שיטת רביב

1thmhe1

New member
שיטת רביב

האם מישהו מכיר או התנסה בשיטת רביב ויכול לומר מה האפקטיביות שלה?

zivadina

New member
שיטת רביב - שיטת השמיניות

זאת שיטה שדוגלת בהליכה ובפעילות לפי צורת המספר 8 שוכב, בטענה שפעילות כזאת עוזרת לקשר בין ההמיספרה השמאלית להמיספרה הימנית במוח. השיטה דורשת תרגול יום יומי ועוזרת כאשר מתרגלים אותה. מכון רביב מופיע בקישורים שלנו, במדור "הפרעת קשב ורכוז - גישות".

1thmhe1

New member
שיטת רביב-מחפש התייחסות מטופלים

תודה על ההסבר. בבדיקה באינטרנט ניתן לקבל הסברים רבים על השיטה וההגיון בה ,אולם אין כל דוגמאות של מקרים שהצלחתם הוכחה למשל הורים או ילדים שמעידים על עצמם שחל שיפור משמעותי ברמת התפקוד שלהם (מעבר לבנה של מייסדת השיטה). אם ניתן לקבל שמות של מטופלים שהתנסו.

danigl

New member
בשרשור של השאלות לד"ר ברנע

צרפתי מחקר די חדש, לגבי השפעת תירגול המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM) בליקויי למידה ו-ADHD. לאחר בדיקה שלכם, כדאי יהיה להוסיף גם את המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM) למדור "הפרעת קשב ורכוז - גישות". תודה בשם אלה שזה יעזור להם.

ניסינו וזה ממש קשה ומתיש

וקשה מאוד להתמדה, דורש תירגול יום יום ומאוד קשה לילדים עם קשיי קשב וריכוז,שגם ככה קשה להם להתמיד במשהו לאורך זמן.לא ממליצה אפילו להתחיל עם זה.

1thmhe1

New member
שיטת רביב

תודה על התגובה ! האם מוכרים מקרים בהם השיטה הוכחה?ילדים או הורים שהתנסו בה והצליחו?

moogy1

New member
שיטת רביב

ערב טוב, שיטת רביב הינה שנויה במחלוקת. מצד אחד המצדדים בה ובהם תלמידים והורים לא מעטים טוענים כי רק באמצעותה למדו לקרוא ולשפר מיומנויות של כתיבה וקריאה הן בעברית והן באנגלית. עם זאת יש הטוענים כי הקושי והבעייתיות בשיטה גדולים מן היתרונות בה. אני מכירה תלמידים שהצליחו מאוד לשפר את הישגהם בדרך זו, אך אני עצמי איני מאמינה גדולה. בברכה אלמוג

moozar

New member
השיטה היתה מקובלת בשב"כ עד נוב' 96

אני עצמי דוגל בשיטת "חומש" המעודדת לבצע פעולות המתבססות על הסיפרה 5 ליצירת הרמוניה מלאה בין הלסת הימנית, הלסת התיכונה, עצם הקרסול ואגן הירכיים. באמצעות מדיטציה טרנסנטיפוגלית משלימה ניתן אף להגיע לרמת ריכוז של ינשוף טיבטי.

zivadina

New member
אני לא חושבת שצריך ללעוג

אלא לבדוק. אני תמיד מעדיפה שיטות שנחקרו באופן מדעי. אבל צריך להודות שכל שיטה נחקרת נוסתה קודם לכן פעמים רבות מבלי להיחקר.

stamone

New member
הייתי בפגישה

עם האדון שעליו פותחה השיטה ממש לא התרשמתי שהוא מאמין בשיטה בעצמו - אבל זה רק דעתי החלטתי אפילו לא להתחיל עם זה - תשלם הרבה כסף ואולי אחרי 4 חודשים תראה איזה שינוי - טוב תודה לא בשבילי שוב זו דעתי בלבד

הרבה רעיונות שנראו מגוכחים בהתחלה

הסתברו כנכונים מאוד. אני זוכר הייטב שבאמצע שנות השיבעים הייתי מאובחן כלקוי למידה וריכוז ועצם הרעיון שיש דבר כזה כמו לקות למידה וריכוז נראה מאוד מגוכח לרוב המוחלט של אנשי הממסד החינוכי הפסיכולוגי והרפואי שלא לדבר על העמך. נכון שלא כל רעיון כולם חייבים לאמץ אבל פסילה של רעיונות פשוט על ידי הצגתם כמגוכחים אינה תורמת. אנחנו צריכים להיות צרכנים נבונים ולדרוש הסברים והוכחות. זה הקריטריון. לפעמים ההסברים הטובים יספיקו לחלקינו גם ללא הוכחות כי צרכן נבון יודע גם מתי הוא נאלץ לקחת סיכונים.

חגית35

New member
היה להם די זמן להוכיח זאת...

לדעתי העניה... זה לא נעשה וגם לא ייעשה בקרוב כי הדבר לא נחתן כנראה למדידה אמפירית ולא עומד בקריטריונים של מחקר מדעי מבוקר ואם הוא כן והם לא העמידוהו- אז חבל ולדעתי אילו היו מעמידים אותו- לא היה עובר ויש למכביר מידע ע"כ. אגב זה לא אומר שזה רע לתרגל שיטתצ שמיניות רק לא לטעון שזה המזור להפרעת קשב או תחליך לשיטת טיפול אחרת.

moozar

New member
על זה אני מדבר

אם יש טענה עקרונית החוזרת על עצמה בפורומים הקשובים, היא באשר לשיטות האלטרנטיביות שמציגות הרבה פעמים יומרה בלי כיסוי וכרוכות בהוצאות לא מבוטלות. זה קיים בכל תחום טיפולי, החל מדיאטות וכלה בטיפול בסרטן. בדרך כלל לשרלטנות יש ריח מסויים מאוד של הערכות תאורטיות שאינן מבוססות מחקר ארוך טווח. -רוצים לצור שיטת טיפול חדשה? בנו קודם קבוצת מדגם גדולה שתתנסה ללא עלות ופרסמו ברבים תוצאות המחקר. ______________________________ *כתיבה צינית שמורה אצלי לפורום הקשוב המבוגר. ה"צעיר" נקי יותר מסרקזים ומוטב כך. פשוט טעיתי לרגע במיקום.

דליה.ד

New member
אנחנו ניסינו - ללא תועלת

חוץ מהתועלת למטפל שקיבל ימבה כסף... לנו זה הביעא בנוסף, ריבים, מתחים וכעסים על הילד שלארצה לתרגל. בסוף החלטתי שהמחיר גבוה מידי!

freearth10

New member
לא כל כך פשוט

הרפואה האלטרנטיבית, לא מטפלת נקודתית, אלא בכל מכלול האדם. לכן 2 אנשים שיבואו עם אותה הבעיה יקבלו טיפול שונה. לא פעם לא ניתן להגיע לטיפול בבעיה לפני שלא מטפלים בבעיות אחרות שלא כל כך מציקות, אבל בלי טיפול בהן לא ניתן להגיע לבעיה הגדולה יותר. צריך להבין שטראומה שיושבת בגוף שנים אי אפשר לפתור במשך כמה חודשים. זה תהליך ארוך. זו השקעה של זמן וכסף והתמודדות שהיא לפעמים לא קלה. אחת הבעיות הגדולות שלי היא ההוכחה שהדרך הזאת אכן יעילה. איך ניתן למדוד אותה אם לא מטפלים ישירות בבעיה עצמה? האם כל שיפור נחשב? האם דימוי עצמי גבוה יותר/התקדמות בלימודים/תקשורת טובה יותר/בטחון עצמי גבוה יותר/ילד עם ראש מורכן שמרים עכשיו את הראש ולפעמים אפילו מחייך/... האם תהליכים אלה הם הוכחה שהצלחתי בטיפול או שההצלחה היא רק אם נפתרה בעיית הקשב? שינוי מובהק יתבצע רק כאשר יעשו שינויים משמעותיים באורח החיים של הילד והמשפחה, אבל אני מטפלת רק בילד ולא בכל המשפחה. בנוסף הטיפולים האלה יקרים יחסית והורים רבים נשברים באמצע הדרך ולא פעם שוכחים איך היה הילד לפני כן ורואים רק את הבעיה שעדיין לא נפתרה. ואיך נוכל לדעת שהטיפול הזה הוא אכן זה שגרם לשינויים, יתכן שזה היה דווקא החוג לכדורסל שהעלה לילד את הדימוי העצמי שלו, שכן הוא פתאום גילה שיש תחום אחד בו הוא מצליח וזה השפיע גם על תחומים אחרים בחייו? ואולי זה דווקא ההכרות עם ילד שמקבל אותו כך איך שהוא והילד חווה הרגשה של ביחד ושל אני שווה? ואולי המצב בבית השתנה לטובה וזה מקרין גם על הילד? קשה למדוד את ההצלחה של טיפול באדם השלם כי אין כלי למדידה. ממליצה בחום על הספר: חכמה בתנועה מאת קלרה הנפורד שהיא נוירופיזיולוגית ומחנכת בעלת שם עולמי. הוא מסכם שנים של עבודה עם משחקי מוח ומסביר גם את הקשר בין הגוף והמוח.
מאיה

stamone

New member
פשוט ביותר

כשנשלם למטפלים על תוצאות ולא על "טיפול" שיכול להמשך ככל שיהיה צריך אז אני מוכן להתחיל בטיפול אין שום סיכוי שבעולם שאני אנסה משהו שיעלה לי המון ולא יבטיח לי שום תוצאות או במקרה הטוב תוצאות חלקיות כל דרך אחרת היא בזבוז זמן כסף ואנרגיה היקרים מאוד לבעלי add/adhd לכן אני "מרעיל" את עצמי בשמחה עם קונצרטה

חוטהשני

New member
לדעתי יש איזה מקור לרעיון אבל אפשר לעשות תרגילים כאלו בעצם בבית ../images/Emo2.gif ../images/Emo2.gif של האימון (עם הספרה 8) כשאני חושבת על תרגילים עם המספר 8, זה מייד מזכיר לי את נושא חציית קו-אמצע, שבעיתי אצל חלק מהילדים (כמו בתי..) - לכן אני הרבה פעמים עושה לה (סתם כדרך אגב..) תרגילי התעמלות שדורשים חציית קו אמצע, תרגילי קורדינציה (לסקל רגליים, לסקל ידיים.. אפילו לשחק עם האצבעות בצורה משולבת..) אפשר גם לשחק משחקי ידיים שונים, הדורשים תיאום עין-יד וקורדינציה ../images/Emo23.gif ../images/Emo39.gif וגם כשאנחנו משחקות משחקים רגילים, אני מקשה עליה לפעמים ודורשת, למשל במשחק קלפים שתקח את הקלף עם היד הרחוקה מהקלף - דבר שדורש ממנה חציה של קו הגוף ../images/Emo23.gif

freearth10

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo24.gif

היי חוטהשני, כן, זו כל המטרה. חלק גדול מהתרגילים באמת מכוונים לחציית קו האמצע בצורה כזאת שלא תגרום עוד לבעיות באזור הראש, אזניים, צוואר וכתפיים. חלק מהתרגילים הם תרגילים של שיווי משקל שלאוזן יש בה תפקיד מרכזי ושדרכם אנחנו מאמנים גם את העיינים שצריכות לזרום עם התנועה, חלק מהתרגילים מיועדים לגרום לגמישות, כי כאשר הגוף גמיש גם המחשבה יכולה לזרום בגמישות. חלק מהתרגילים מיועד להרגיע הן את הגוף והן את הנפש. מה שיפה במשחקי המוח היא פשטות התרגילים ובהחלט ניתן ללמד את ההורים/המורים והילדים בכמה פגישות בודדות את כל התרגילים. אין צורך לעשות את כל הסידרה יום יום. אני ממליצה על פעם או פעמיים בשבוע של תרגול מלא ויום יום כל בוקר ואחה"צ 5 דקות של פעילות קצרה ושתייה של מיים.
מאיה

למעלה