שילוב בגן רגיל

ענת ני

New member
שילוב בגן רגיל

שלום לכולם..אני חדשה כאן ושמח לקבל קצת עזרה ממי שיכול
אני אמא לילד בן 5 על הספקטרום האוטיסיטי..בשנתיים האחרונות נמצא בגן מיוחד ובשנה הבאה ישולב בגן רגיל.
אנחנו די מוצפים בשאלות ובחששות..אם יש כאן מישהו שעבר את זה ויכול לייעץ אני ממש אשמח..
אם יש למישהו המלצה לסייעת משלבת באיזור פתח תקווה.
איך עומדים בזה מבחינה כלכלית?למשל בחגים ובחופשות שהעירייה לא מספקת סייעת?אנחני אמורים לממן בעצמנו את כל השעות?
איך ההורים מקבלים?יש מפגשים גם אחה"צ או שההורים חוששים?
בקיצור..סליחה על החפירות..עצות או כל דבר יתקבל בברכה
המון תודה

רינת1200

New member
שאלה קטנה- למה צריך לממן סייעת

בחופשות ובחגים? הסייעת לא רלוונטית רק כשהגן פתוח? לפחות אם היא מקבלת לפי שעה..

ענת ני

New member
סייעת

כעיקרון העירייה מממנת סייעת רק כשהגן פתוח..השאלה מה קורה בחופשים כמו חודש יולי שאין גן עירייה ואין סייעת אלא רק צהרוניות?

TikvaBonneh

New member
חגים וחופשות

העירייה מחויבת לממן סייעת גם בחגים ובחופשות אם הילד הולך לקייטנה שנמצאת במבנה עירוני, כלומר למשל גן עירוני, מתנ"ס..
לגבי המפגשים אחר הצהרייםבגיל הזה - אני בהוד השרון ואין שום בעיה. כל זמן שהילד לא אלים ולא מכסח להם את הילד, הם ממש בסדר עם זה שהם יפגשו אחר הצהריים.

SMADAR55

New member
בכל מקרה, סייעת לא ממומנת לצהרון.

כשהבן שלי שולב בגן חובה רגיל לא שלחתי אותו לצהרון בדיוק מסיבה זו וגם בהמשך בבי"ס יסודי.
אצלינו הסייעת ניתנת מהעיריה ללא בחירה של ההורים. כל התשלום נעשה ע"י העיריה ללא השתתפות הורים.
אני בחרתי לקחת מטפלת לאחרי שעות הגן/ בית ספר, אצלינו בבית.
בקייטנות תמיד קיבלתי סייעת (לאו דווקא את הסייעת שליוותה במהלך שנת הלימודים) בהיקף השעות המאושר לילד. האישור הוא רק לקייטנות עירוניות. לכן בעבר ויתרתי על רישום לקייטנות פרטיות.

שילוב בגן

אנחנו שנה שנייה בשילוב אחרי שנה בגן תקשורתי.
מבחינת שעות הגן... מסיימים ב 2 לעומת שהילד היה מגיע בהסעה ב- 16:30
ככה שאחד מההורים היה מסיים מוקדם... היום בלתי אפשרי נעזרים במשפחה או קובעים טיפולים לשעות האלה.. (הצהריים). בכל מקרה יש יותר חופשות שהילד נמצא בהם בבית. החופש הגדול בכלל בעייתי. קייטנה רק 3 שבועות לעומת גן תקשורתי שאולי יש חופש שבועיים בערך. את הסייעת אנחנו בחרנו וגם החלפנו כמה פעמים. פשוט התעקשנו שאנחנו אלו שנבחר. מבחינת השעות אנחנו משלימים שעות מעבר למה שניתן לנו.
אפשר לסכם שהלוגיסטיקה הרבה הרבה יותר מורכבת וכן גם ההוצאה הכספית.
אבל במידה והילד מתאים לשילוב... אני חושב שזה שווה מאוד.

בהצלחה...

למעלה