שיכרון חושים

lantrex

New member
שיכרון חושים

לפני הכל תודה לקיט על כל שהיא סבלה אותי ועשתה לי הגייה הרבה תודה מכל הלב. רהיא צעדה באיטיות לתוך המבנה, ראשה מורכן מטה. מבט מקרוב היה מגלה שהיא הוצעדה על ידי זוג האנשים שהלכו מאחוריה, כאשר האדם הנמוך לבוש דובון צבאי הוליך אותה פנימה לחדר. כשהם נכנסו היא הרימה את ראשה והביטה בכמה מטוסי נוסעים שעברו ממעל. היא הישירה את מבטה מטה ונדחפה פנימה. היא ידעה שהפעם התירוצים לא יעזרו לה היא ידעה שהפעם זה הסוף... הכל התחיל לפניי כמה חודשים. היא, פקחית תנועה פשוטה בחלק המרכזי של העיר, קיבלה הזמנה מהסינדיקט. מישהו היה מעוניין בכך שמפקד בתחנה שלה ייעלם מהשטח. "הוא לא מספיק... נאמן לנו" הם אמרו. הם הבטיחו לה חיים חדשים עם משמעות ולא חיים מלאי דפים, אשר בסוף העבודה הדבר שיחכה לה יהיה התוכים והבעל בית. לאחר זמן מה היא חזרה אליהם עם תשובה חיובית. "לאחר הסילוק את תהיי אחת מאיתנו, זה נותן לך את כל הזכויות ולא נבקש ממך עוד דבר." החדר בפנים היה מואר למדי, יותר מואר מהשמיים האפורים שבחוץ. שאון המטוסים ממעל חדר מבעד לקירות הדקים. לא סתם המקום הזה נבחר. הכל אצלהם היה מתוכנן. עד לפרט האחרון. כאשר היא קיבלה את כמוסת הרעל בידים רועדות, צעדה לעבר התחנה. לפתע היא החלה להבין את הצד השני. היא דמיינה את התרחישים הגרועים ביותר החל מזה שיקחו אותה דווקא עכשיו לחקירה על שוחד שקיבלה לפני שנה, דך התקלות פשוטה עם מישהו ושמיטת הכמוסה, עד לכך שהרעל לא יעבוד והוא יישאר חי כדאי לסגור את החשבון. היא שנאה ואהבה את התחושה הזאת בו זמנית. לבה פעם בעוצמה, היא חשה את האדרנלין אליו התמכרה זורם בכל גופה, את הפחד זוחל אט אט. אך הפעם זה היה שונה. הפעם היא ידעה שאין אחורה פנה, הפעם זה הסוף. מהרגע שזה מתחיל אין פשרות. בהיסוס קל היא נכנסה לחדרו והחלה לדבר איתו בעצבנות. היא בקשה העלאה בשכר ובלגנטיות מושלמת תוך כדי הסחת דעתו בויכוח היא הפילה את הכמוסה לכוס התה על שולחנו. היא היתה בטוחה שהוא רואה עד כמה היא עצבנית. למזלה הוא ייחס זאת לויכוח - העובדת שהיתה רגועה כל השנים נכנסת ומתווכחת. הוא שילח אותה החוצה ואמר לה שימשיכו לדבר על כך מחר. "כ,ן מחר, נדבר על זה... כן, מחר" היא עדיין עמדה במרכז החדר, מפחדת לזוז, מקווה לכך שהאדמה תבלע אותה. מודעת לכך שלא משנה מה תעשה, קולה לא יגבר על שאון המטוסים. אף אחד לא יבוא לעזרתה. לא עוד. לאחר שיצאה מהמשרד היא ניגשה לפקיד האחראי וביקשה ממנו שיודיע שהיא הולכת הביתה. "אני לא חשה בטוב." זה היה שקר, הראשון מני רבים שהיא החלה להגיד. היא התחילה לאהוב את זה. סילוף האמת, כרצונה. למחרת בבוקר היא קמה כולה מלאת התרגשות וניגשה לתחנה. כולם עמדו סביב סגן מפקד התחנה. היא הגיעה באמצע נאום שהוא נשא. נאום מאולתר שהיה מס שפתיים זול. "... אשתו אמרה שזה קרה בבוקר, הוא ניגש הכין לעצמו את הארוחה והתמוטט באמצע המטבח. א..." היא לא רצתה עוד להקשיב. היא הרגישה את לבה מפרפר ואת ההתרגשות גואה. היא טעמה את טעמו של האדרנלין. והיא רצתה ממנו עוד. הזוג שהוליך אותה לחדר הושיב אותה על הכיסא אט אט, כמעט ללא התנגדות. "זה יהיה קל יותר עבורך ועבורנו. את יכולה להיות רגועה, אם תשתפי פעולה לא תחושי שום כאב ואולי אף תזכי לחיות את שארית חייך אפורים כמו שהיו קודם." כשהיא חזרה לסוכן שלה לקבלת התשלום, היא קיבלה עולם חדש לחלוטין. הסידיקט ידע לטפל באנשיו. היא היתה מוכנה לדחות את הכל ובלבד שיישלחו אותה לעוד משימות שכאלה. עם הזמן היא הפכה לאחת מהסוכנות המובחרות שלהם. כאשר כל פעם הציבה לעצמה סף ריגוש חדש, היא התמכרה לאדרנלין. מפעיליה ניסו לשכנע אותה להאט את הקצב, טענו שהיא מסכנת את עצמה ואת האירגון. אך היא לא הקשיבה. עד אשר ההוראות הפסיקו לזרום ממעל והאמצעי שלה להשגת ריגושים חדל. בתחילה היא ניסתה את התחליף הזול- מנות אדרנלין, אך הן לא הספיקו לה. היא החלה לבצע מעשי נוכלות קטנים, לצבור כסף בדרכים שחורות יותר ואפורות פחות. הסוכנת שהיתה בתוך החדר הפשילה את שרוולה. "כשהתקבלת אמרנו לך"... היא מאסה בריגושים הקטנים והחלה לחשוב על הריגוש הגדול מכולם. היא תהרוס את מי שמונעים ממנה את סיפוקה. היא תמוטט את הסינדיקט! כבר אז באותו רגע כמעט נחרץ גורלה. ידה נחשפה, מגלה שריטות עמוקות, עדיין טריות. לאחר שהיא החליטה את החלטתה היא יצאה מחדרה. ולא חזרה אליו עוד. בשיטתיות היא החלה לחסל את מפעיליה. דבר לא עצר אותה, המיומנות שרכשה והידע הפנימי הקנה לה הרגשה של אלוהות. היא היתה קרובה. היא חשבה שהיא תצליח, הכינוי המוות מבפנים דבק אליה, כאשר למעשה לא היתה מודעת שהסינדיקט איננו אלא שלוחה של ארגון גדול עוד יותר. באחד ממשימות החיסול האחרונות שלה היא יצאה בשן ועין. המטרה שלה היתה מוכנה וממוגנת. היא נאלצה לקפוץ דרך החלון מהקומה השלישית. היא נחשפה, ראו אותה ונשארו בחיים. הכינוי שלה התחלף בשמה. חייה לא היו בטוחים עוד. היא היתה בטוחה שזהו סופה. ידה השניה נחשפה. צלקת נראתה על ידה השנייה. רעד ברור עבר בה . "מפחדת?" היא פחדה. בכל פעם היא היתה בטוחה שהם השיגו אותה, אך נראה שלאחר שנים של מרדף שהם רק משחקים איתה. שהם רק מנסים לגרום לה לפחד. היא הפכה לשאננית עם הזמן, היא יצאה ממחבואה. היא יצאה לציבור הרחב. טעות גורלית שהביאה אותה אל מקומה העכשווי. במהלך אחד הימים לאחר חודש של שאננות מיותרת, הם הגיעו אליה בהצחלה. היא לא שמה לב אליהם, אך לאחר מרדף קצר בתוך הקניון הם השיגו אותה. הם רצו אותה בחיים, היא לא הבינה למה. מסתבר שהם רק רצו לשחוק אותה בהתחלה, עד המשימה הסופית - לכידתה חיה. כמו איילה ונמר, הם רק הריצו האותה כדי להתיש אותה. היא שכחה את שאמרו לה. "אצלנו בגידות ושקרים בתוך הארגון הן הפשע החמור ביותר. נסלח על סירוב לקבלת משימה, ייתכן שאף נתמרמר על ניצול הארגון למטרות אישיות, אבל שקר ובגידה הן עונש חמור ביותר ואת העונש יודעים רק שלושה אנשים. אלו שמוציאים אותו לפועל" המשפט הדהד בראשה. היא ראתה מולה את שלושת המוציאים לפועל. היא פחדה מהמוותף אך הבטיחו לה שהיא תחייה. והסינדיקט מעולם לא שיקר. "את עומדת לגלות את הסיבה האמיתית לכך שאצלנו כמעט אין בוגדים. את זוכרת את מסיבת הפתיחה בתחילת השנה?" לאחר שהיא התקבלה והפכה לאחת מהסוכנות למניין, היא החלה להגיע ליותר ויותר ארועים רשמיים של הארגון. במסיבת הפתיחה של השנה, כאשר כולם שמחו צחקו ורקדו התפרץ מישהו לתוך האולם בבגדים מעט מרופטים. ניתן היה לומר שהוא נזרק פנימה. מיד ניא זיהתה אותו. הוא נראה כמו אחד מהמפעילים הישנים - קבוצה שעזבה את האירגון לפני כמה שנים. הוא נכנס מבחוץ, נשמע רכב דוהר. ככל הנראה הוא נזרק ממנו לאולם. לא נראה היה שהאדם מודע למקום הימצאו. הוא לא זז וגם כשהוא זז הוא נפל על הרצפה ולא הצליח לקום. רק לאחר זמן מה הבינו שמשהו נורא קרה לו הוא...

lantrex

New member
שיכרון חושים (המשך)

"שיתוק מלא של כל החושים בגוף" המילים שבקעו מגרונה בצורה כה קרה גרמו לחלחלה. היא ניסתה לקום. "חשבת לעצמך פעם כיצד זה לחיות ללא היכולת לראות?" חשתי את הראייה מתערפלת כאשר הוזרק לידי חומר כלשהו "לחוש?" זריקה נוספת החלה לחלחל לדמי וגרמה לי כמעט ליפול מהכיסא כאשר הרגשתי מרחפת באוויר. "לדבר?" ידעתי שהם נוגעים בלשוני, חששתי שהם יקטעו אותה. היא ככל הנראה ראתה את זה. "תרגעי, אנחנו רק מתקים, איננו ברברים." דמעות החלו להקוות בעינייה שחדלו לראות. איננו הורגים את הבוגדים אנחנו רק כולאים אותם. כולאים אותם בגופם. הם ירצו בוודאי למות אך לא יוכלו. הרחתי מתחתיי ריח מתוק ונפלא. "זה רק כדאי שהדבר האחרן שתריחי יהיה חביב יותר. איננו רוצים שתזכרי את הריח של החדר הזה." היא צדקה, ריח החדר באמת היה רע. אך הסוכנת לשעבר שישבה בכיסא לא הוטרדה מכך יותר. "ולבסוף, הקול האחרון שתמעי הוא יהיה קולי לפני שאני אוטמת לחלוטין את גופך מותירה אותך לחסדיי הממשל. המחשבה על משפחתך שתגלה אותך במצבך, כל אלו יעברו בראשך במשך נצח של חוסר מודעות מוחלט. את תוכלי עדיין לשלוט בגופך אך מה זה יעזור אם אינך יודעת מה את עושה?" זריקה נוספת לעורף והבוגדת ננעלה לנצח בכלאה. היא המשיכה לשבת על הכיסא. כעבור רבע שעה היא ניסתה לקום אך התמוטטה על הרצפה ועדיין התנהגה כאילו היא עומדת. "פטטי ביותר. קח אותה והסע אותה לביתה. היא כנראה תיהיה האחרונה לשנה זו." היא יצאה החוצה, נועלת את הדלת מאחוריה מביטה השמיימה אל המטוסים שעברו ממעל. חושבת כמה מהאנשים ששם באמת חושבים מה קורה בביתן העזוב שליד הנמל.

Yuli Gama

New member
מעניין

א- אני לא הייתי מגדירה את הסיפור הזה מד"ב, אני לא ממש רואה כאן אלימנטשל משהו שהיה יכול לשיך אותו לג'נר. אולי רק הדרך שלהם לטפל בבוגדים, אבל גם זה אינו מדע בידיוני, קימים כיום חומרים שכאלו ואפילו עושים בהם שימוש. ב-יש קצת בילבול בי הגופים, לא ממש מובן מתי מסופר על הווה, מתי על עבר. מתי "היא" זה המרגלת ותי זו הקצינה המבצעת (מאוד מבלבל במיוחד בסוף, כאשר יש הרגשה כאילו ישנה קפיצה של נקודת מבט, ומכיוון שגם קודם היא לא הייתה ממש מעוגנת, אז זה מבלבל) ג- אין כאן ממש תחושה של מתרחש, הכל מסופר כאילו מריחוק, מלמעלה, באדישות רבה מדי, קשה לי להסביר אבל היה מן ריחוק שממש הפריע לי להתחבר אל הדמות, היה בה איזשהי ריקנות. פשוט דורש טיפה יותר רגש פנימה, כדי להזדהות אם הדמות (זה היה בהתחלה, כאשר רצתה להשתחרר מהחים המשעממים, אבל איך שהו נעבד בדרך). ד- סה"כ סיפור נחמד, ללא פואנטה עמוקה מדי. מורגש שהסיפור ניכתב בשביל לתאר בסוף את הסצנה של הענישה ולא ממש בשביל להראות לנו את העלילה, או להציג את הדמות. יש אולי טעם לתת לדמות טיפה יותר אנושיות וחיים, אולי לספר את הכל מנקודת מבט של הסוכנת העריקה?

lantrex

New member
זה מתוך כמה סיפורים

זה מתוך כמה סיפוריןם שכתבתי המטרה היא לא ליצור הזדהות אלא לגרום לתחושת ניכור כמו שתיארת. יש לי עוד כמה סיפורים בראש אחד סיפור ההמצאה של הסם הזה השני הוא סיפורו של הסינדיקט ושלישי זה מעין יומן אישי של המוציאה לפועל.

lantrex

New member
לקרוא לפני שקוראים את הסיפור

הסיפור בנוי כך פסקה אחת הווה פסקה אחת עבר פסקה הווה פסקה עבר וכן הלראה.

Boojie

New member
סיפור שצריך הודעה כזאת לפני שקוראים

אותו, כנראה לא כתוב מספיק טוב... יש פה בעיות, חוץ מהקפיצה בזמנים שלא בנויה טוב, יש פה גם קפיצה בגופים (לפעמים זה "היא", לפעמים זה "אני"). באופן כללי, מה שמפריע לי פה הוא שזה לא מספיק סיפור. זה רעיון. בנייה בסיסית מאד של עולם (ממש ממש בסיסית, כי כרגע אין לנו מושג מה קורה בעולם הזה, מי נגד מי, מה הפוליטיקה, למה, מה הרמה הטכנולוגית - נאדה. אנחנו רק יודעים שיש סינדיקט אפלולי כלשהו, וזה, איך להגיד, קצת קלישאי). גם לגבי הדמות - לא מראים לנו מספיק. אומרים לנו שהיא ככה, שהיא ככה, שהיא מתמכרת לאדרנלין, שהיא הופכת לסוכנת, שהיא מתלהבת - אבל בסופו של דבר, הכל נשאר בגדר אמירה, לא בגדר סיפור. כדי שהקורא יאמין, הוא צריך לראות את הדברים קורים, לא שיגידו לו שהם קרו. לא מספיק להגיד "היא התמכרה לאדרנלין". צריך להראות את זה. בסך הכל, יש פה בעייה של חוסר פירוט - נראה כאילו הכותב מיהר ולא התחשק לו לפתח את מה שהיה צריך לפתח. יש פה כל כך הרבה מקומות שאפשר לעשות אתם דברים נהדרים. למשל, תהליך ההתמכרות לריגוש מציג פוטנציאל נהדר להציג מאבק הולך ומדרדר בין מצפון לבין הצורך בריגוש. אין פה שום דבר כזה. אין פה שום עומק, למעשה. הדמות פה היא דמות קרטונית לחלוטין. לדעתי, צריך לקחת כמעט כל פיסקה בסיפור הזה, ולהפוך אותה לסצינה שלמה. לתאר בצורה חיה את הגיוס שלה, את ההסכמה שלה, את התהליך שהיא עוברת. אחרת זה פשוט משעמם.

lantrex

New member
תודה על הביקורת אבל

תודה על הביקורת המעמיקה. הסיפור עצמו בא אחרי שכתבתי לא מעט תסריטים וקטעי קליפים והוא כתוב במנה של תסריט. את בעיות ההגייה אני תיקנתי כמה שיכולתי שלחתי לאדם נוסף הרבה יודעים למצוא את הטעיות מעט מסכימים לתקן. העדפתי לא להיכנס לקילשאות בנוסח "מצפון\חברים\ריגוש" מכיוון שקראתי לאחרונה יותר מדי סיפורים כאלו הדמות אמורה ליהות קרטונית כמה שיותר לא ניסתי לעבות אותה ניסתי להעניק לסיפוק כמה שיותר הרגשה של קרירות וחוסר הזדהות ותחושת ניכור. לגבי הרעיון של הסינדיקט ככל הנראה הייתי צריך לכתוב עליו לפני ששיחררתי את הסיפור. כתבתי כמה פיסקאות אך הסינדיקט עיקרו הוא רעיון שהתפתח לארגון, בזמן המלחמה הקרה המלחמה עמדה להסתיים באמצע שנות השבעים אנשים מסויימים בעלי אינטרסים בשתיי המדינות העדיפו שהיא תמשיך ודאגו לספק מידע מודעיני הדדי בין שתיי המדינות כדאי לשמור על מאזן האימה. בסופו שלדבר כלכלתה של רוסייה התמוטטה ההמשך ידוע. אך אותן קבוצות ניסו להמשיך ינקו את כוחם ואושרם ממבעיות דיפלומטיות שונות דואגות תמיד להיות מוצבות זו מול זו אך ללא אפשרות להתגלות בתחילת שנות התשעים הארגון הפך לכלל עולמי ואף החל לייצר קונפליקטים לצורך צבירת כוח, הסינדיקט ניסה בהתחלה לדאוג אך ורק לאינטרסים שלו הרעיון קרס כאשר נוסה בדרום אפריקה ארגון שלא דואג לצרכניו סופו לקרוס הכאוס המוחלט באפריקה הוא תוצאה של ניסוי שכשל בשנת 85. זה הסינדיקט בכלליות. הייתי מפרסם כאןמהתסריטים ומהקליפים שרשמתי אך אני לא בטוח אם זה יעניין. ושוב תודה רבה על הביקורת.

lantrex

New member
צריך עזרה

אני מצטער שאני קצת מנג'ס עם הסיפור הזה, אבל אני ככל הנראה יחזיר אותו למקורשלו כתסריט ויסיים לכתוב את כולו כתסריט של סרט קצר. עד עכשיו את כל התסריטים כתבתי בצורה חובבנית ואת הוראות הבימוי בצורה חובבנית גם. הסתמכתי על קורסים שלמדתי בעבר שלא היו מקצועיים במיוחד. כאשר כותבים תסריט ידוע לי שכותבים מצד אחד את הסיור העלילתי מצד שני את הוראות הצילום. אבל איפה נכנסות ההוראות לגבי מוזיקת הרקע? או מהן ההגדרות הסטנדרטיות לשימוש בהוראות הבימוי והעריכה?

למעלה