שיטת שוורץ

rafi200

New member
שיטת שוורץ

משהו שמע על שיטה(הבנתי שדי ישנה) שנקראת שיטת שוורץ?

R O N Y1

New member
נו בטח שאני זוכר..

שלום רפי זאת שיטה מאוד ישנה . הוא גם כתב על זה ספר "הגימגום הבעיה ופתרונה" משהו כזה. שוורץ הגיע למסכנה כך שהוא ראיין אנשים מגמגמים הוא שם לב כשהם מעשנים הם לא מגמגמים אז הליצן חשב "אם לוקחים אויר ומוצאים אותו בהרפיה מתרי הכל רגועים ואפשר לומר לאט את המילה הריאשונה וכך הדיבור זורם" הוא קרא לזה אני חושב "רפלקס מותנה". לא ניראה לי שהוא ריפא אף בן אדם למרות שבספר הוא טוען שהוא ריפא אפילו ילד במהלך חופשת סוף שבוע . הוא גם שם לב הליצן שקשה למגמגם להתחיל לדבר עם אות כמו ת,ב,פ (שזה נכון) הוא הציע "לפלוט את המילה כך שהפה מכווץ לפי המילה" הוא גם שמע הקלטות של מגמגמים ופתאום אישתו נכנסה ואמרה לו "שהאנשים האלו מדברים נורא מהר "וכך נפל לו האסימון שאת המישפט צריך להתחיל לאט. בקיצור בדיחה. אבל לי ניראה שהוא עד היום רוקד בדרך לבנק על חשבוננו... RONY

bell2002

New member
צריך להזהר מלקרוא לאנשים שרלטנים

יכול להיות (ואני ממש לא מכירה את שיטת שוורץ) שאדון שוורץ הזה חושב שמצא שיטה והוא בוודאי מאמין בה בכל ליבו. צריך לבדוק לאורך זמן מה קרה לאנשים שהוא טיפל בהם. אני מניחה שאם זו היתה באמת פריצת דרך בהבנת וטיפול בגימגום כולנו הינו יודעים ושומעים על זה. רוני, אני מבינה את הכעס שלך וגם התכתבנו על כך במסרים, אבל כשאתה קורא למישהו ליצן אתה מאוד מעליב אותו וזה ממש לא נכון לעשות. הכעס שלך בגלל הגימגום מאוד מובן לכולנו כאן אבל אף אחד לא אשם בגימגום הזה (פרט אוליי לגנים ולתורשה) ולא נכון יהיה להוציא קיטור דווקא על אחד שניסה והאמין במה שהוא עושה. זכותך להתנגד לשיטה הזו או אחרת אבל... בכבוד.

R O N Y1

New member
בשביל כבוד...

שלום bell2002. כמדומני הבחור שאל אם משהו מכיר את השיטה ? אני זוכר בהיותי ילד בן 9 קראתי את הספר שלו קדימה אחורה למעלה למטה ידעתי כל מילה של ספר זה, הספר הראשון שקראתי יותר מכל ספר אחר! ביקשתי אפילו מהקלנאי תקשורת שלי לעבוד לפי השיטה של שוורץ (דרך הגב הקלנאי תקשורת מתגורר בוילה מפוארת) אבל כל הכספים שחסכתי שנים עברו לאותו "קלנאי תקשורת" לשווא!! דרך הגב אין לי כל כעס על אף אחד להפך האיתי רוצה לחבק את כל המגמגמים בחום,אני מבין ויודע טוב מאוד איך זה להיות מגמגם שכל ילד ואפילו קטן יכול להשפיל אותך עד דמעות לפני כולם (לא דמעות צחוק). אבל אני יוציא את כל הקיטור הזעם והכאב נגד כל אלו שמנצלים אותנו.!!!! נ.ב אין לי כבוד לשרלטנים=נוכלים!! RONY

rafi200

New member
רוני בן כמה אתה?

זה באמץ כזה גרוע? כי שמעתי שהשיטה ממש עזרה למשהו, אך לא הבנתי מה עושים ככ = תוכל לתת דוגמה קונקרטית כדי שאוכל להתאמן?

RobinhooDw

New member
הוא צודק ב100%

הבן אדם קם בבוקר ואמר לעצמו, היום אני מוצא פיתרון ל"גימגום". הוא שמע כמה הקלטות, ואז כשאישתו אמרה לו "האנשים האלה מדברים מאוד מהר" אז הוא החליט שהוא מצא את הפיתרון. בולשיט, מזכיר לי ילד קטן. bel לא התכוונתי לומר כי אין להיתאמץ אלמנת להסיג תוצאות. רציתי לומר כי כל מה שקשור בשינוי הדרך שבה אנו חושבים או מדברים כדי להסיג תוצאות הוא מוטעה! אנו מדברים כמו כל אחד אחר, אולי הדרך שלי איננה נכונה, אבל לדעתי עלינו לצאת מנקודת הנחה שגמגום לא נובע מדיבור שגוי אלא מפגם אחר, שלדעתי היא מוחשים שלאורך זמן גורמות לגמגום.

R O N Y1

New member
בוא תילמד

שלום לך אני בן 35 אם שמעת שלמשהו זה עזר ,זו רק שמועה!! בוא נסביר לך את תאורית הגימגום שלי. אם אתה לבד בחדר ומדבר לעצמך בקול ,אתה תדבר חלק ! אבל אם נכנס מישהו לחדר אתה תתחיל לגמגם!! אבל אם נכנס תינוק בן שנה ,אתה תידבר חלק! בוא תבין אין לנו פגם במערכת הדיבור ,אלא במה שמפעיל אתו!!! עוד תאוריה .אם אומרים לך לצרוח בקולי קולות מישפט,אתה לא תיגמגם! בקיצור ביטחון שיטת שוורץ אומרת "לקחת אויר ברגיעה ולהוציא אתו בלי לעצורולהתחיל את האות הריאשונה לאט " הצלחת ....ספר לשוורץ לא הצלחת ספר לי,אני באמת יודע איך אתה מרגיש !!!! RONY

RobinhooDw

New member
שלום גם לך

1. אם יכנס תינוק לחדר דבר לא ישתנה. 2. כשאתה צועק אתה משתשמש בשרירי הבטן. 3. תנסה לדבר עם עצמך בחדר כמו שאתה מדבר עם מישהו. אני בטוח שתגלה אחרת.

R O N Y1

New member
שלום לך

שלום רובין. אני רואה שאתה מאותם אנשים שיודעים הכל על הגימגום אבל לא יודעים איך לעזאזל נירפאים מהתופעה שהשטן היכה בנו. יש הרבה אנשים שמנצלים אותנו כי אנחנו מחפשים כל שבב של תיקווה אצל ""רופאים"" והם כמובן לוקחים את הכםף שחסכנו שנים . אוליי גם לך זה קרה ,שמגיעים ל"קלנאי תקשורת"הוא מקבל אותך יפה ומסביר פנים ואיך שנגמר הטיפול על הדקה הוא אומר לך "טוב ניגמר הטיפול והוא מיד מחפש בלוח שנה וקובע תבוא לטפול כאן כאן וכאן"והוא כמובן סגר לו את כל החודש ואם אני לא טועה כולם גרים בוילות .. דרך הגב שמעתי על ברברה דם היא כל כך מוצלחת מעניין.. כי לא יצא לי לדבר טלפונית עם אף מטופל שלה .. RONY

shuky63

New member
גם אני הייתי גרופי של הספר שלו בנעו

רי. הוא יודע לכתוב ולספר סיפורים.את זה אי אפשר לקחת ממנו. הוא קלינאי תקשורת באמת שעבד תקופה ארוכה על פיתוח השיטה שלו.הבנתי מהספר שהוא עסק בתחומים אחרים של ליקויים בתקשורת עד שהגיע לגימגום. לדעתי השיטה שלו שגויה.הוא מתיחס רק לסימפטום אחד בגימגום,וזה החסימה בהזרמת האוויר דרך מיתרי הקול.היום אני מאמין שזהו רק סימפטום של הנסיון לשלוט בצורה מודעת ולא אוטומטית בדיבור. למדתי כבר שכל טכניקת דיבור תשפר גימגום לזמן מסויים.הצלחה של טיפול נמדדת בשנים! לא פחות מכך.אף קלינאי עוד לא הראה לי מעקב של שנים אחרי מטופלים.אולי זה מהסיבה שמגמגמים שהגימגום שלהם חוזר אחרי תקופה מסוימת מהטיפול מאשימים את עצמם ומפסיקים לשתף פעולה עם המעקב. לסיכום לא ממרטין שוורץ תבוא הישועה אבל יש לו כמה סיפורים יפים בספר.

RobinhooDw

New member
אני לא מ"אותם אנשים"

תופתע לגלות שאני יודע מספיק על הגמגום וגם איך "נרפאים ממנו" תדפדף אחורה בפורום. הבעיה היא שלכולם יש תאוריה שהם חושבים לנכון וכלום לא ישנה דעתם...

R O N Y1

New member
רובין למה הכוונה??

שלום רובין. למה אתה מתכוון. " תנסה לדבר עם עצמך בחדר כמו שאתה מדבר עם מישהו. אני בטוח שתגלה אחרת". למה הכוונה תופתע לגלות שאני יודע מספיק על הגמגום וגם איך "נרפאים ממנו" זה שאתה יודע אני מבין אבל "איך נירפאים" אני קצת מבולבל.. RONY

RobinhooDw

New member
בסדר

הבעיה היא שכשאתה מדבר עם עצמך אין לך את האינטרקציה שנותן האדם שעומד מולך כשאתה מדבר. תסכים איתי שזה "שונה" טוב במילים פשוטות, הפיתרון נתון בלחץ במקום הנכון. לדעתי הכל נתון במבנה בית החזה שלך, וכן המאמץ שאתה מפעיל כשאתה מדבר/מגמגם. לדעתי בכל פעם שהתאמצת עלמנת לדבר גרמת לכך שתגמגם. למה? האמצת את שרירי החזה! הצלעות נכנסו פנימה וכל פעם שאתה מדבר אתה עושה את אותה הפעולה. הפיתרון שלי נותן לך אפשרות לדבר למרות שאתה "נתקע". הכל תלוי בנסיעה על אופניים. אם תיסע כל יום שני קילומטר באופניים בהרים, תאמץ את הבטן וכך בלא מודע תהיה נתון במצב שבו אתה מאמץ את הבטן כל הזמן בלי שתדע. כך תגלה שכשאתה נתקע ואתה מחליט להתאמץ כדי לדבר אתה תאמץ את הבטן ולא את בית החזה. לאט לאט ישתחרר בית החזה ותפסיק לגמגם!

R O N Y1

New member
זו תאוריה חדשה אבל..

רובין שלום . אם כך אז למה אנחנו לא מגמגמים כשאנחנו מוצאים את כל האויר מהריאות ומדברים ללא גימגום עם טיפת האויר האחרונה. ככה עד שנישארים בלי אויר ובזה אנחנו מאמצים את שרירי החזה . RONY

RobinhooDw

New member
שמע

תשובה לשאלות דיביליות כאלה אין לי. תשאל שאלה נורמלית. תאוריה חדשה אבל נכונה

RobinhooDw

New member
לא התקוונתי להרגיז אותך

גם אני השתמשתי פעם בשיטה הזאת של להוציא את האויר מהראות [לא מאט] ואינני יודע מה הסיבה שזה עוזר... אל תיקח אישית.

למעלה