שייק שמיר במקום שייק פטרוזיליה?

ttimmy

New member
שייק שמיר במקום שייק פטרוזיליה?

היי,
ראיתי לאחרונה שבשמיר מיובש יש הרבה יותר ברזל מפטרוזיליה (פי 9!, לפי חיפוש בגוגל של parsley ו- dill, צריך להקליק כדי להעביר לנתונים על מיובש).
שווה לי להחליף אותו בשייק היומי בשביל ברזל? מישהו יודע משהו על ספיגה וכו'?
 

ladybug6

New member
במיורן מיובש יש אפילו יותר

שווה להחליף בו.
אפשר להוסיף אותו גם לתבשילים, לאורז וכו'. הברזל לא נהרס בבישול. אבל אם זה לא הורס לך את השייק- אז בהחלט אפשרי.
מיורן אני מוצאת בדר"כ בחנויות תבלינים במשקל (גם בעדן טבע ראיתי אותו).
 

M a b e l

New member
רגע, אתה משווה בין פטרוזיליה טרייה

לבין שמיר מיובש? כי בוודאי שבגרסה המיובשת יהיה יותר ברזל, זה מוצר מרוכז.
אבל בפטרוזיליה מיובשת יש הרבה יותר ברזל (בערך פי 2) לעומת שמיר מיובש (וגם מעט יותר ממיורן מיובש). זאת לפי הנתונים ב nutrition data שהם האמינים בעיני לעומת מקורות אחרים ברשת.
 

ladybug6

New member
מעניין. חשבתי שבמיורן יש הכי הרבה.

בכל מקרה, היתרון שלו הוא שיש לו טעם פחות דומיננטי משמיר ופטרוזיליה.. אז אפשר לדחוף יותר ממנו בלי שזה יבאס.

ונדמה לי שטימי השווה בין יבשים, לא בין טרי ליבש. למרות שאם הוא מדבר על פי 9 אז כנראה שאת צודקת..
 
למעלה