שילובי ירקות לפשטידה

jen711

New member
שילובי ירקות לפשטידה

התחלתי לאהוב פשטידות אבל אני לא ממש יודעת איזה ירקות ילכו טוב ביחד.
וגם ישתלבו עם גבינות.
רעיונות?
אני לא אוכלת בצל, פלפל, גמבה, חצילים וקישואים.
 

raya

Well-known member
כרובית, ברוקולי למשל....
מצרפת מתכון "מנצח" לברוקולי שמתאים גם לכרובית.

[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/179983766/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c_%d7%95%d7%9e%d7%a9%d7%a7%d7%90%d7%95%d7%aa/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%[/URL]
99%d7%9d
והמתכון מועתק גם לכאן:
בקישור יש מתכונים נוספים לברוקולי.
מתכון מעולה שאימצתי בחום.
בקישור ומועתק לכאן:
בשביל כבוד צריך לעבוד 29/09/02 20:02
מאת: שוקולד חלב תפוז
ודוקא לא הרבה.

רכיבים:
1 ראש ברוקולי (או 400 גר´ ברוקולי קפוא)
4 ביצים
1 מיכל שמנת מתוקה אני שמה שמנת לבישול 10%
חצי כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל לבן לא שמה פלפל לבן/שחור
1 כף סוכר
100 גר´ גבינה צהובה חריפה מגוררת (קשקבל) כל גבינה צהובה שיש במקרר
1 גביע אשל מאיכות טובה אפשר שמנת חמוצה, שמנת לבישול
4 כפות קמח רגיל

אופן הכנה:
מפרקים את ראש הברוקולי לפרחים ושמים בפיירקס מכוסה בנילון נצמד שבו 2-3 חורים.
מבשלים 5 דקות (בלי להוסיף שום דבר!) במיקרו בהספק מלא.
[בהעדר מיקרו- מרתיחים ליטר מים וחולטים בהם את פרחי הברוקולי במשך 15 דקות.]
אם משתמשים בברוקולי קפוא מקצרים את משך הבישול או החליטה בחצי.
משמנים פיירקס עגול וזורים בו מעט פירורי לחם. מניחים בו את פרחי הברוקולי איך שיוצא.
מערבבים את כל שאר החומרים בקערה נפרדת, ויוצקים על הברוקולי.
אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) במשך 40-50 דקות, עד שמאפה מזהיב.

אפשר לאפות כנ"ל עם כרובית, או עם תערובת של פרחי כרובית וברוקולי.

ותודה לחנה פ. שהזכירה לי את הברוקולי.
רעיה
הערות שלי מודגשות
 

yair_bar

New member
מנהל
זה משאיר אותך עם

כרישה
פטריות
תירס
תפוחי אדמה
בטטה
ברוקולי
עגבניות (מיובשות עדיף)
בטח יש עוד כמה שלא באים לי עכשיו לראש
 

jen711

New member
אני יודעת שיש הרבה ירקות שאני יכולה לאכול

השאלה שלי היא איזה ירקות ישתלבו טוב ביחד.
 

yair_bar

New member
מנהל
למה צריך לשלב ירקות בפשטידה?

אני בעד לתת לכל ירק את הכבוד שלו.
&nbsp
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
כשהייתי קטנה

היינו מכינים "פשטידה משובצת" מלקט ירקות קפוא. אז לא חייבים להשתמש בקפוא, אבל זה כולל לרוב גזר (גמדי), תירס, אפונה, ברוקולי, כרובית.
&nbsp
עוד משהו שישתלב טוב עם גבינות זו פשטידת פטריות או פשוט גבינות עם הרבה מאד עשבי תיבול .
 

שרון 337

New member
פשטידות :

&nbsp
פשטידת תרד וכרישה.
" תפו"א עם בטטה -ודלורית.
" תפו"א -וכרובית.
" תפ"א ופטריות
" כרישה -ותירס.
" כרובית -ודלורית.
" ברוקולי - וכרובית
אגב,אפשר לשדרג ולשלב בתערובות הירקות גם אטריות.
 
למעלה