שיכורה משפע המים
טיפה|

שיכורה משפע המים ../images/Emo182.gif../images/Emo182.gifטיפה|

על מנת להפנים את כמויות הגשמים שירדו בזמן האחרון יש להצפין אל מרומי הגליל ולחזות בשפעת המים הזורמים בנחלים ובערוצים ביופי שאין כמותו. אחרי לילה מקפיא עם טמפרטורות מתחת לאפס , אי שם באחד הישובים באצבע הגליל ,שאילצו אותנו להתחפר מתחת להררי שמיכות ועם שכבת גרבי צמר ,מלווים ברגשות אשם על העובדה שבאותן שעות בהם היינו שרויים בחממת השמיכות , חיילי צהל במוצב הקרוב עשו משמרת תחת כיפת השמיים הקפואים. בקושי התעוררנו לפני שעם ישראל שכנתו וגיסו יגיעו לעמוד בפקק על מנת למשש את הלבן לבן שכיסה את רמת הגולן מקצה ועד קצה. הם הגיעו ואנחנו נסענו לטייל בכיוון ההפוך.......
מטולה עטורה במטעי נשירים שחלקם כבר פורח בצבעי ורוד לבן , כפרי השיעים כמעט נושקים לגדר המערכת,ואלמלא הדגלים של החיזבאללה על מספר בתים ותנועה ערה של רכבי האו"ם , ניתן היה להנות מהשקט הפסטורליה והרי השוף המושלגים ולדמיין שתיית קפה בכפר בינת ג'בל....
אבל אנחנו במזרח התיכון הזכרנו לעצמנו , ולפי פליטות הפה האחרונות של כבוד השר ליברמן , אולי כדאי שגם נתרחק מהגדר בזמן הקרוב .......
נסענו לאורך הגדר הצפונית עד למפל הטחנה של מטולה. נחל עיון הזורם באפיק הצפוני של השבר הסורי אפריקני יוצר בדרכו אל הירדן מספר מפלים שהגדול והמרשים מביניהם הוא מפל הטחנה הנופל מגובה 21 מ' ויוצר רעש מלווה ברסיסי מים כמו וילון לבן ענק . בימים עברו שמשו המים להפעלת תחנת קמח לאיכרי המושבה ושרידים ממנה נמצאים במקום יש שביל הליכה למיטיבי לכת לאורך האפיק ויש אפשרות לתצפת על המפל מלמעלה . עוד על אפשרויות במושבה מטולה בקישור המצורף . מי שירצה להתפנן במסעדה ביתית מומלץ לו להכנס במטולה אל מסעדת החקורה השוכנת ברחובה הראשי מאחורי מוזיאון האיכר ופרטיה כאן

דרך נוף משגעת../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo240.gif

מסלול הטיול שלנו המשיך בדרך נוף הרי נפתלי (רכס רמים) במזרחו של הגליל העליון. תחילתו בקיבוץ כפר גלעדי,כביש 9977, המשכו מתחת למצוקי רמים וצוק מנרה. בחורף, מקבלים הפסגות הנישאות ומורדות הרכסים התלולים, קסם מיוחד., ופסגות החרמון המושלג מציצות בינות לעצים ביער. קק"ל החלה בנטיעת יער הרי נפתלי בשנות ה-50 של המאה הקודמת. היער משתרע על שטח של כ-8,000 דונם, ממטולה ועד יפתח. הוכשרו בו דרכים לרכב, מסלולים לטיול רגלי, ולאורכו קיימים חניונים לפיקניק ולנופש. . במלחמת לבנון השנייה, עלו באש עצים רבים באזור כתוצאה מפגיעת קטיושות. בתום המלחמה החלה קק"ל במבצע לשיקום היער השרוף, במסגרתו סולקו עצים שרופים וניטעו עצים חדשים במקומם. .. ביער הרי נפתלי פריחות ייחודיות לאורך השנה של סחלבים , כלניות כחולות ולבנות, נרקיסים, לוע הארי הגדול, שושן צחור ועוד. מרבית השבילים והכבישים ביער עבירים לכל כלי הרכב . כדאי לטייל רגלי בחלק משבילי היער המאפשרים תצפיות מרהיבות מגובה של 700 מ' על עמק החולה ורמת הגולן , והנאה מהפריחה השופעת . תדלוק לקפה ותה צמחים ליד מעין עין רועים, ואנחנו חוצים את צוק מנרה בדרכנו לשמורת התורמוסים של גונן.

מהר לפני שייגמר...../images/Emo91.gif

שוכרי בקתות העץ של קבוץ גונן מקבלים בשושו צ'ופר, טיול לשמורת התורמוסים, אתם תקבלו כאן את הכתובת בחינם מבלי לשכור שום צימר .
ובכן שדות סגולים עם פריחה מ-ד-ה-י-מ-ה כמותה לא ראיתי כבר שנים ממתינה לכם על כביש 918 מעל קבוץ גונן לבין להבות הבשן שימו את הרכב בצד ולכו דרך שביל העפר לשטוף את העיניים. הסנפתי והסנפתי והסנפתי...............

מסקנות והפקת לקחים../images/Emo132.gif

מגונן דרך כביש 959 עקפנו את המוני המטיילים שגם בשעת הצהריים לא התייאשו מהסיכוי לגלוש בחרמון , ודרך צומת ווסט הגענו למרום גולן . כל הרמה מכוסה היתה שטיח לבן ענק בוהק בשמש , ועשרות רכבים חנו בכל כביש ושביל ומהם נשפכו ילדים שצעקו בשמחה למראה השלג. קרבות כדורי השלג החלו , וברגעים אלו כולם שכחו שאסור לרדת מהכבישים, כיוון שמרבית השדות ממוקשים , השלג כיסה את הגדרות ואת לוחיות הפח הכתומות , ועם ישראל עם ילדיו חגג בלי לחשוב .......
גם אנחנו ברוב עוונותינו חנינו ליד הבנטל זמן קצר לפני שקרתה שם הטרגדיה הנוראה בה נפגעו 2 הילדים, והיום אני חושבת שקרה שם נס , ולא נפגעו מטיילים נוספים שרצו בשדות . היו צריכים להקים מחסומים בכל הכבישים העולים לרמה לחלק עלוני הסברה ולהזכיר למטיילים שמתחת למעטה השלג יש סכנת חיים. אבל אנחנו כרגיל חכמים אחרי מעשה.
וואלה מג'נונים היהוד האלה, חשבו בבדאי הדרוזים למראה מתקפת המטיילים , והזדרזו להוציא את הסאג' והלבנה ולגזור את הקופון השנתי לאורך הכבישים במסעדה ובמג'דל שאמס. תפוחי עץ שאוכסנו בבתי קרור , ובקבוקי עלק "שמן זית" מהול בקנולה נמכרו במחירים דמיוניים "תתעמי גיפרת...הכל אורג'ינל מבית שלנו , מגינה שלנו"
לפתע כולם הפכו לבעלי בתי בד ובעלי עדרי כבשים ועיזים ומחלבות ....
במסעדות הבשרים מיטשוס, ומבשלת הבירה באיזור התעשיה בקצרין לא היה ס"מ פנוי , הקור העז הבריח אותנו אל העמק למטה ואל תחילתו של טור המכוניות הענק שכבר המתין לנו בואכה מישור החוף . לשנה הבאה - ברמת הגולן המושלגת, אבל רק באמצע השבוע ...הבטחתי לאיש בתום נסיעה מייגעת של ארבע וחצי שעות ...
ועצה שלי , אם אתם צריכים פיפי אל תחפשו ברמת הגולן , להסתתר מאחורי עצים או סלעים , כי בפעם הבאה שתעשו פיפי אתם עשויים להיות על תקן
( רק מלחשוב על מה שעשוי היה לקרות לנו אני מצטמררת) החלמה מהירה לפצועים
ולילה טוב

אני דווקא כן הייתי בחרמון

אכן מצחיק לראות שכל דרוזי נהייה פתאום ייצרן שמן מובחר. את ראשית היום התחלתי בחרמון עם החברה (ניצלנו את ה1+1 של כאל, ההימור השתלם זו הזמנה מראש) למרות שלא גלשנו. התנאים כבר אז (יום שבת) היו ככה ככה לסקי ואני גם לא חובב כזה גדול ממילא. את המשך היום ולצערי בשעה כבר די מאוחרת בילינו כשהצטרפנו לקבוצה של חברים צלמים באזור אודם. הם לצלם בפילם ככה שאני אשתדל לצרף תמונות מתי שיפתחו אותן (שחור לבן!! מצלמת פילם כמו פעם). בחזור היה משעשע לראות שאין מכונית שלא מועמסת בשלג כדי להוכיח לאנשי אזור המרכז ש"היינו שם" - לא מאמין שלמישהו שרד השלג עד הבית... בתמונה פסגה כלשהי, מאזור כלשהו בטווח נסיעה קצרה מיער אודם (תסלחו לי שאני לא בקיא כל כך, החברה שימשו כמורי דרך). אחת היחידות שצילמתי דיגיטלית.

תודה ענקית על השיתוף והאינפורמציות ../images/Emo24.gif

העתקתי אינפורמציות ומאד בקרוב יהיה להן שימוש
עוטף
ההנאות והנתינה

w o m a n 10

New member
שוקולדה, איזה יופי של טיול עשיתם../images/Emo106.gif

אנחנו חייבים חייבים לחזור לטיולי השבת. בזמן האחרון אנחנו מטיילים רק ליד הבית. בשבת נהיה בנחל שרך ונחל בצת שאמורים להיות שופעי מים. ביקשו נעליים להליכה במים.. מקווה שלא יהיה לנו קר. שמרתי לי את המסלול. תודה

lusik

New member
ותראו מה עשו השטפונות בערבה

לא רק הצפון הרוויח המגשמים, גם הערבה הייתה מלאה מים

למעלה