שייטת או מטכ"ל??????

שייטת או מטכ"ל??????

משהו יכול לעזור לי להחליט מה לסמן בעדיפות ראשונה ביום סירות? ובכלל מה עדיף סיירת מטכ"ל או שייטת 13????????????? תודה.

profil45

New member
זה תלוי

סדר העדיפויות תלוי בך: אם הכושר שלך לא משהו ולמטכ"ל ושייטת אין סיכוי שתלך ואתה רוצה ללכת לקורס חובלים אז כדי לך לסמן קורס חובלים במקום הראשון. אם יש לך כושר מצויין שמתאים לשייטת ולמטכ"ל אז הרוב מסמנים מטכ"ל ראשון ושייטת שני מטכ"ל נחשב ליותר איכותי ויותר קשה להגיע לשם מי שגומר גיבוש מטכ"ל אבל לא עובר אז הוא מקבל גם גיבוש שלד"ג 669 וכ"ו ואני לא בטוח שזה אותו דבר גם בגיבוש שייטת. אם אתה מעדיף צלילות סירות ודברים כאלה אז השייטת עדיף שיהיה בהצלחה לא יודע עד כמה כל מה שכתבתי נכון

בכל מקרה מי שטוב הולך למטכ"ל.

גם אם הוא רשם מטכ"ל בעדיפות שנייה. תמיד כדאי להתחיל מלמעלה. תסמן מטכ"ל.

0ren

New member
תשמע...

העצה הכי טובה שאפשר להגיד לך.. מה שבטוח יותר מ"לך לחובלים כי זה יותר קל" אני יכול להגיד לך את העובדות ואז כמה טיפים של ניסיון ולא של ניחוש. מה שליאור אמר.. לא נעים להגיד אבל זה דיי זיון שכל ברמה עולמית. כי אם היית תותח וביקשת שייטת אז אתה גם תקבל שייטת , תהייה בטוח בזה, כנ"ל לגבי מטכ"ל. לעומת זאת אם תהייה תותח ותבקש חובלים ( כמוני ) תקבל רוב הסיכויים את העדיפות השנייה שלך, כי הם חושבים שעדיף שתהייה בשייטת או חובלים. עכשיו, מכל הגיבושים שהם מציעים ביום סיירות ( שייטת 13 , מטכ"ל, חובלים ) אתה יכול להגיע לגיבוש של יחידת החילוץ של חיל האוויר ( 669 ) אבל רק מגיבוש של שייטת וחובלים אתה תוכל להגיע לגיבוש שלדג, מכיוון שגיבוש מטכ"ל הוא בשילוב עם שלדג אז הם לא יתנו לך סיכוי נוסף. וכמובן שאתה תקבל את הגיבושים האחרים רק אם תהיה טוב, ולא כמו שכולם חושבים אם תסיים את אחד הגיבושים, כי היו מספיק אנשים שלא סיימו את הגיבושים וקיבלו זימונים לגיבושים של שלדג או 669 והיו מספיק שסיימו אבל לא קיבלו בגלל שלא היו מספיק טובים. העצות שאני יכול להגיד לך הם כאלה: אם אתה רוצה להגיע ל669 או שלדג אל תעשה מה שאני עשיתי, אל תכתוב חובלים בעדיפות ראשונה כי אתה אומר לעצמך שבמילא אתה תגיע מכל גיבוש לשם והכי קל דרך חובלים, אמנם זה נכון אבל אל תעלים את העניי של הבחינות שלפני הגיבוש של חובלים , שמתוך כל אלה שקיבלו חובלים ביום סיירות רק 40 % מגיעים לגיבוש עצמו, ואז זה יהיה דיי אכזבה , אם לא תגיע לגיבוש. תחשוב טוב... אתה אוהב מים ? אתה רוצה להיות רוב השירות שלך במים וקרבי או להשיט אוניות.. אם קרבי אז שייטת זה המקום , אם יותר תפקיד עם אנשים , אז חובלים. אם בראש שלך סתם לפוצץ לערבים את הראש אז מטכ"ל שלגד יותר ניווט אם אתה אוהב, ו669 זה יותר חילוץ מאשר התקפה, אבל יש לזה את הצדדים הטובים. אין מקום שאתה לא צריך להשקיע את התחת וכל המקומות מאוד קשים להשגה.. מאוד.. אל תפקפק באף אחד מהם.. גם לא חובלים. תעשה חושבין.. ותתאמן הרבה.. כי שלוש השנים האלו יהיו פרק חשוב בחיים שלך.. מקווה שעזרתי.. אורן.

crazy tal

New member
למה לכתוב דברים שאתה לא יודע?

במטכל הוא לא יפוצץ ראש של שום ערבי..... זה בדובדבן... במטכל רוב הסיכויים שהוא בכלל לא ישתתף במבצע.. בשלדג יש לו יותר סיכוי לירות בערבי מבמטכל.. ובשייטת יש לו עוד יותר סיכוי.....

המוסד

New member
איזה שטויות אלו?

בסיירת מטכ"ל הוא לא ישתתף בשום מבצע?! מה זה נראה לך כמו יחידת לוט"ר שיוצאת למבצע פעם בשנתיים? אגב מאיפה הידע הרב על פעילות היחידה אשמח לשמוע!

0ren

New member
יש לי הרגשה שלא הבנת משהו...

כשאמרתי יפוצץ ראש של ערבי התכוונתי לא לפיצוץ הראש עצמו אלא כמטאפורה להרבה אקשן שהוא גם יקבל במספיק מקומות אחרים.. ואני מבקש , אני יודע שבזמן האחרון עושים מדובדבן יחידת עילית , והיא כן אבל בבקשה ממך, ע"פ מה שאתה מדבר וע"פ איך שזה נשמע אין לך מושג בפעילויות של מטכ"ל , אל תשווה.. באמת, יש במטכ"ל הרבה יותר ממה שאתה יכול להאמין. הרבה יותר. אורן

הוא די צודק.

מטכ"ל באמת לא עושים יותר מדי יחסית. לוחם לשעבר ביחידה אמר לי שהם עושים בין 6-12 מבצעים בשנה שרובם זה להיות תקוע שבועיים באיזה מדבר בסוף העולם ולאסוף מודיעין. אקשן זה באמת רק בשלדג מיחידות המטכ"ליות, או בדובדבן משאר היחידות המיוחדות.

esolo

New member
לליאור

1. זה בולשיט מה שאתה אומר שרק 40% מאלו שהולכים ליום מיונים בביתן חיל הים עובריםץ המספרים האמיתיים הם בסביבות ה70%. תאמין לי. 2. מי שלא סיים גיבוש חובלים שייטת או מטכל לא מקבל גיבוש 669 או שלדג לא יודע מאיפה הוצאת את זה (אלה אם כן יש איזה פרוטקציה או נדנוד ממושך לבקום משהו בסגנון) בנוסף, כל מי שמסיים גיבוש בצורה נורמלית ומבקש 669 או שלדג גם מקבל זימון לזה (לאו דווקא למה שהוא הכי רצה מבין שניהם)- אמרו לי את זה בפירוש קצינת מיון בגיבוש.

esolo

New member
לאורן

1. זה בולשיט מה שאתה אומר שרק 40% מאלו שהולכים ליום מיונים בביתן חיל הים עובריםץ המספרים האמיתיים הם בסביבות ה70%. תאמין לי. 2. מי שלא סיים גיבוש חובלים שייטת או מטכל לא מקבל גיבוש 669 או שלדג לא יודע מאיפה הוצאת את זה (אלה אם כן יש איזה פרוטקציה או נדנוד ממושך לבקום משהו בסגנון) בנוסף, כל מי שמסיים גיבוש בצורה נורמלית ומבקש 669 או שלדג גם מקבל זימון לזה (לאו דווקא למה שהוא הכי רצה מבין שניהם)- אמרו לי את זה בפירוש קצינת מיון בגיבוש.

0ren

New member
הצחקתני...

אתה מוכן לשתף את אנשי הפורום ואפילו את הצבא איך הוא בידיוק בוחר את האנשים שהוא שולח לגיבושי 669 ושלדג ? אתה חושב שכל מי שמבקש.. אח שלי השלדגיסט במקצועו צחק בעצמו על מה שאמרת עכשיו.. אם הם היו שולחים לכל אחד שלדג לא היו נראים כמו שהם נראים עכשיו.. האיכות שלהם הייתלה הרבה יותר נמוכה.. ובקשר לחובלים, אני דיברתי מתוך מה שחבר שלי אמר שהם הגיעו לשם קרוב ל50 אנשים שרק איזה 12 התקבלו... זה נשמע לי יותר מידי חריג בשביל שזה יהיה חד פעמי..

esolo

New member
לאורן

1.תגיד לאח שלך השלדגיסט שיש לו אח קטן שלוקה בהבנת הנקרא ברמה פשוטה לא אמרתי שכל מי שמסיים גיבוש חובלים שייטת או מטכל מתקבל לשלדג אלא מקבל זימון לגיבוש לאחד היחידות: שלדג או 669 לפי מה שהצבא בוחר. מסיבה זו בדיוק רק בערך 25 מתוך 250 שמתחילים עוברים גיבוש שלדג 2.כשאמרתי 70% הייתי זהיר. אצלי לא עברו את זה בערך 8-9 מתוך חמישים. מתוך 15 אנשים שאני מכיר שעשו את זה רק 2 לא עברו. אולי יש לך חברים ממש סתומים\בעלי בעיות פסיכולוגית חמורות.

0ren

New member
הצחקתני...

אתה מוכן לשתף את אנשי הפורום ואפילו את הצבא איך הוא בידיוק בוחר את האנשים שהוא שולח לגיבושי 669 ושלדג ? אתה חושב שכל מי שמבקש.. אח שלי השלדגיסט במקצועו צחק בעצמו על מה שאמרת עכשיו.. אם הם היו שולחים לכל אחד שלדג לא היו נראים כמו שהם נראים עכשיו.. האיכות שלהם הייתלה הרבה יותר נמוכה.. ובקשר לחובלים, אני דיברתי מתוך מה שחבר שלי אמר שהם הגיעו לשם קרוב ל50 אנשים שרק איזה 12 התקבלו... זה נשמע לי יותר מידי חריג בשביל שזה יהיה חד פעמי..

crazy tal

New member
אורן צודק לגמרי...

מעיפים הההההמוןן בחובלים המוווווון

תכלס

משהו יכול לענות בתכלס מה עדיף מטכ"ל או שייטת מבחינת האיכות של היחדיה? דא"ג הזכירו שלדג אז איך באמת אפשר להגיע לגיבוש?

Swoosh

New member
למתלבט

אין כזה דבר עדיף, מטכ"ל ושייטת מאוד שונות אחת מהשניה, וכפי שאמרו אחרים, אתה צריך להחליט אם אתה מאוד אוהב ים ומוכן לשרת בו 4 שנים או לא, לפי דעתי זו השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך במקרה ואתה רוצה שייטת. ועכשיו תכלס, השייטת הכי טובים מבחינה חיילית, וזו עובדה, כמעט בכל תחרות ריצה וקליעה בצה"ל הם מנצחים( לכל אלה שיקפצו- אמרו לנו את זה בגדנ"ע). לפי דעתי הכ"א במטכ"ל יותר טוב מהכ"א של השייטת, אבל זו דעה אישית ואני לא יודע כמה שהיא נכונה. בקשר לשלדג, לפי מה שאומרים, היחידה הזו מאוד דומה למטכ"ל, וגם בה יש דגש חזק על ניווטים. איך להגיע אליה: שתי דרכים, ללכת לגיבוש מטכ"ל ולקבל שלדג( בערך 20 מקבלים מכל המסיימים), או ללכת לגיבוש שייטת ( לסיים את היומיים הראשונים) או לגיבוש חובלים( לסיים בציונים טובים את כל הגיבוש) ואז אפשר לקבל גיבוש שלדג עצמאי, אבל כדאי לדעת שהסיכויים בגיבוש אינם גבוהים( לפי מה שאמרו לי, 10 מתוך 100 בערך). רפאל

למעלה