שילוב בין תרופות

kogawa

New member
שילוב בין תרופות

לאחר מעקפים בשל TVD לוקח יומית לופרסור אורוס 95מג וקרטיה. בעברי הרחוק מלריה לפני למעלה מ-20 שנה שטופלה במפלוקווין עקב המלצות קודמות לוקח איתי דוקסילין לאזורי סיכון שאלותי: האם נכונה ההמלצה לא לקחת לריאם? האם מלרון מתנגש עם לופרסור אורוס 95? מה ההמלצה לטיפול בדוקסי לאחר זיהוי סימני מלריה? (אני מוציא טיולים לאזור הנגוע ביותר בהודו - מגהאלייה, נגאלנד ואורנצ'ל) תודה מראש

kogawa

New member
אנסח את השאלה המרכזית שנית:

במדריך התרופות כתוב ששילוב בין מפלוקווין לחוסמי בטא (כולל קרדיו-סלקטיב ב"ב) עשוי לגרום להאטה מסוכנת בקצב הלב. ולכן שימוש בלריאם (מפלוקווין) לנוטלי לופרסור (מטופרולול) אינו מומלץ. מה כן מומלץ לנחשפים לאזורי סיכון, כתרופה מונעת, וכתרופה לריפוי? מכיוון שלא קיבלתי תשובה מקרדיולוג ומרופא מטיילים, אני נושא איתי דוקסיציקלין כתרופה לריפוי ולא משתמש בה למניעה עקב החשש בהגברת פעולת נוגד קרישה כגון אספירין. האם אני נוהג בהגיון? האם ישנה המלצה סבירה יותר?

תגובות בין-תרופתיות

שלום רב, אכן מומלץ שלא לקחת חוסמי ביטא עם מפלוקווין. המומלץ ביותר לנוטלי תרופות אילו הוא שימוש מונע במלרון לו אין אינטראקציות בין-תרופתיות עם חוטסמי ביטא. דוקסילין לבד אינה תרופה לריפוי מלריה. ניתן להשתמש בה כמניעה אולם כאמור הנוח ביותר הוא השימוש במלרון.

kogawa

New member
תודה על התשובה והבהרה

בחוזר 11/2006 מה-6/6/2006 עליו חתום גם עמיתך מיכאל גלעדי, סעיף 6.1 מוזכר שנוספה המלצה לטיפול במלריה בחרום של עד שבוע ע"י כינין ודוקסיצילין לנוטלי מלרון כתרופה מונעת. דבר זה מוזכר גם בחוזר 9/99 של ראש שרותי הציבור 25/10/99 מכך ניתן להבין שדוקסי אכן עשויה לטפל במלריה כתרופה ולא רק למניעה. אודה לך אם תוכלי להבהיר בנושא.

למעלה