תשמע...
העצה הכי טובה שאפשר להגיד לך.. מה שבטוח יותר מ"לך לחובלים כי זה יותר קל" אני יכול להגיד לך את העובדות ואז כמה טיפים של ניסיון ולא של ניחוש. מה שליאור אמר.. לא נעים להגיד אבל זה דיי זיון שכל ברמה עולמית. כי אם היית תותח וביקשת שייטת אז אתה גם תקבל שייטת , תהייה בטוח בזה, כנ"ל לגבי מטכ"ל. לעומת זאת אם תהייה תותח ותבקש חובלים ( כמוני ) תקבל רוב הסיכויים את העדיפות השנייה שלך, כי הם חושבים שעדיף שתהייה בשייטת או חובלים. עכשיו, מכל הגיבושים שהם מציעים ביום סיירות ( שייטת 13 , מטכ"ל, חובלים ) אתה יכול להגיע לגיבוש של יחידת החילוץ של חיל האוויר ( 669 ) אבל רק מגיבוש של שייטת וחובלים אתה תוכל להגיע לגיבוש שלדג, מכיוון שגיבוש מטכ"ל הוא בשילוב עם שלדג אז הם לא יתנו לך סיכוי נוסף. וכמובן שאתה תקבל את הגיבושים האחרים רק אם תהיה טוב, ולא כמו שכולם חושבים אם תסיים את אחד הגיבושים, כי היו מספיק אנשים שלא סיימו את הגיבושים וקיבלו זימונים לגיבושים של שלדג או 669 והיו מספיק שסיימו אבל לא קיבלו בגלל שלא היו מספיק טובים. העצות שאני יכול להגיד לך הם כאלה: אם אתה רוצה להגיע ל669 או שלדג אל תעשה מה שאני עשיתי, אל תכתוב חובלים בעדיפות ראשונה כי אתה אומר לעצמך שבמילא אתה תגיע מכל גיבוש לשם והכי קל דרך חובלים, אמנם זה נכון אבל אל תעלים את העניי של הבחינות שלפני הגיבוש של חובלים , שמתוך כל אלה שקיבלו חובלים ביום סיירות רק 40 % מגיעים לגיבוש עצמו, ואז זה יהיה דיי אכזבה , אם לא תגיע לגיבוש. תחשוב טוב... אתה אוהב מים ? אתה רוצה להיות רוב השירות שלך במים וקרבי או להשיט אוניות.. אם קרבי אז שייטת זה המקום , אם יותר תפקיד עם אנשים , אז חובלים. אם בראש שלך סתם לפוצץ לערבים את הראש אז מטכ"ל שלגד יותר ניווט אם אתה אוהב, ו669 זה יותר חילוץ מאשר התקפה, אבל יש לזה את הצדדים הטובים. אין מקום שאתה לא צריך להשקיע את התחת וכל המקומות מאוד קשים להשגה.. מאוד.. אל תפקפק באף אחד מהם.. גם לא חובלים. תעשה חושבין.. ותתאמן הרבה.. כי שלוש השנים האלו יהיו פרק חשוב בחיים שלך.. מקווה שעזרתי.. אורן.