שיטת גיוס הון חדשה?

• פותח הנושא emmr
  • פורסם בתאריך

emmr

New member
שיטת גיוס הון חדשה?

לפני כשנתיים נתקלתי בחברה אמריקאית שפיתחה רמזור מהפכני וחיפשה משקיע. הם הציעו באתר האינטרנט שלהם "מניות" בצרוף חוזה חתום לכל דורש, תמורת סכומים של עד 5000 $. הם ציינו את גובה ההשקעה הדרושה וערך המניה. למרבה הפלא, גייסו החברה את ה- 800,000 דולר שרצו. החברה עובדת, מייצרת ואף ביצעה סבב שני של השקעות במסגרת שותפות אסטרטגית עם חברה בתחום. לפני שאשאל אם זה יעבוד בארץ, אני מנסה לחשוב אם זה חוקי? האם החברה לא הופכת לציבורית בעצם?

טליגלי

New member
מעניין

על פניו לא נראה שיש בעיות חוקיות כי זה לא שונה מהותית מהצעות אשר לא מפורסמות דרך הרשת. להערכתי הבעייה העיקרית נעוצה בהבאת המשקיעים הפוטנציאליים לתוך האתר. מתוך סקרנות, על איזה חברה בארה"ב אתה מדבר ומה ה- URL שלה? מקווה שעזרתי

תשובה

אם הבנתי נכון מדובר בגיוס משקיעים-שותפים לצורך פיתוח רעיון ואכן, לכאורה, אין כל בעיה אם הגיוס הוא באמצעות חבר מביא חבר או האינטרנט. החברה אינה הופכת ציבורית כל עוד אינה נסחרת בבורסה.

emmr

New member
בכל זאת...

לא זכור לי איפה קראתי את זה, אבל חברה בה יש יותר מ- 70 בעלי מניות, אולי לא נחשבת ציבורית מבחינה בורסאית אבל יש לה הגדרה ופורמט אחר.

חברה ציבורית מול פרטית

חברה בע"מ התאגדות של אנשים שכל אחד מהם מכסה חלק מהונה בישראל קובע חוק החברות, תשנ"ט-1999, את מעמדן החוקי של החברות. חברה, לפי חוק זה, פירושה התאגדות שנוסדה ונרשמה על פי חוק החברות. החוק מבדיל בין חברה ציבורית ל - חברה פרטית. כל חברה בין אם ציבורית או פרטית, יכולה להיות: מוגבלת במניות או מוגבלת בערבות או בלתי מוגבלת. ההבדלים העיקריים בין חברה ציבורית לחברה פרטית הם: העברת מניות - חברה פרטית חייבת להגביל בתקנותיה, בצורה כלשהי, את הזכות להעביר מניותיה, לא כן בחברה ציבורית. הנפקה לציבור - חברה פרטית חייבת לאסור בתקנותיה הזמנה לציבור לחתום על מניותיה או על איגרות החוב שלה, לא כן בחברה ציבורית. לא מכיר את המקרה לפרטיו אך כך קובע החוק. למידע משפטי נוסף - הקש http://www.psakdin.co.il/taagidim/

Mintus

New member
לא חוקי

אין פה משמעות לעובדה האם מדובר בחברה ציבורית או פרטית, המדובר בהצעה לציבור של ניירות ערך וככזאת היא חייבת בתשקיף שיאושר על ידי הרשות לניירות ערך.

טליגלי

New member
לצורך הדיון, במה שונה הרעיון מהצעות

לרכישה מלאה או חלקית של זכויות באתר אשר מופיעות באתרים ישראליים אשר יושבים על סרוורים בישראל?

emmr

New member
למה בעצם שאלתי?

הרעיון של החברה´ האמריקאים פשוט מדהים - לכן עקבתי אחרי החברה והתפתחותה. המוצר אגב, לא הייתי משקיע בו גרוש ועובדה, החברה אכן פועלת ומוכרת אבל מוצרים קרובים, לא את הרעיון המקורי בכל אופן. ולמה כל כך הוקסמתי? כי בעצמי ניסיתי לגייס השקעה עבור פרוייקט תחבורתי ללא הצלחה כי התחום לא מוכר למשקיעים (למרות שכבישים זהו השוק הרביעי בגודלו בעולם). אבל המשקיעים ה"כבדים" רוצים דברים סקסיים יותר - תקשורת, ביוטכנולוגיה וכו´ - מה להם ולכבישים? בדיוק באותה תקופה עשינו ניסוי עם אחת המערכות והדבר זכה לבום תקשורתי אדיר שבעקבותיו הוצפנו בטלפונים מאנשים פרטיים שרצו ללכת לבנק ולקנות מניות שלנו ולא הבינו למה אנחנו לא מופיעים שם. ואז...חשבתי על האמריקאים - במקום משקיע גדול, למה לא הרבה משקיעים קטנים בעצם? האמת, למרות שעברו שנתיים, אני עדיין חושב על זה לפעמים.

למעלה