שייגעצ בשער של "מעריב לנוער"!!!

LiTtalTal

New member
שייגעצ בשער של "מעריב לנוער"!!!

חחחחח איזה תמונה יפה שמו להם!!!!! ד"א יובל נראה כמו מונליזה -ניסיתי להסתכל מכל הכיוונים והוא מסתכל עליי מכולם (חיחי)! אני הולכת לחפש קישור לכתבה (לא נראה לי שאני אמצע. מקסימום אני אכתוב פה הכל.... אבל יותר מאוחר...

LiTtalTal

New member
לא מצאתי אז כותבת... (בעעעעעעעעעע)

חחחח תתכוננו זה ארוך בטירוףףףף... אה וד"א חלק מהסוגריים הוא הוספות שלי... סורי אם זה מפריע...
בלוטות רוק להקות הבנים מפנות את מקומן לגיטרות מנסרות סטייל מארון 5, ראסמוס, קין ודה קולינג. הסנונית הראשונה שלנו היא שייגעצ (יאהההה בייבי). "משקאות חריפים", האלבום השני של הלהקה, הביא את האטרףף, יובל והשייגעצים הביאו את המעריצות, ולי-שי הרצוג, שהיה בהופעה בחיפה, הביא את השאלות. מוזיקה, הופעות, נשים יפות, אלכוהול ומה שביניהם. ראיון מיוחד. מועדון ה"סיטי הול" בחיפה, הופעה של שייגעצ. מה יכול להיות טוב יותר מלשמוע גיטרות צווחניות משולבות בדיסטורשן איכותי? ההיסטריה, מתברר, מתחילה כבר בכניסה. שעתיים לפני ההופעה תוקפת אותי חבורת צעירות שמוכנות לעשות כמעט הכל כדי להגיע למרחק 30 מילימטר מהתהילה- חברי להקת שייגעצ. לאחר בירור קטן, מתברר שנפלתי למארב מתוכנן היטב, שלא היה מבייש את סיירת מטכ"ל. מעריצות שרופות במדים, ססמאות ושאר חומרי הסתה, שמתזזות בכל הארץ, וזה בכלל לא משנה אם זה כרמיאל או הוד השרון, כדי לשיר, להשתולל ולסגוד לאלילים שלהן. בין צרחה אחת לצווחה שניה, ניסיתי להבין מה ההיסטריה סביב תופעת השייגעצייה. אז כבר בהתחלה שאלתי את הגרופיות הנלהבות איזה שלושה שירים הן היו לוקחות איתן לאי בודד. התשובה היא "מרלין מונרו", "ניו יורק רפיח" ועוד שיר שעוסק בעבודת כפיים שפופולרית במיוחד בקרב בני נוער מתבגרים (אני מנחשת שמדובר ב"עושה ביד"... חחחח). אה, כן, אחת מהן רצתה לקחת לאי בודד את שיקו פלדמן הגיטריסט! לאחר חילוץ בסיוע כוחות הביטחון (בלי הראל מויאל בעעעעע), הצלחתי לצאת מהמארב ולהיכנס סוף סוף למועדון, כשאני משאיר מאחורי הסורגים שלוש בנות עם מבטי תחנונים ומספיק לתפוס תמונה, ככה, שיהיה, למזכרת.(התמונה מצורפת לכתבה, ד"א) שירים באוטובוס מי שעדיין לא נתקל בתופעה ולא צופה בערוץ 24 או שומע רדיו, און סתם לא חי במדינה הזאת או על כדור הארץ, רצוי שייפקח את עייניו וידע , שיש פה לפחות להקה מקומית אחת שמיישרת קו עם מה שקורה היום בחו"ל-להקות בנים עם גיטרות מנסרות, סטייל מארון 5, ראסמוס, קין ודה קולינג. יובל מנדלסון, מנהיג הלהקה, מצליח לאחר אינספור הקמות ופירוקים, תהליך שעובר כל רוקיסט מתבגר, להקים הרכב עם שיקו הגיטריסט, אבי מרקוביץ הבסיסט ואסף (אספיס ארר) רייז על התופים. גבירותיי ורבותיי קבלו את השייגעצ!!!! ואם כבר שאלתם, ותודה רבה באמת, אז לא מדובר ביובל מנדלסון והשייגעצים, אלא בלהקה חיה ונושמת. הדבר המצחיק הוא שיובל הוא הצעיר בחבורה(22.ארר רק עוד חודש הוא עדיין 21. למי שלא יודע יובל נולד ב25 לאוקטובר 1982). השאר בני 25 פלוס. מדובר בקבוצה מגובשת של חברים בלב ובנפש, שמתחלקים כמעט בכל. אחוות הגיטרה החשמלית. העובדה שיובל כותב את רוב הטקסטים לא משפיעה על מערך ההחלטות, ואם יש מחלוקת, מצביעים, ממש כמו ביוון העתיקה או בבחירות לוועד הכיתה. דמוקרטיה ורוקנרול הולכים ביחד, מתברר. ואיך זה עובד? הנוסחה להכנת השייגעצ, התשובה לאיך שיר נולד, יכולה להפתיע אתכם: הם אוהבים לכתוב שירים בלחץ. יובל: " דווקא כל פעם שלא שלא רציתי לכתוב שיר, כתבתי. את השירים הטובים שלנו כתבתי במעט זמן ובמקומות מוזרים כמו ברחוב או באוטובוס." (cool!) יובל מביא את השיר והרעיון ללחן לחברים, ומשם כל אחד עוסק בשלו. שיקו: "אין נוסחה. אנחנו מנגנים וחושבים על הרעיון תוך כדי". אסף מסביר שהם מנסים את החומרים הגולמיים בהופעות וכך מפתחים את הרעיון. מפוצץ בהורמונים "משקאות חריפים" הוא אלבומה השני של שייגעצ. ניסיון לברר מה השתנה בין שני האלבומים, מוביל לחברת התקליטים של הלהקה בהווה, "הד ארצי", שעשתה נפלאות עבורם והצליחה להביא את הפריצה. יש להם לוח הופעות צפוף וימבה התעסקות סביבם. ככה זה בשואוביז: אם אתה נראה עסוק, אתה בטח עסוק. ואם אתה עסוק, אז צריך לשים לב אלייך, לא? אז הם רצים מהופעות לאירועים חברתיים ולשאר פעילויות של יחסי ציבור, ויובל ממש אוהב את כל האקשן הזה, אחרת היה מוצא עצמו תקוע מול הקופסה וצופה ב"מיכאלה" וב"סימפסונס". כמו פיטר פן, הוא לא רוצה לגדול ולהשתנות (מישו אמר שהוא צריך?? הוא מאמי ככה....), אבל הוא כבר חושב על האלבום הבא. יובל: "בשלוש וחצי השנים שעברנו השתננו מאוד, ואנחנו מוכנים לפרוץ קדימה". "משקאות חריפים" מדבר על נשים יפות. יובל: "אני מלא הורמונים, חושב כל הזמן על נשים יפות. בגילי ההורמונים גועשים ואני שטוף זימה, לכן אני כותב על כך". (אווווו זה טוב
) אבל אל תיתנו להצהרה שלהם " רוצים לקיים יחסי מין עם כל הילדות שבכל התיכונים" להטעות אתכם. מדובר בילדים טובים ומאוד לא פנויים. (לי-ישי, תגיד, היית חייב להרוס לי פנטזיה??? מניאקקקקקק) מצטערים בנות, ליובל יש חברה, וגם אם על הבמה הוא מרשה לעצמו להיות שלכן, ואין לו בעיה לדבר על זה ולקרוא לכן חרמניות, הוא תפוס לגמרי. (עכשיו בהחלט הגזמתתתת לי-שי!!!! אני יודעת ת'עובדה הזאת וזה לא מעניין אותי כרגע...) בכלל, עושה רושם שיובל התבגר. הוא כבר כותב וחושב אחרת, הרבה יותר נינוח. אז לאן הלכה המחאה סטייל שירים כמו "ערוץ הילדים", "ניו יורק רפיח" ו"חייל של מאה שערים"??? יובל: "יש לנו דעות שלא מצויות בהסכמה רחבה, ואני מעדיף להשתמש פחות בססמאות ולכתוב אחרת". (?וואי?) אבי: יש לנו מחאה, אבל היא נאמרת אחרת". (עכשיו זה מובן יותר
)

לא נראה לי שזה חוקי מה שעשית..

אבל בכל מקרה טודע ^_^ אני אקבל את זה בטח.. מתישהו

כי מעריב לנור יכולים לטבוע אותך

זכויות יוצרים.. זה שלהם.. אסור להעלות על הרשת ללא אישור מהם..

LiTtalTal

New member
זאת שאלה רטורית???

אני אענה בכל זאת, יש לי מנוי גם על מעריב לנוער וגם על ראש1. קיבלתי את שניהם ביום שלישי בבוקר! חשבת בכיוון של מחזור כששאלת את זה?!

LiTtalTal

New member
המשך...

ילדים טובים שייגעצ מסבירים שלאלבום הראשון הם הגיעו על מנת לחרע מוסיקה, כלומר לתת בראש ולפרוק את האנרגיה. באלבום השני הם עבדו על הדיוק, דאגו למעבד מוזיקלי בדמותו של שחר אבן צור, שמוכר ממוניקה סקס ומהלהיט הגדול שלו "ערומים". החברים מספרים על הרגעים ההזויים שתקפו אותם באולפן לאחר 17 שעות הקלטה, עד שיצא להם עשן מהאוזניים. הם מסרבים להודות שהם חיים את חלום הרוקנרול- מוזיקה, הופעות, נשים יפות, אלכוהול ומה שביניהם. אבל שלא כמו רובנו, הם באמת עושים מה שטוב להם. הם לא צריכים ללכת לבית הספר או לעבודה, ולשמחתם הם מתפרנסים מהדבר שהם אוהבים- מוזיקה. אמנם הם לא מרוויחים משייגעצ, כי במוזיקה בארץ אין ממש כסף, אבל אבי ושיקו מלמדים שיעורים פרטיים בגיטרה (ליהיייי????? לישי???? אר יו דר??? יום שני בחמש, זוכרת??) ואסף מופיע בטלוויזיה כמתופף בתוכנית של יהורם גאון. וליובל כמו בשיר, יש אבא עורך דין. אז כן, אם שאלתם, האלבום השלישי כבר בדרך (יופי יווו). השייגעצים חושבים על קונספט לאלבום ומלהקים צוות עבודה, אבל זה עוד קצת מוקדם (ארררר לא שובבבב). גם קצת מוקדם לקבוע אם הם אלה שהולכים לתפוס את שרביט הילדים הרעים של המוזיקה בארץ. נראה שיובל לא מוכן לקבל את תדמית הילד הפרוע של הפאנק. הוא מגדיר עצמו כ"נעים לבריות" (פחחחחחחח), למרות שבהופעות הוא מרשה לעצמו להשתחרר, להגיד ולעשות מה שבא לו. למשל, בהופעה של חברה סלולרית אחת, הוא בחר לציין שהוא מחזיק במכשיר של חברה אחרת (חחח). גם בהופעה בחיפה הוא צעק משו שעשוי לקומם לא מעט אנשים: "עכשיו אתם, חזק, שרבין יישמע אתכם". (יובלי???? נו באמת...). יש אומרים שזה יובל במיטבו (
לאו דווקא...). גבירותיי ורבותיי - שייגעצ!!! עכשיו שייגעצ פתוחה לרעיונות חדשים, ועושה רושם שהחברים רוצים ליצור ולשתף פעולה עם כל העולם ואחותו. אחד החלומות שלהם, לידיעת הקוראת רוני דואני, הוא שיתוף פעולה דווקא עם סצינת הפופ (יששש) שמתפתחת פה. הסופרסטארית אפילו קיבלה הזמנה רשמית להצטרף כאורחת ללהקה, מפני שהיא חביבה ביותר על יובל. מכאן נוצר "פרח נתתי לרוני", כמחווה לסופרסטארית. זה לא אומר שהם מוותרים בקלות על חלומות הרוקנרול. הם באמת עושים מה שהם אוהבים. יובל מספר על הצרות שלו, ולאחר ההופעה הוא מרגיש שלם. יובל: "אני מרגיש טוב יותר עם עצמי, מלא,צ ביילחוד כשכולם מדקלמים את המילים שאני בחרתי. לפעמים הם עושים את זה יותר טוב ממני". את העלייה לבמה מלוות שאגות של עשרות בני נוער. לאחר שני שירים אפשר להבין על מה ההיסטריה. זו לא רק העובדה שיש להם המון מעריצות, כי נראה שהם הבינו מה החבר'ה רוצים, והם יודעים לספק את הסחורה. מדובר בתחייה של הרוקנרול העברי, עם אלמנטים של להקת כוורת בשילוב רוקנרול קלאסי. יובל מבצע את השירים באופן מדהים (דהההה! בוקר טוב...), שולט בקהל ומצחיק אותו (ארררר יובלי..), אבל גדולתו היא להביא את הפאנק והרוק שעליהם גדלנו, עם צלילים שלקוחים מנירוונה ומהסקס פיסטולס, ולהחדיר להם את הניחוח המקומי. שייגעצ מחוברים לקהל שלהם, ואת הרוק-פאנק שלהם הם מחדירים ללאפה עם חומוס ושווארמה, ושתהיה מתובלת בקצת עמבה. החושים שלהם מחודדים, הקשר עם הקהל מדהים. חשוב ליובל לשמוע מה הקהל אומר, והוא מנהל איתו שיחת חולין באמצע ההופעה. זה מה שנקרא לתת את הנשמה, במיוחד למעריצות. ואם עוד לא הצטרפתם, אז רק קחו בחשבון שממש בימים אלה נפתחת ההרשמה לשייגעצייה. באים? למה מה נראה לךךךךך?! ברור שבאים רובנו כבר על הרכבת. או משו כזה...

LiTtalTal

New member
הסריקה שהועלתה להייד פארק!!!

כל הכבודדדדדדד לבתאלללללל! חבל שלי אין איך לסרוק....בעצם יכול להיות שיש לי ואני פשוט לא יודעת איך לסרוק???? מייבי.... מה שלא יהיה קבלו: http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1118449

LiTtalTal

New member
../images/Emo46.gifמטומטמת שכמותייייי

ככה מעלים קישוריםםםםםםםם!

Lifes Music

New member
ראיתי!!!

הייתי אצל ידידה שלי ופתחתחי את העיתצון וקיבלתי שוק ראיתי את שייגעצ על השער ואני קיבלתי שוק!!!! יוווו

למעלה