שילובי מנות -

Ofericko

New member
שילובי מנות -

שאלה של חובבן:

הגעתי למצב בו אני יכול לקחת לא מעט מתכונים ולהכין מהם מנות שיוצאות לא רע. הבעיה שלי היא בשילובים.
לדוגמה, אם אני מתכנן את הסעודה של מחר בערב, אני נכנס לאינטרנט ודולה משם רעיונות, שכל אחד מהם הוא מעולה בפני עצמו אבל אני לא תמיד יודע האם כל המנות שבחרתי משתלבות יפה בסעודה אחת.
כללית: האם יש איזה "כלל אצבע" בנוגע לשילובים או שזה סובייקטיבי לחלוטין?
ספציפית למחר: אני מתכנן להכין חמין, מרק אפונה, קציצות עדשים וקישואים, תבשיל כלשהו עם אפונת שלג ופטריות.

?
 
הכללים המנחים אצלי

ראשית צבעוני, מנות שתהיינה שונות בצבען זו מזו
שנית מגוונות במרכיבים חלק קטניות, חלק ירקות בלבד, חלק שילוב קטניה ודגן אבל מגוון מבחינה זו
שלישית חלק מבושל וחלק לא! ככה כובד המנה משתנה ואפשר לבחור בין כבד יותר ופחות
עוד דבר מנות שמתאימות. נניח אורז מתאים גם עם "רוטב" קטניות /ירקות מבושלים וגם עם סלטים חיים כמו סלק או עגבניות
ליד קציצות תמיד יהיה משהו רטוב יותר כצו ירק מבושל
אם יש קציצות עדשים לא הייתי מכינה מרק אפונה אלא מרק בצל או כתום או ירקות עשיר אבל לא קטניה- זו אני זה לא כלל
 
ושכחתי

מגוונות בתיבול אם נניח בקציצו יש הרבה כמון לא יהיה כמון בתבשיל רוטב הירקות שליד
 

ladybug6

New member
ברוך השב


קודם כל חמין זו ארוחה בפני עצמה והדבר היחיד שמתחבר אליה באופן טבעי זה ג'חנון שהולך טוב עם הטעמים והצבעים. ליד זה אני הייתי מגישה רק סלטים חיים וקלילים. אבל זה תלוי במספר הסועדים ובטעם שלהם..

באופן עקרוני, זה מתחלק לכמה דברים שקובעים את השילוב. הראשון זה סגנון - למשל סושי לא יבוא טוב בארוחה עם תבשיל צ'ילי וקציצות.. אז קודם כל הטעמים צריכים להתחבר (אלא אם יש פילוג טעמים מובהק בשולחן ואז מערבבים בכיף).
דבר שני, המרכיבים - לא נכין 4 מנות פחמימתיות, אלא נשלב בין בצקים לקטניות לירקות ולדברים "בשריים" או תחליפים כמו סייטן/טופו. למשל, ארוחה שמורכבת מתבשיל קטניות מלא רוטב, אורז, קציצות טופו, שעועית ירוקה וברוקולי מאודים בשום, וסלט טרי -- זו מבחינתי ארוחה שלמה ומגוונת, שגם מסתדרת בצלחת בצורה הגיונית.
ודבר אחרון זה אופן האכילה - יש מאכלים שאוכלים אותם עם/על אורז, תבשילים למניהם ודברים עם רטבים. יש דברים שאוכלים בחיתוך של סכין ומזלג (שניצל, קציצה, פורטבלו צלויה), יש דברים שאוכלים בהעמסה כמו סלטים קרים/חמים, יש דברים שאוכלים בידיים (סמבוסק, פיצה), ויש דברים כמו פסטה ולזניה שהם בפני עצמם.. בארוחה גדולה כדאי לאזן בין הדברים האלה, שלא להגיע למצב שיש לך 3 תבשילים שאוכלים עם אורז, והסועד מתלבט באיזה לבחור, כי כנראה שלא יאכל מכולם. תעדיף להגיש תבשיל אחד או מקסימום שניים, ולידו להגיש איזה קיש, שניצלים, ירקות צלויים וסלטים.

חפרתי קצת
 
למעלה