שייט תעלות בצרפת
אני לוקחת אויר ומתחילה לכתוב הכל למען הדורות הבאים..... שייט תעלות היה חלום שלי במשך שנים, היה לי קשה לשכנע את ציבור הנוסעים למרות פרוספקטים שפיזרתי בבית, כתבות שהקראתי, וקולות של סירה שעשיתי... הטיעונים היו מגוונים אבל העיקרי שבהם, שבגללו חברים לא הצטרפו אלינו היה, בחילות ומחלת ים. הטיעון השני היה שזה משעמם. לא ויתרתי. הפשרה היתה שלא נעשה שייט של שבוע כמקובל, אלא ארבעה ימים ואם ימצא חן נעשה שוב. פנינו לחניתה מגורדון טורס והזמנו דרכם. התעלה שנבחרה היתה קאנאל דה ניוורנה, שבמרכז צרפת, ונמל המוצא היה בעיירה DECIZE. מכיון שלקחנו למעט ימים לא היתה אפשרות להחזיר את הסירה בנמל אחר וההחלטה היתה שנשוט יומיים הלוך, ויומיים חזור באותה התעלה. היינו חמש נפשות. הורים וילדים בגילאים 6,10,13. הסירה שנבחרה היתה סירה ל8 אנשים (בעקבות המלצה שקיבלתי לקחת תמיד סירה לשני אנשים יותר) ברמה הגבוהה ביותר. טסנו לפריס כשכל מטלטלינו ארוזים בתיקים ולא במזוודות מפאת חוסר אפשרות לאחסן מזוודות בסירה. שכרנו רכב ויצאנו לנסיעה בת 3 השעות לכיוון דסיז. מכיון שהתברברנו בדרך, הבנו שאנחנו מגיעים למשרדי החברה אחרי שעת הסגירה, התקשרנו והסבירו לנו איך להגיע ואיפה יחכו לנו מפתחות הסירה. בתשע בערב הגיע נציג על מנת להסביר לנו איך להפעיל את מתקני הסירה ללינת לילה. למחרת בבוקר הגיע נציג נוסף שהסביר איך להשיט את הסירה ולבקשתנו עשה איתנו את הלוק הראשון כי די פחדתי. הנציגים שם היו מאוד אדיבים, דוברי אנגלית וסבלניים. ממליצה לנסות לבחור מסלול עם מעט לוקים יחסית. אלה לוקחים הרבה זמן (ואם יש תור אז הרבה יותר זמן) ואחרי ההתלהבות הראשונית זה מתחיל לבאס. התמקמנו בסירה. המיטות צרות מאוד למבוגרים אבל הסתדרנו, מצעים ומגבות יש בסירה. שלושה חדרי שינה זוגיים, שני חדרי מקלחת שירותים פצפוניים, מטבח גדול מאובזר להפליא, סלון מרווח מאוד, מרפסת עליונה לנהיגה, מרפסת תחתונה לניווט ושתיית קפה. בבוקר הראשון נסענו לסופרמרקט וקנינו מצרכי מזון ושתיה. לקח כשעה שעתיים להתרגל לנהיגה ולהבין את עוצמת סיבוב ההגה וזמן תגובת הסירה. בסוף היום גם הילדים הגדולים הצליחו להשיט את הסירה. הסירה נוסעת במהירות של 8 קמ"ש. שקט ושלווה, התרגעות מוחלטת. ישבנו כל המשפחה בסיפון העליון, דיברנו, אכלנו, התלהבנו מהצמחיה, הציפורים והצרפתים המנפנפים לשלום מכל סירה או גשר. מכיון שהיינו שלא בעונה, היה די ריק ולא פגשנו בהרבה סירות. בערב עגנו במעגן מוסדר (7 יורו) התחברנו לחשמל, מילאנו מים (אנחנו הישראלים באמת מתקלחים כל יום, אז מתבזבזים הרבה מים) וטיילנו בעיר הסמוכה. את הארוחות בישלנו בסירה בנוחות מירבית. הארוחה היחידה שאכלנו בחוץ היתה דוחה ויקרה. במהלך היום עגנו בצידי התעלה, רכבנו על אופניים אותן שכרנו בחברה, טיילנו ביערות ובשבילים לאורך התעלה. ניתן לעצור בכל מקום, לתקוע יתד באדמה ולקשור את הסירה. הבאנו ספרים, משחקים, וDVD נייד עם סרטים. הילדים צפו בחצי סרט והלכו להאכיל ברווזים. בעלי ואני צפינו בלילה ברבע סרט ונפלנו שדודים. הילדים נהנו בעיקר מתפעול הסירה, נקיונה, מהניווט עם מפה (אמא, עוד מעט יש גשר, תורידי את השמשיה) ומלהיות ביחד בשקט בלי טלויזיה, מחשב ושאר מריעין בישין. השייט מאוד שלו ולא מתאים לאנשים היפראקטיביים שלא יכולים לשבת לרגע וצריכים אקשן כל הזמן. אין אקשן. גם לא מתאים לילדות חובבות קניונים וסלולרים (בגלל זה אחי לא הצטרף...). מתאים לאנשים שיודעים להעריך ולהנות משקט ושלווה ומביחד. אנחנו בודקים אפשרות לעשות שייט נוסף השנה. הילדים לוחצים. והכי חשוב, הסירה לא מתנדנדת, אין גלים, ואין בחילות. לקחת פנס כי אין אור בלילה במעגנים. חוסכים. לצאת לעיר ולחזור לסירה היינו חייבים פנס כי היה חשוך מאוד. במעגנים מאוד כיף לדבר עם אנשים מכל העולם, חלקם גרים סירות ומטיילים על פני כל אירופה בשייט. לקחת מעילים גשם (לפחות אחד) לניווט והפעלת לוקים כשיורד גשם. את הנהיגה בגשם עושים מהסלון. קשה לי להעריך מחיר כי לקחנו סירה יקרה, שילמנו קנס על החזרה לפני הזמן ועל שינוי תאריכים אחרי סגירת הדיל. באתר של גורדון טורס תוכל להזמין חוברות מידע עם מחירון עדכני. אשמח לענות לשאלות נוספות ואבדוק אם אני יכולה להעלות תמונות.