כרובית, ברוקולי למשל....
מצרפת מתכון "מנצח" לברוקולי שמתאים גם לכרובית.
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/179983766/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c_%d7%95%d7%9e%d7%a9%d7%a7%d7%90%d7%95%d7%aa/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%[/URL]
99%d7%9d
והמתכון מועתק גם לכאן:
בקישור יש מתכונים נוספים לברוקולי.
מתכון מעולה שאימצתי בחום.
בקישור ומועתק לכאן:
בשביל כבוד צריך לעבוד 29/09/02 20:02
מאת: שוקולד חלב תפוז
ודוקא לא הרבה.
רכיבים:
1 ראש ברוקולי (או 400 גר´ ברוקולי קפוא)
4 ביצים
1 מיכל שמנת מתוקה
אני שמה שמנת לבישול 10%
חצי כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל לבן
לא שמה פלפל לבן/שחור
1 כף סוכר
100 גר´ גבינה צהובה חריפה מגוררת (קשקבל)
כל גבינה צהובה שיש במקרר
1 גביע אשל מאיכות טובה
אפשר שמנת חמוצה, שמנת לבישול
4 כפות קמח רגיל
אופן הכנה:
מפרקים את ראש הברוקולי לפרחים ושמים בפיירקס מכוסה בנילון נצמד שבו 2-3 חורים.
מבשלים 5 דקות (בלי להוסיף שום דבר!) במיקרו בהספק מלא.
[בהעדר מיקרו- מרתיחים ליטר מים וחולטים בהם את פרחי הברוקולי במשך 15 דקות.]
אם משתמשים בברוקולי קפוא מקצרים את משך הבישול או החליטה בחצי.
משמנים פיירקס עגול וזורים בו מעט פירורי לחם. מניחים בו את פרחי הברוקולי איך שיוצא.
מערבבים את כל שאר החומרים בקערה נפרדת, ויוצקים על הברוקולי.
אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) במשך 40-50 דקות, עד שמאפה מזהיב.
אפשר לאפות כנ"ל עם כרובית, או עם תערובת של פרחי כרובית וברוקולי.
ותודה לחנה פ. שהזכירה לי את הברוקולי.
רעיה
הערות שלי מודגשות