות מגיעות "מתוך המערכת", ולכן המלצותיהן כוללות צריכת בשר וחלב.
 

0 אור 0

New member
גם ברפואה סינית הם לא ממש טבעונים :)

אכן הבעיה של הדיאטניות הקליניות היא שהן מגיעות "מתוך המערכת" , אבל אני רוצה לחדד במה מתבטא ההבדל הגדול בין תזונאים לבין דיאטנים:
1. ראיה הוליסטית שמתבוננת באדם השלם ולא לפי בעיה רפואית ספציפית (בהסתייגות שיש נטורופתים מסויימים שהם יותר סוחרי תוספים מאשר מטפלים - אז אליהם עדיף לא להגיע)
2. במקרה של נטורופת רב תחומי או מטפל ברפואה סינית - מדובר במטפל שיש לו לפחות שיטת עומק אחת + כלים נוספים שהתזונה היא רק אחת מהן
3. התזונה עצמה - הקלינאית מתבססת על ידע מחקרי מערבי בלבד, בעוד שברפואה סינית ובנטורופתיה לומדים גם רפואה מערבית, אך מתבססים על ידע מסורתי עממי לגבי תועלות מזונות וצמחים, ועל הידיעה שיש להתאים את התזונה לאדם עצמו על כל היחודיות שלו ולא תזונה אחידה נכונה לכולם. המצב אמנם משתפר בהדרגה, אך ממש לא קשה למצוא תזונאיות מהדור הישן, אשר מסתכלות על קלוריות ואבות מזון כחזות הכל, שיטענו בלהט שלחם לבן או בורקס תעשיתי שוי ערך לתבשיל של דגנים מלאים, ששמן מזוקק הוא אותו דבר כמו שמן בכבישה קרה ואם הדור ממש ישן אז הם ינסו להכריח את הצמחוני לאכול בשר כדי להתחזק ...
4. המטרה של הטיפול: בטיפול הוליסטי המטרה שלנו היא בריאות זוהרת נטולת מחלות כאבים ועייפות, בטיפול מערבי , כולל דיאטנית , מסתכלים על טבלאות ומדדים - אם המשקל שלך עונה על טבלה כזו וכזו, אם בדיקות הדם תקינות , אז אתה "בריא" גם אם אתה מרגיש על הפנים.
לא אומרת שמיד כל טיפול הוליסטי בהינד עפעף מגיע למטרה, אבל עצם המטרה וההתכווננות לשם מבטיחות שמגיעים למקום יותר טוב
&nbsp
 

ub8

New member
בקרב המטפלים ברפואה סינית

למיטב ידיעותיי,
קיימת דעה אחידה בדבר הנזק המצטבר כתוצאה מצריכת מוצרי חלב.
בנוגע למוצרי בשר, הרפואה הסינית אכן לא מטיפה לצמחונות.
 

0 אור 0

New member
אכן כך

עוד לפני שהנושא תפס תאוצה בקרב מטפלים אחרים, אז ברפואה הסינית לא המליצו על חלב ומוצריו, לעומת בשר, דגים וביצים שכן מומלצים בנסיבות כאלו ואחרות.
שלא במקרה, אני מבינה שהחלב לא בדיוק נפוץ במרבית חלקיה של סין...
לעומת זאת, ברפואה האיורוודית ובתזונה היוגית שנובעת ממנה החלב הוא אחד מהמזונות הסתוויים שמומלצים ביותר, ואם תסתובב בהודו גם היום, הגי הוא מוצר בסיסי כמו הסויה בסין
&nbsp
&nbsp
 

taltala013

New member
אכן הסינים לא מטיפים לצמחונות


ואיך אנו מגדירים זאת אוכלים כל מה שזז. נכון עד לשנים האחרונות בסין לא צרכו מוצרי חלב ועד כמה שזכור לי מ"הקיסר הצהוב" זה נבע מטעמי בריאות כי הם ראו בחלב מייצר לייחה ויוצר סטגנציה. אבל הם כן מטיפים לתזונה מאוזנת ופרטנית ומתאימה אישית לכל אחד. ואני מדברת פה על הרפואה הקלסית. כיום הסינים זרקו הכל וטוב שיש לנו את היפנים שאספו הכל ועוד המשיכו לפתח.
 

joni73

New member
סינים הודים ונטורופטים

אני רק לא מבין משהו מבחינה לוגית. איך שיטות שונות (רפואה סינית והודית ונטורופאטית) יתנו המלצות תזונה הפוכות. או שכולם טועים או שאחד צודק ?
ושאלה לגבי נטורופאטים - מהיכן הידע שלהם? אני לא חושב שזה ידע מסורתי כי כל התוספים למיניהם (ויטמינים, מינרלים, פרוביוטיקה) הם דברים מודרניים. לי זה נראה כמישמש פסאדו מדעי.
 

0 אור 0

New member
שאלה מצויינת

כמו בכל דבר שקשור בגוף האדם ובריאותו, ובעיקר בתזונה , התשובה מורכבת.
לדעתי, כל מי שטוען שיש תזונה אחת ויחידה שמתאימה לכל אדם, טועה ומטעה.
וזו הטעות הכי בסיסית שנמצאת בבסיס של מחקרי תזונה רבים ומדעיים לעילא ולעילא - המחקרים הללו לוקחים מידע חלקי ביותר (כי הם לא באמת יודעים מה כל אדם אוכל בצורה מפורטת ומדויקת, ולא את אורח החיים המלא שלו, ולא מצב בריאותי בפרופיל שלם לגמרי) ומנתחים אותם בצורה סטטיסטית, ואז לוקחים את המסקנות ומשליכים מהם על אנשים ממגדר אחר, ממוצא אחר, במצב בריאותי שונה לחלוטין ....
כשציינתי שהמצב היום משתפר, זה בגלל שהמודעות לכך שיש שוני בין אנשים גוברת גם ברפואה המערבית ובקהיליה המחקרית.
לעומת זאת, כאשר אתה מדבר על רפואה הולסיטית, אזי יש שם התאמה של התזונה לאדם .
אם אתה ואני נלך לאותו מטפל ברפואה סינית, איורוודית או נטורופת טוב, רוב הסיכויים הם שנקבל המלצות תזונה שונות לחלוטין, שנובעות מהאבחון המדויק שנעשה לנו על פי אותה גישה.
כשאתה מדבר על אבחון הוליסטי ועל המלצות לטיפול - יהיו דברים דומים ויהיו דברים שונים,
הסיבה העיקרית לכך נובעת מעובדות חיים: התזונה המקובלת בכל מדינה קשורה לאפשרויות ומקורות מזון שקיימים שם - ביפן שהיא אי תראה הרבה אצות ודגים, במדינות טרופיות הרבה פירות ושמן קוקוס, במזרח התיכון חיטה ושמן זית. לכל מדינה הפירות והירקות היחודיים שלה, האקלים, התרבות, והערכה שלי היא שככל שעם יושב בצורה יציבה יותר באיזור מסויים במשך דורות רבים, כך יש גם הסתגלות של הגוף לתזונה המסורתית של אותו איזור.
ועכשיו אתה עובר לדור שלנו, שהמאפיין אותו הוא מעבר אנשים וסחורה ממדינה למדינה, עירוב גנטי של האנשים וחשיפה לתזונה שונה לחלוטין מהתזונה המסורתית, אז ברור שדיון כמו מה "נכון" לאכול הופך להיות הרבה יותר סבוך, מאשר אותו דיון כשאתה גר בכפר קטן ומרוחק וללא תחבורה זמינה ואוכל מה שהקרקע בסביבה מספקת.
בפוסטים הקודמים בדיון ההתייחסות היתה יותר לקוים מנחים של תזונה מסורתית מקובלת בתרבות הסינית וההודית וברפואה העממית, ולא לתזונה המדויקת שמטפל מומחה ימליץ לך אישית לאחר האבחון!!
סיבה אחרת, לשוני בהמלצות התזונה בין מטפל אחד למשנהו נובע משוני באסטרטגיה הטיפולית - אפילו אם שני מטפלים שלמדו בדיוק אותו דבר, והאבחנה שלהם דומה ביותר, יבנו המלצות למטופל , יכול להיות שוני שנובע מאיסטרטגיה טיפולית. למשל, אני רוצה קודם להרגיע ולאזן וליצור בסיס יציב לטיפול הדרגתי, בעוד שהמטפל השני רוצה ישר להכות בבעיה המרכזית, ורק אחרי שיתחיל תהליך ריפוי הוא יטפל באיזון והרגעה. השוני בגישה נובע גם מתפיסה מקצועית של מטפל אבל הרבה פעמים קשור גם לאיך אני תופסת את המטופל. מכיוון שיש לי מטופלים לא מעטים שהם אנשים מודעים ומטפלים בעצמם, אני אוהבת לשתף אותם בדילמות של בחירת האסטרטגיה ולתת להם לקחת "פיקוד" על הטיפול והקצב שלו.
סיבה נוספת, מאד בעייתית בעיני, היא מטפלים שמכניסים את האמונות האישיות שלהם לתוך ההמלצות של הטיפול. לדוגמא מטפל טבעוני, שבחיים לא תקבל ממנו המלצה לתזונה שכוללת מזון מן החי, או בדיוק ההיפך. התשובה שלי לנושא הזה היא שכדאי למי שבוחר מטפל בתזונה לבדוק את הנושא קודם.
המשך על הנטורופתים בתשובה נפרדת
&nbsp
 

taltala013

New member
השוני הגדול נובע בעיקר מהאבחנה

ואסטרטגיה טיפולית. שני אנשים חולים בשפעת ברפואה המערבית זה הינו הך. ברפואה ההולסטית מסתכלים על רקע ממה באה השפעת האם על רקע של חום של קור ואולי החלשות הצ'י המגן או או הצ'י המזין וכו' וכל אחד מהם מקבל התייחסות שונה וטיפול שונה.
 

0 אור 0

New member
הסבר על ההכשרה הנטורופטית

האמת היא שגם תלמידים של רפואה סינית או איורוודית מסורתית נחשפים היום גם לידע ורפואה מערבית כחלק ממסלול הלימודים, אבל בהחלט מרבית הלימודים מוכתבת על ידי נושאים וידע שזוקקו במשך אלפי שנים של התפתחות אותה רפואה.
אלמנט חשוב בסוגי הרפואה האלו הוא שהן כוללות כלים וטכניקות רבים ולא רק תזונה.
לדוגמא מטפל ברפואה סינית יוכל לטפל בדיקור, בצמחי מרפא בצ'י קונג ועוד
הכשרת הנטורופטים מתחלקת לשני מסלולים - נטורופת במסלול תזונה טבעית ונטורופת רב תחומי
המסלול של התזונה הוא מסלול מקוצר יותר של 3 שנים, שנלמדים בו בעיקר תזונה וכלי אבחון. לטעמי הוא מעט בעייתי, גם בגלל שלא הכל זה תזונה, גם בגלל שהידע שלנו בתזונה בדור הזה להערכתי מועט וממש רחוק מלהיות שלם וגם בגלל שלהערכתי הסוביקטיבית חלק גדול מהמקומות בהם מלמדים בצורה לא נכונה והופכים את התלמיד לסוחר תוספים במקום למטפל , בחרו במסלול הזה.
במסלול המורחב שלוקח 4-5 שנים בדרך כלל, המטפל לומד בדומה למטפלים של הרפואה הסינית וההודית , מכלול שלם של אפשרויות טיפול ואבחון, שכוללות שיטת עומק (רפלקסולוגיה, שיאצו או סו ג'וק), שיטת מגע נוספת, טיפול בצמחי מרפא, שמנים או פרחי באך ועוד. כך שכאשר אתה מגיע למטפל כזה, אתה לא בהכרח מקבל המלצות תזונה, אלא גם או רק המלצות נוספות שקשורות לאורח החיים, וטיפולי מגע שנוגעים במקור הבעיה.
הלימודים כוללים גם העמקה גדולה ברפואה מערבית וידע מחקרי על תזונה, אבל גם ידע הוליסטי של מטפלים ברפואה טבעית. כאשר הידע המסורתי שנלמד בנושא התזונה הוא ידע מסורתי מערבי - גם אצלנו היו מטפלים בצמחים ותזונה, לא רק בסין והודו
ומכיוון שהעולם היום הוא עולם של ידע רחב וזמין, אז כל נטורופת נחשף לפחות לבסיס של שיטות התזונה העיקריות השונות שקיימות, ויכול לבחור מתוכן מה שמתאים למטופל
&nbsp
 
יש בזה יותר

אני ממש לא מסיכמה איתך בנוגע לעניין המישמש.
כל הנושא הזה נבנה לאורך מאות שנים ורוב התוספים מסתמכים על חומרים ששימשו את
האדם עוד מלפני המצאת התרופות הכימיות.
אני לא אשקר ואגיד שאני מומחית גדולה אבל אם הנושא מעניין אותך וואתה מחפש תשובות יותר עמוקות,
אני שמה לך לינק שמקשר אותך לאתר שבו ניתן להפנות שאלות לנטורפטים מקצועיים שעונים-
www.ask-solgar.co.il
 

0 אור 0

New member
למה צריך להפנות לאתר פרסומי כשבפורום הזה יש מומחים?

האנשים שעונים פה בפורום הזה הם מטפלים מומחים במקצועם,
חלקנו נטורופטים (כמוני), אחרים מטפלים ברפואה סינית או בשיטות אחרות
התשובות כאן , בניגוד לאתר הפרסומי של סולגאר , הינן ממקום נקי של ידע ורצון לעזור
הסיבה היחידה שאני לא מוחקת את ההודעה שלך, היא הרצון להגיב, וגם להזהיר את השואלים שאם מקבלים מסר פרסומי בעקבות שאלתם בפורום, יש לנקוט בזהירות המתבקשת - מסר פרסומי מטרתו לפרסם, גם אם למי שעונה יש תעודה
&nbsp
 
ממש לא הכוונה וקיבלתי רושם חיובי

אני הצעתי את דעתי לא ממקור פרסומי. זה לא הפורום היחיד שאני נמצאת בו וזאת לא מטרתי.
מדי פעם אני ממליצה על דברים מסוימים כי הם נראים לי יותר נכונים ולא כי אני רוצה לפרסם אותם.
במקרה הזה- אני קיבלתי חוות דעת חיובית מכיוון שכשנכנסתי לאתר והתייעצתי, לא קיבלתי שום נסיון "דחיפת" מוצרים
או כל דבר כזה או אחר בסגנון. ענו לי על השאלה ששאלתי ותו לא.

חבל שאתה ישר מסיק מסקנות.
 

0 אור 0

New member
בין אם את המפרסמת ובין אם לא

תשובה שכל התוכן שלה הוא הפניה לאתר אחר אינה מקובלת!!
גם אם זה היה אתר מקביל לתפוז עם דיונים שלא למטרות מסחריות, יש טעם לפגם כאשר מישהו פונה לאתר מומחים ואת מפנה אותו לאתר אחר (למעט מקרה מיוחד שבו יש קישור למאמר ספציפי עם המידע המבוקש)
על אחת כמה וכמה כאשר את מפנה לאתר פרסומי מתוך פורום שבו הפרסום אסור
ובודאי כך במקרה הנוכחי שבו הפונה כבר קיבל תשובות מקצועיות, ואת להצהרתך אינך מבינה בתחום
אנא תימנעי מכך בעתיד
 
למעלה