שייק ירוק בוידאו

זה זמן מה

שאני רוצה להכין לעצמי שייק ירוק.. המתכון בא לי בזמן.. האם נבטי חמניה יכולים להיות במתכון?

eyalhaifa

New member
היגיע הזמן

היי שירי יקרה! מומלץ להוסיף בתדירות של פעם עד פעמיים בשבוע בהצלחה עם המתכון אלי ספיר מטפל גוף נפש חיפה http://www.elisapir.co.il/

מנסיון אישי..../images/Emo9.gif

כדאי להתחיל עם העלים הכי פחות דומיננטים בטעם (כגון תרד, חסה, מנגולד). לוקח קצת זמן להתרגל לטעם במיוחד אם שמים כמות נכבדת של עלים. השייק שאלי מציג כאן נשמע מאד בריא אבל הוא דורש הסתגלות בטעם כי הוא מכיל מגוון טעמים וחלקם חזקים (שום..עלי בייבי...)
הבסיס שאיתו כדאי להתחיל הוא הכי פשוט שבעולם. בננה תפוח/אגס תרד/חסה אני משתדלת לשתות שייק כזה לפחות פעם פעמיים בשבוע..

oyael

New member
גם אני הכנתי שייק "מה שהיה במקרר"

עלי בייבי ו\או רוקט (לא כזה טעם חזק) עם פלח אבטיח, אגס, שזיף. או לחלופין ענבים+אגס. מצד שני כשניסיתי להכין שייק עם מעט פטרוזיליה הוא נזרק אחרי טעימה אחת, אבל אולי זה בגלל שהבלנדר שלי לא באמת עושה מרקם חלק ומרגישים טוב את העלים. יש גם צמחי בר עם טעמים ניטרלים (חוביזה, גדילן, עלי חרצית...) הבעיה זה לחפש איפה ללקט כאלה בעיר :)

eyalhaifa

New member
עידכון

היי חברים! כתבתי בחלק המצורף שעדיף להתחיל במשהו בסיסי :מעט עלים פירות ומים השאר בהמשך בקשר לבלנדר מאוד מאוד חשוב בלנדר בהספק גבוהה - אני משתמש ב1200 וואט וזה מעולה!

lisa s

New member
של איזו חברה../images/Emo35.gif

..אם מותר לשאול. אני מקווה שיש בנמצא בלנדר איכותי וחזק שהוא לא vitamix כי אני פשוט לא יכולה לעמוד במחיר שלו.

lisa s

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo70.gif../images/Emo203.gif

פשוט ישבתי וקראתי בזמן האחרון מידע על בלנדרים בהקשר של שייק ירוק. ומרוב שקראתי לא הבנתי כלום ולא הצלחתי לגבש החלטה בנושא
למשל השרשור הזה המתפרס על כמה שנים שהצליח לבלבל אותי ובגדול

lisa s

New member
היתרון שאני רואה כאן

מלבד זה שהוא חזק 12oow, זה שהמיכל הוא מזכוכית. הבנתי שמיכלי פלסטיק פולטים כל מיני חומרים (ביס פנול, זה עלה לכותרות בעיקר בעניין בקבוקי תינוקוץ) ושגם מיכלים מחומרים פלסטיים חדישים יותר עדיין לא נבחנו לעומק. ראיתי שתי ביקורות לא רעות עליו בזאפ, אם כי הוא לא מושלם ועולה די הרבה כסף (עדיין חצי מvitamix) והדבר הכי מוזר הוא ששתי החנויות שמוכרות אותו, מוכרות בשיטת המכרז... בכל מקרה אני עדיין בהתלבטויות, אבל תודה רבה, הכנסתי גם אותו לטבלה בסוף אני אצליח להסגר על עצמי

lisa s

New member
זה לא קצת יותר מידי?

נראה תעשייתי משהו, שווה לקנות דבר כזה לבית? אני לא בטוחה שקריטי לקנות דווקא את הדגם הזה, אלא אם כן מדובר במשפחה שלמה שטוחנת שייקים כאילו אין מחר

lisa s

New member
בהתחלה בכלל חשבתי על vitamix

שעולה פי שניים מהמוצר היותר יקר של ברוויל, אבל הסובבים אותי הבהירו לי שהמחיר מוגזם בעליל.... למה לדעתך הוא איכותי יותר, בגלל המנוע החזק יותר 1500w לעומת 1200w? כי לפחות מבחינת גודל הקנקן, אני חושבת ש-1.5lit (של הזול יותר) הוא מעל ומעבר לבן אדם יחיד שמשתמש בו, והמוצר שאתה מדבר עליו הוא בנפח 2lit.

אני דווקא בעד Vitamix

נכון שהמחיר יקר מאד אבל זה מוצר שנשאר המון המון שנים. אני כבר החלפתי מספר בלנדרים כי הם שובקים חיים אחרי שנתיים שלוש. שמו של ה Vitamix הולך לפניו בכל רחבי העולם. אני קוראת המון בלוגים מארה"ב וכולם ממליצים על הבלנדר הזה. משקיעים קצת יותר כסף אבל מקבלים מוצר מעולה. (אני מחכה שהבלנדר הנוכחי שלי, KitchenAid, ישבוק חיים
..לא שהוא רע, נהפוך הוא מדובר בבלנדר טוב, אבל בא לי גם על Vitamix....)

הבלנדר הכי חזק זה בלנדטק ואחריו הויטה מיקס

גם אני ממליץ על אילו אבל הם יקרים לרוב האנשים,גם לא הכרחי לרוב האנשים שמשתמשים רק בבית אלא אם הם ממש תותחים ברופוד(המזון הבריא ביותר) ויודעים להשתמש בבלנדר לכל מיני דברים בעניין הזה. לכן לא חיב לקחת את המאסטר,אלא לקחת משהן שהוא גם מצוין וטוב מאוד(לעולם לא לקחת הזולים,הזול תמיד בסוף יוצא יקר מרוב שנהרס וצריך לקנות שוב ושוב,גם איכות ותוצאות בזולים לא נותן סבירות רצון טובה/מלאה). רשמתי דווקא על בריוויל מהדגם הזה,בגלל תכונות ופונקציות נוספות,מיכל עשוי פוליקרבונט שהוא חומר מצוין חזק ועמיד וכמובן מנוע חזק יותר. עיקר המחיר בדרכ הוא על האיכות שמתבטאת בעוצמת המנוע. למשל בלנדטק יעלה 1000 דולר ואפילו קצת יותר,מדובר על מנוע 3-3.5 כוח סוס(תלוי בדגם),עוצמת וואט 2400 בערך,בקיצור מכונה רצינית ומקצועית גם לבית וגם לעסק שמתמחה במזונות שדורשים מוצר כזה,זה מוצר תעשייתי מקצועי וגם לבית . יש עוד חברות: מולינקס קיצ'ן איד ראסל הובס מורפי ריצ'ארד כולם טובים ויספיקו למשתמש הביתי,אבל מי שמוכן להשקיע יותר ילך על בלנדטק טן על ויטה מיקס,אחריהם בריוויל או מולינקס או מורפי ריצ'ארד וכן הלאה...

lisa s

New member
אווו../images/Emo51.gifעל התשובה המושקעת../images/Emo13.gif

אני חשבתי שהבלנדר הקטן יותר של ברוויל (שeyalhaifa נתן את הלינק אליו) עדיף בשל מיכל הזכוכית, נראה לי שזה חומר יותר "בריא" מאשר פוליקרבונט, אולי אני טועה. בכל מקרה, כמו שאתה אומר עדיף לקנות משהו קצת יותר יקר מאשר זול שמתפרק יותר מהר... תודה גם לשטרודל מתוק ולשאר המשתתפים בדיון... אגב השרשור עם השפית ציונה מילמן פשוט מצויין, צריך לשים את זה במאמרים אם זה עדיין לא שם
כל הכבוד על היוזמה

לא הייתי הולך על מיכל זכוכית במנוע חזק

ובכלל זכוכית שבירה,אלא אם כן זו זכוכית מחוסמת נגד קליעי אקדח,לא נראה לי שהיא כזו במוצרים כאלה. יש כמה מאפייניםם לייקור מוצר,רובם לא רלונטיים,למשל לקחת על צבע אחר יותר זה טימטום,כי צבע זה העדפה אישית,אלא אם כן זה נירוסטה מוברשת זה כבר משהו אחר. בעיקר המאפיינים הם: גודל(לפעמים גם עיצוב,לא רלוונטי לדעתי בשביל לקחת יותר כסף,שוב העדפה...) מותג(מתייחס בעיקר לחשמל ואלקטרוניקקה,למשל בבגדים חבל על הכסף,מותג נטו ולא טכנולוגיה טובה יותר או משהו כזה),במוצר חשמלי אז כן מותג מכיוון שזה מציג את המהנדסים שעומדים מאחורי הטכנולוגיה,טיכות וכן הלאה. סוג ודגם שונה מאחר כמובן ייקר בהתאם לתכונות ופונקציות נוספות:עוצמת מנוע,ממה עשויים חלקי המוצר וכן הלאה. שוב אציין שיש מוצרים שבאמת משלמים יותר רק על המותג נטו,זה לא מתייחס למוצרי חשמל ואלקטרוניקה באשר הם,מרכב ועד מחשב ומדפסת למשל,מכיוון שכאן עומדת טכנולוגיה שונה ממותג למותג אחר,לא בבסיסו אלא ברובד העמוק יותר של הספיציפיות במותג קיים,למשל פיליפס,בריוויל,בלנדטק וגומה יש להם ייחודיות משלהם. במקרה של הבלנדר מה שאמרו לך לא נכון,כלומר כאילו אם תשלמי יותר אז זה סתם וחבל,לא נכון,מדובר במוצר מקצועי ביותר בעל תכונות ופונקציות שלא תמצאי במוצר אחר. הנה מצרף תמונה של בלנדטק הטוב ביותר שקיים היום,כולל משתיק קול מובנה ללא רעש כמעט בכלל,אולי אף בכלל.חלקו העליון עשוי חומר איכותי הנקרא כרום,אינו מחליד וקל לניקוי. תוכלי להחליף תמונות בפנים,יש 3-4 תמונות שם. http://www.kitchen-line.co.il/catalog.php?id=4

למעלה