שיירה ארוכה של אמבולנסים מהבהבים

הבת של

New member
שיירה ארוכה של אמבולנסים מהבהבים

ושותקים ליוותה בכביש גהה לפני שעה קלה, משאית צבאית. יוחאי היה שם, קרוב לזרי הפרחים. לא הכרתי אותו, אבל גם הוא ילד של כפר סבא. אח שלו היה פעם, מזמן, חבר של הבן שלי, ומאז נפרדו דרכיהם. יוחאי, למדתי מן העתונים, היה מתנדב של מד"א, בשנים האחרונות היה אחראי על מתנדבי מד"א חו"ל. לפני שיצא למילואים האלה עבר בתחנה ולקח ציוד, שיהיה, אם יהיה צורך. הוא אמר שיש לו תחושה שהוא ימות במילואים האלה, ובכל זאת לקח ציוד בשביל להציל אחרים. אני לא מכירה את יוחאי. לא ממש רציתי לעקוף את המשאית העושה לאיטה את הדרך לכפר סבא בפעם האחרונה, ונכנסתי בין שני אמבולנסים, בוכה. לא רציתי לספר לכם, אבל בתוך הכאב הזה צפרו לי יושבי האמבולנס שמאחורי וסימנו לי לצאת מן השיירה, יצאתי והמשכתי לבכות.

בת יוסף

New member
לא ידעו כמה את שייכת לשיירה

כמה כולנו שייכים לשורת ההלוויות... כמה אירוני היית צריכה תג שיוך כלשהו....אז לא היו צופרים לך לצאת מן השיירה בוכה אתך שוש בת יוסף

1זהבה

New member
"מזל" שיש להם קבר....

התסריט מוכר. אשרנו שיש לנו מדינה ויש לנו את היכולת להביא לקבורה בצורה מכובדת אנשים שנהרגו למענה... אזרחים וחיילים. יש למשפחה הקרובה ולחברים לאן להגיע. ליהודים שניספו בשואה יש קבר אחים. משה עם יצחק, דני עם יוסי, רינה עם דינה... איפה סבא ????? איפה הוא נח ????? מתי בדיוק הוא נהרג ? אי אפשר לעשות אפילו אזכרה אישית... אפילו את עצמותיהם אי אפשר להעלות לארץ.... עצוב פעם אבא שלי פגש מישהו בבית הקברות הצבאי ....... באחד מימי הזכרון והוא אמר לו : "יש לך מזל גדול -- יש לך קבר לבוא אליו..." ואבא שלי אמר לי באידיש : "קיק ווס איינאר איז מקנה ? " תיראי במה מישהו מקנא ? לא בדשא של השכון שהוא יותר ירוק, ולא בשכנה שיש לה בגדים יותר יפים...... מזעזע. רע מאוד ההרג והמוות. אבל אם הוא קורה - טוב שאפשר לתת כבוד אחרון . זהבה

masorti

New member
רק המאושרים זכו לקבר אחים..

חלק גדול מהנספים (כולל כמה וכמה מקרובי משפחתי) זכו בכבוד לעלות אנכית לשמיים דרך הארובות של אושוויץ.

בת יוסף

New member
../images/Emo7.gif ../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

למסטורי-מה מאושרת אנוכי ש..../images/Emo2.gif

ששלי מתו יחד באותו יום לנצח עד ישכבו באותו בור קבר שאליו אוכל תמיד לבוא כשאחפץ,לפחות חסד מקברי קטן... שלך חנה גונן

1זהבה

New member
נכון, היו חלק שזכו להתרחץ קודם ו...

נכון, היו כאלה שזכו קודם להתרחץ ולהיכנס לחדר שבו הופעל גז. אנשים אלה השאירו את הבגדים בחוץ כי הרי לא מתרחצים עם בגדים... יום אחד, לקחו את אבא שלי לעבוד שם. מיון בגדים. לארג, מדיום, אקסטרה לארג וכו´.. אחרי שלושה ימים אמר לו מישהו שם יהודי כמובן, ילד תיברח מכאן למקום אחר , הכוונה למקום עבודה אחר, כי בעוד כמה ימים יחסלו אותנו (הגרמנים רצו לחסל עדים). אבא שלי לא חיכה הרבה, ופתאום עברה קבוצת צעירים ממקום מסויים למקום אחר, מיד קפץ אל תוך הקבוצה כאילו הוא שייך אליה. הוא המשיך לצעוד איתם לאן שילכו מבלי לדעת לאן... הנאצי הגיע....וצעק איפה הצעיר ??????? ואבא שלי לא הביט אחורה.......הוא שמע את הצעקות הרבה זמן...... עד היום הוא זוכר אותם....... הוא התפטר מן העבודה. שכל של ילד. תיקחו בחשבון שכאשר התחילה המלחמה היה בן 11 והשתחרר מברגן בלזן בגיל 17. וזה היה איפושהו באמצע.... שכל של ילד... זהבה

זהבה, הם לא התקלחו קודם. ה"מקלחות"

היו תאי הגזים. התפאורה. ובאשר לאביך, משהו דומה אימי עברה. אספר בהזדמנות איך היא יצאה מתפקיד הצמרת הזה. איך אביך עבר את מה שעבר נפשית. מה היו מנגנוני ההגנה שלו? האם את יודעת? הסיפורים שלך נוראיים. כמו של אמא שלי. איך הוא סיפר אותם? אימי סיפרה אותם "על יבש". לא העבירה את המשמעות. אלא רק את ההצלה. אוףףף. זהבה. עצוב לי לחשוב על אמא שלי שם. מיכל.

הבת של

New member
זהבה יקירתי

מתנצלת מראש, כי אין לי כוונה לפגוע, אבל מה שכתבתי ממש לא היה קשור להיותנו דור שני, לשואה בכלל וגם לא בפרט. אני תוהה אם יש צורך לקשר כל משפט בפורום הזה לשואה. האם אין דרך להתייחס לדברים במנותק מהיותנו דור שני, כמו למשל הגולף של השוטה על הגבעה שאין לו קשר להיותו תוצרת גרמניה. כתבתי הגיג על משהו שקרה לי ויכול היה לקרות גם למי שבא מהודו מתימן ומטובאגו. למה צריך היה לקשר את זה למי שאין להם קברים? כי צריך שיהיה לזה זכות קיום בפורום דור שני? שוב מתנצלת אם נפגעת, אין לי כוונה כזאת.

tiyah

New member
מהדהד ללא הרף, כי,

הייתי בשיירה כזו, הייתי חלק ממנה, ראש החץ שלה. כל-כך רציתי שמישהו יוציא אותי ממנה, אבל הובלתי, בכח, עד פתח ביתו ומקום משכנו לעד, חקוק בלבי לנצח.

הבת של

New member
מומה אני משערת שתגבתך מתייחסת

למה שאני כתבתי. חיבוק יעזור?

למעלה