שיטת הניקוד החדשה

cubano1

New member
שיטת הניקוד החדשה

על פי האתה the couch gymnast, אחד החידושים בחוקה החדשה יתקוף את בעית הקפיצות בשני מישורים.
האחד יהיה להוריד את דרגת הקושי של האמנאר למשל בשתי עשיריות מ 6.5 ל 6.3. זה יקל במעט את העיוות שנוצר, שנותן יתרון כל כך עצום על הקפיצה הזאת.
אישית, הייתי מוריד גם את הערך של הדאבל יורצ'נקו באיזו עשירית או שתיים, ואת הערך של האמנאר ביותר משתי עשיריות.
היום
יורצ'נקו בורג = 5.0
יורצ'נקו בורג וחצי = 5.3
יורצ'נקו דאבל = 5.8
אמנאר = 6.5

אם כבר עושים שינוי לא עדיף שזה יהיה משהו כמו
יורצ'נקו בורג = 5.0
יורצ'נקו בורג וחצי = 5.3
יורצ'נקו דאבל = 5.7-5.6
אמנאר = 6.1-5.9

במישור השני, השינוי המוצע הוא בשיטת חישוב הציון. היום מחשבים ממוצע של סך ציון ה D+E עבור שתי הקפיצות. במקום זה, הציון יחושב על ידי חישוב ממוצע שני ציוני ה D, בעוד ההורדות על ביצוע של שתי הקפיצות יקוזזו בשלמותן - (D+D/2) פחות (10-סך ההורדות)
על פי השיטה הזאת, לטעויות שמתבצעות יש הרבה יותר משקל, שכן הן מורדות בשלמותן, ולא בתור ממוצע

הם היו מחשבים כך את התחרות מאתמול, מרוני היתה מסיימת רביעית, והדומיניקנית היתה מסיימת שביעית.
ב2008, אם הקוד המוצע היה בשימוש סקרמון היתה לוקחת את הזהב, הקוריאנית שזכתה היתה לוקחת את הארד, וצ'נג פיי שנפלה היתה לוקחת את המקום הרביעי.

עם כל אהבתי למרוני, אני חושב שזהו סיום יותר הגיוני. החוקה צריכה לעודד ביצוע אלמנטים קשים, אך הדגש עדיין צריך להיות על ביצוע נקי וטוב. מי שנופלת ביום התחרות לא צריכה לזכות במדליה, גם אם הפער בינה גדול מאד משאר המתמודדות.

trilliane

Well-known member
מנהל
קראתי שוב ושוב את הפסקה "במישור השני"

ועדיין לא הצלחתי להבין את החישוב המוצע. כמו כן למה רק שני ציוני D? חשבתי שיש חמישה שופטים ואחרי שמורידים את הציון הגבוה והנמוך נשארים שלושה ציונים, לא?

aviv88268

New member
שני ציוני D עבור שתי הקפיצות!

הממוצע של השופטים הופך להיות ציון אחד לאותה קפיצה ואת 2 הציונים של שתי הקפיצות מחשבים בממוצע..

trilliane

Well-known member
מנהל
אה. אבל גם היום עושים ממוצע מ-2 ציוני הקפיצות

cubano1

New member
אז אני אסביר שוב

החישוב המוצע הוא כדלקמן
מחשבים ממוצע משני ציוני הD שהתקבלו מחבר השופטים על שתי הקפיצות

אחר כך, מסך של 10 נקודות, מורידים את כל ההורדות שהורדו בשביל לחשב את ציון ה E עבור הקפיצה הראשונה, ומורידים גם את כל ההורדות שהורדו בשביל לחשב את ציון ה E עבור הקפיצה השניה.

למשל - אם מתעמלת קיבלה את הציונים הנ"ל
קפיצה 1 - D=5.0 E=9.0
קפיצה 2 - D=5.2 E=8.5

ציון הD הסופי הוא 5.1, והוא מתקבל על ידי חישוב הממוצע של 5.0 ו 5.2
ציון ה E מתחיל מ 10, ממנו מורידים את הנקודה שירדה בקפיצה הראשונה, ועוד מורידים את ה 1.5 נקודות שירדו בקפיצה השניה - יחד מורידים סך של 2.5 נקודות, ונשאר 7.5

על כן - הציון הסופי יהיה D+E, שזה 5.1 + 7.5 = 12.6

trilliane

Well-known member
מנהל
עדיין לא ממש הבנתי

א. חישובי הממוצעים לא משנים כלום לעומת המצב כיום; זה לא משנה אם מחברים D+E של שתי קפיצות ואז עושים ממוצע או שעושים ממוצע של ציוני E וציוני D ואז מחברים. מבחינה מתמטית אין הבדל.

ב. למה הכוונה שמורידים את הנקודות מ-10? הרי כדי לחשב את ציון E כבר הורידו נקודות, לא? אז בעצם יוצא שמורידים אותן פעמיים?

ג. אם הציון הסופי של E הוא בעצם 7.5 (לפי ההורדות) אז איפה בדיוק משתקללים בסיפור הציונים 9 -8.5 שהיא קיבלה על הקפיצות? נראה כאילו בציון הסופי שחישבת אין להם שום משמעות...

cubano1

New member
לא התייחסו לזה

אבל אני משער שלקרב רב ישתמשו בקפיצה הראשונה, על ציון ה D והE שלה, כרגיל

Tammie

New member
ועוד שאלה בנוגע לדרגת קושי

כתבת שציון הקושי יהיה למעשה (D+D/2) הכוונה היא שציון הקושי הכולל הוא בעצם הציון כפול 1.5?

כי כתבת את זה בהסבר אבל בדוגמא חישבת אחרת. בצורה כזאת הציון שהמתעמלת תקבל יהיה 15.15 ולא 12.6.

Tammie

New member
אה אוקי....

סטודנטית לכימיה, אני צריכה דיוק בנוסחאות שלי :)

Tammie

New member
לפי מה שהבנתי (קובנו תתקן אותי עם אני טועה)

על כל קפיצה הולכים לקבל ציון ביצוע- D1 ו- D2.
ציון D יהיה הממוצע של שני אלו כלומר D=(D1+D2)/2

על כל קפיצה יש גם ממוצע הורדות של השופטים. נקרא גם להם E1 ו- E2.
ציון הביצוע הוא 10 פחות ש-ת-י ההורדות כלומר- E=10-E1-E2

הציון הכללי הוא החיבור שלהם.
ועכשיו לדוגמא מספרית:
קפיצה ראשונה בדרגת קושי D1=6.0
הורידו על הביצוע E1=0.7

קפיצה שניי בדרגת קושי D2=6.2
הורידו על הביצוע E2=0.3

ציון D כולל- D=(6.2+6.0)/2=6.1
ציון E כולל- E=10-0.7-0.3=9.0

ציון סופי- D+E=6.1+9.0=15.1

ההבדל הוא שבמצב היום יש ממוצע של ציוני הביצוע, בשיטה החדשה יש סכימה של ציוני הביצוע.

trilliane

Well-known member
מנהל
א. זה לא מה שהוא הדגים קודם...

ב. מה שהדגמת זו לא סכימה של ציוני הביצוע אלא הורדה של העונשים/טעויות מאותו ציון 10, כלומר זה מלכתחילה ציון משותף לביצועי שתי הקפיצות. בסכימה של ציוני ביצוע היינו מקבלים ציון משותף שיכול להגיע ל-20 בביצוע מושלם (תאורטית כמובן) וכאן רק ל-10. כמו כן לו היו סתם סוכמים את ציוני הביצוע (כמו בטרמפולינה למשל) במקום לעשות ממוצע זה לא היה משנה שום דבר מהותי.

Tammie

New member
זה בדיוק אותו הדבר

כי הציון של שתי הקפיצות ביחד מחושב באותה דרך.
יכולתי לפצל ולכתוב שהציון ביצוע של הקפיצה הראשונה הוא 9.3
ושל הקפיצה השניה הוא 9.7, חשבתי שזה יותר מבלבל ויותר קל לדבר בהורדות....
מה שהתכוונתי זה שבמצב הקודם למעשה עשו ממוצע הורדות. זה לא משנה עם לוקחים את ציון הביצוע הסופי (מתוך עשר) ואז עושים ממוצע או עושים ממוצע של ההורדות ואז מורידים מעשר, התוצאה המתקבלת היא אותה התוצאה.
במצב החדש אין ממוצע על הורדות אלא מורידים את שניהם מעשר.

cubano1

New member
tammie הבינה אותי

התיאור שלה הוא מה שמוצע להבנתי -
זה מה שניסיתי להסביר
תודה תמי

trilliane

Well-known member
מנהל
בדיוק אותו הדבר בין מה למה, זו השאלה...

אני יודעת שחישוב ממוצע כך או כך מביא לאותה תוצאה; אבל כתבת "במצב היום יש ממוצע של ציוני הביצוע, בשיטה החדשה יש סכימה של ציוני הביצוע" וזה לא מדויק ולכך התייחסתי. בשיטה החדשה יש סכימה של הטעויות והעונשים משני הביצועים, לא של הציונים עצמם!

לו בשיטה החדשה הייתה סכימה של ציוני הביצוע זה לא היה משנה שום דבר מהותי; היינו מקבלים פשוט ציון כפול (לפני החלוקה בשתיים כדי לקבל את הממוצע), כלומר מציונים של 9.3 ו-9.7 היינו מקבלים 19. זו סכימה של ציוני הביצוע!

מה שהדגמת אינו סכימה של ציוני הביצוע אלא ציון ביצוע משותף שהמקסימום הוא 10 והטעויות מכל אחד מהתרגילים יורדים ממנו. בעיניי זה דפוק, אבל ניחא.

Tammie

New member
זו שאלה של מה אתה מגדיר כביצוע....

אני התייחסתי לסכימה של הטעויות, העשר נשאר זהה בשני המקרים....

trilliane

Well-known member
מנהל
והטעויות אינן ציון הביצוע אלא המשלים שלו ל-10

וכאמור, העשר נשאר זהה בשני המקרים (הנוכחי והעתידי, אם ישונה) אבל לא במקרה שסוכמים שני ציוני ביצוע נפרדים כפי שכבר הדגמתי (ויש מקצועות שבהם זה נעשה).

נעממהה

New member
אם זה לא יהיה כך תהיה בעיה

מי תרצה לעשות שתי קפיצות במוקדמות ולאבד כל כך הרבה נקודות?

למעלה