גן רגיל
הבן שלנו בן שלוש ושלושה חודשים ובשנה הבאה ילך לגן עירוני רגיל עם סייעת. התחלנו את הדרך אצל האחראית על הגנים בעיריה, סיפרנו על הילד, על התוכנית (ABA, אנשי הממסד ברובם לא מכירים), בקיצור רתמנו אותה לצידנו (חשוב מאד!, האמת נעזרנו גם בקצת קשרים, חברה שמכירה אותה - סתם כדי לשבור את הקרח...). מה שהיא אמרה לנו (כבר בשיחה לפני כמעט שנה - כשהתלבטנו אם כדאי שכבר השנה ילך לגן עירוני) זה לעשות רישום רגיל, ואז לפנות אליה כדי לבחור ביחד את הגננת המתאימה. האמת היא שעשיתי מה שהיא ביקשה ממני לא לעשות - SHOPPING לבד. חלק על סמך המלצות, חלק לגנים קרובים. לדעתי אין כמו התגובה הראשונית של הגננת, + אני כבר קולטת אותן בשניות. אחת אמרה לי "זאת סביבה אליטיסטית - ההורים יעשו המון בעיות..." (במילים אחרות - בבקשה לא אצלי), אחרת אמרה: "אם הפיקוח יחליט..." ונראתה מאד שאנטי שאנטי (נהדר לילדים רגילים, אבל מבחינתי היא אולי לא תפריע לסייעת - אבל גם לא תעזור). אחת אמרה שהיא חושבת שזה מאד חשוב ותשמח ללמוד (2 נק'), ואחת שקיבלתי עליה המלצות חמות מאד בגלל נסיון שכבר היה לה עם ילד כזה (שהיום בסדר גמור) אמרה שהיא מקבלת את כל הילדים: חרשים, עיוורים, אוטיסטים, עם אם/אב חד הורית ושאר מיני ירקות... היא חושבת שזה מאד תורם לילדים - באמת נהדר, אבל אני צריכה לתרום לילד הספציפי שלי, וילד לאם חד הורים וילד אוטיסט - זה לא אותו דבר... בסוף הגעתי לגן קרוב, שמנסיון של שנים עברו, הרבה מהילדים בו מגיעים מהגן שלנו היום (כלומר יהיו מוכרים), הגננת היתה מקסימה ומאד תומכת, היא כבר עשתה פרוייקט כזה לפני כמה שנים (הילדה בכיתה ה' - והכל בסדר). לטענתה הגן מתאפס תוך חודש-חודשיים ואז ילד כזה הופך להיות המטרה. הייתי צריכה ללחוץ עליה להסכים לסייעת (בפעם הקודמת היא והעוזרת עשו את העבודה לבד, אבל אז הילדה התחילה את הגן רק בנובמבר), בסוף סיכמנו שנשתף אותה בבחירה, ואם לא יהיה מוצלח - אחרי חודשיים היא תמשיך לבד. האמת היא שהאחראית על הגנים הזכירה את הגננת הזאת עוד בהתחלה, אבל מיד אמרה שהיא רוצה שהיא "תנוח" בשנה הבאה, והציעה לנו גנים יותר קטנים באזורים יותר חלשים של העיר - וזאת היתה הסיבה שבגללה עשיתי את הבדיקות שלי עצמאית. בקיצור, חייבים שיתוף פעולה של הראשות, אבל כעקרון ילד שאת שולחת עם סייעת אמור לעבור רישום רגיל לגמרי (זה מה שהסבירו לנו במח' הגנים בזמנו). מתי צריך ועדת השמה? כשרוצים הנחה בשכ"ל (כמו שכבר כתבתי, ילדים הזכאים לחינוך מיוחד אך מושמים בגן רגיל- מקבלים 90% הנחה) לגבי סייעת, כעקרון מגיעה השתתפות בסייעת, 15 שעות שבועיות. יש "ועדת סייעות" שקובעת זכאות. אני לא יודעת אם זה מחייב קודם "ועדת השמה", כי ממילא נעבור קודם אחת כזאת. בכל מקרה, לשני הדברים, ביקשו ממני ברשות להעביר אישור הכרה של ביטוח לאומי + מכתב איבחון של רופא נוירולוגי. דיברתי היום עם השירות הפסיכולוגי והסברתי שאני רוצה ועדת השמה רק בשביל ההנחה והסייעת. היא אמרה שהיא מבינה אבל שנצטרך לחשוב איך פונים לועדה, כי להם אי אפשר להגיד דברים כאלו. כלומר כנראה שיש בעיה להעלות ל"ועדת השמה" ילד שאני מעוניינת עבורו בחינוך רגיל. אני מאד מאד מקווה שנצליח ושלא "ישימו לנו רגליים", כלומר- אין ספק שהוא ילך לגן עירוני, רק יסכימו לתת לנו את ההנחה והסייעת...