תשובה אפשרית
ראשית, חלק נכבד מהסיבים הסוכריים אינם מורכבים מיחידות של גלוקוז, אלא גם מחומצה פולי גלקטורונית (פקטין), משלד של גלוקוז שאליו מחוברות יחידות של צלוביוז, קסילוז, מנוז ועוד (אלו רכיבים בעיקר של המי-צלולוז, שבה עשירים מאוד גרגרי דגניים). את חלק מאלו חיידקים במע' העיכול שלנו מסוגלים לפרק, ואת האחרים לא. כמובן שיש גם את הסיבים הלא-סוכריים, כמו ליגנין (שמורכב מחומרים פנוליים ומהווה את אחד מהחומרים האורגניים הקשים ביותר לפירוק ביולוגי). בספר התזונה המצוי ברשותי לא מצאתי מידע בנוגע להשפעה של עיבוד וחיתוך על איכות הסיבים, אך ראיתי
במקור אחר הערה על כך שהכנת מיץ מפירות וירקות, ועיבוד של זרעים גורמים לאיבוד רוב הסיבים התזונתיים. לגבי הזרעים והגרגרים, ההסבר הוא שרוב הסיבים מצויים בקליפה החיצונית של הגרגר, המוסרת במהלך העיבוד. לגבי הפירות והירקות לא היו הסברים, אך אני מתאר לעצמי שבאותו האופן חלקים משמעותיים מהפירות והירקות נשארים מחוץ למיץ או הרסק ועמם אובדים רוב הסיבים התזונתיים. כך שככל הנראה לא החיתוך הוא שבעייתי, אלא האובדן הפיסי של חלק נכבד מהסיבים עם חלקים שמוצאים החוצה מהמיץ.