שיטת דיג נוספת, והתלבטות מעניינת

שיטת דיג נוספת, והתלבטות מעניינת

ראיתי מישהו דג בשיטה מעניינת: לקצה החוט, במקום קרס, הוא קשר חתיכת רשת דיג (בערך חצי מטר על חצי מטר). הוא קשר גם חתיכת לחם. הרעיון הוא שדגים מתנפלים על הלחם, ומסתבכים ברשת. הוא היה זורק את העסק, מחכה כמה דקות ומושך (הוא לא ניסה להרגיש תפיסה). בכל פעם היה מוציא 3-4 דגים. כלומר שיטה די אפקטיבית. קודם כל, השיטה מעניינת, אבל שמעתי כנגדה טענה שזה לא ממש דיג ואין בו כיף. אני לא בטוח לגבי עמדתי בעניין. מצד אחד, נכון שאין "מלחמה בדג". מצד שני, לא נראה לי שזה ממש שונה משיטת הפיתה הצפה. מה דעתכם?

xytkhi

New member
קרס ורשת.. נעם דייג ירושלמי!

אכן ידידי הירוק. אני ראיתי דייגים זקנים במזח של יפו אשר נקטו בשיטת דייג זו. לדעתי ולפי מה שראיתי הם לכדו רק דגיי בננות. וכמובן שבסוג דייג זה אין ממש "אקשן". אז בחר לך את שיטת הדייג הרצוייה מבחינתך. בברכת דייג מוצלח! נעם דייג ירושלמי!

rondadon

New member
ברור שאין כיף....

ובפיתה צפה יש כיף!!!! שנייה אחרי שנתפס בורי או משהו במיוחד אם הוא גדול...הוא יתן לך קרב קצר אבל כיפי ביותר!!! אני תפסתי ככה הכי גדול בורי של 450 גרם וסתם בשביל הכיף פתחתי את הקלאץ ונתתי לו חוט....זה היה כיף!!!!!!!

zoharfi

New member
וכאן נשאלת השאלה...

שהתלבטתי בה בדייג לפני שבועיים, בו ברחו לי הרבה דגים, למשוך מהר ולהסתכן בקריעת הקרס מגוף הדג או למשוך לאט ולהסתכן בכך שהדג יקפוץ בכל מיני זוויות ויצליח להשתחרר ? לפי התוצאות ביום שישי הקודם, התשובה הראשונה היא הנכונה. ושאלה נוספת: קניתי זרזרות מתכת כחולות וצהובות, הכחולות 40 גרם והצהובות 80 גרם, השאלה באיזה כדאי להשתמש ומתי ? האם מחיר של 13.80 ש"ח לכחולות ו- 16 לצהובות הוא מחיר הוגן ? כמה קילו דגים אפשר לקנות ב- 100 ש"ח (המחיר של הזרזרות) והאם אחזיר את השקעתי ?

יש שאלות שאסור לשאול

השאלה "האם ההוצאה הכספית על הדיג היא יותר מקניה של הדגים" היא שאלה בלתי חוקית בעליל, מאחר והתשובה אמיתית עליה תגרום לנשותנו להחרים את הציוד ולהטיל וטו על יציאות נוספות לדיג. כולם מתבקשים לשנן את מנטרת הדייג: "לא הולכים לדוג בשביל דגים. מי שרוצה דגים הולך לסופרמרקט". קפיש? לגבי מה שקנית: נשמע לי מאוד זול. ז´רז´רות מתכת (מבריקות) ראיתי רק ב-20 ש"ח וצפונה, ורפלות ב-28 ש"ח ומעלה (בד"כ כפול מזה). יש לך תמונות של מה שקנית? נשמע שהן שונות מאוד ממה שאני מכיר. גם צבעוניות וגם מאוד כבדות. איפה קנית?

zoharfi

New member
אין לי תמונות, בינתיים...

אבל מדובר בדמוי דג (דומה לסרדין) ממתכת, קניתי במגה ספורט בצומת בילו (אני יודע שחל איסור לחברי הפורום לקנות בחנויות ספורט, איסור חמור אפילו יותר מלשאול "האם ההוצאה הכספית על הדיג היא יותר מקניה של הדגים ?"), אבל בכמעט חצי מחיר, מה לעשות, התפתיתי. אגב, אלון, בוא נעשה חשבון, חכות+רולרים 600 ש"ח, ציוד קרסים, זרזרות, מצופים וכו´ 300 ש"ח סה"כ 900 ש"ח, בוא נניח שהייתי מוכר את הדגים שתפסתי בשוק, ושהיה בא מישהוא שלא מבין בדגים, אז 200 ש"ח הייתי מוציא ממנו, אני במינוס 700, כנראה שהייתי יכול לקנות בהפרש את המקפיא+הדגים...

helpmeplz

New member
הז´רז´רה הכחולה היא..

ז´רז´רה דמוי סרדין, רון משתמש בה בדרך כלל, אל תשכח להחליף את הקרסים שלה לקרסים נורווגיות בגלל שהקרסים שבאים עם הדג דמי נשברות בקלות.. על הצהוב עוד לא שמעתי.. כל עוד הוא בטווח 4-9 ס"מ הוא טוב, ככה רון אמר לי...

alonps

New member
../images/Emo110.gifהחזר השקעה

זוהר, אין לי מושג לגבי המחירים שנקבת. אבל יש לי השערה שבכסף שהוצאתי על ציוד, יכולתי לקנות כבר מספיק דגים כדי למלא מקפיא מכובד בסופרמקרט גדול. יש אנשים שמוציאים על וודקה ובירה, יש כאלו שמוציאים על נשים זרות. אני מוציא על דלתות, קרסים, משקולות (שבד"כ נשארות בים) וכו´.............. אלון

נו זה כמו להשליך רשת צפופה ולאסוף

,הרי זה משרת את המטרה של דייג לא
אז לטעמי אין בכך עניין. בעניין מלכודת הפיתה,כשתחווה קיפון (בורי-אני משתדל) של 400-800 ג"ר נלכד וכשאתה יודע כי שפתיו עדינות והוא נאבק ועלול ליפול כל רגע ,או שתנועה גסה "תתלוש" את שפתותיו והוא יפול לשווא,אזי העניין מרגש הרבה יותר.

למעלה