שילוב הHTML והPHP באותו סקריפט: bad practice?

sheff2k17

New member
שילוב הHTML והPHP באותו סקריפט: bad practice?

שלום לכם. אני לומד לבד בניית אתרים כבר 4 חודשים. יש לי כבר ידע לא רע בJS, CSS וקצת PHP. צפיתי בכמה קורסים בUDEMY ועשיתי חלק מהפרויקטים שם. אני חייב להגיד, שיש לי המון המון סימני שאלה. הראשון שבהם, הוא העניין של שילוב הphp והhtml באותו קובץ(אפילו באותה שורת קוד
).

נאמר לי שמדובר בbad practice. הסבר אחד שניתן לי, זה שהשיטה הזאת יוצרת קוד מסורבל. עם זאת, ראיתי בקורס אחד, שניתן ליישם מודל MVC גם בדרך זאת, אם מפרידים נכון בין הסקריפטים.

אני רואה שהמון אתרים בנויים בצורה הזאת. גם האתר של החנות שבה אני עובד(עובד במכירות..אין קשר לתכנות) מורכב כולו מקבצי PHP(רואים בURL).

כשאני מחפש בגוגל "php embed html bad practice", אני לא רואה שום תוצאות "קונקלוסיביות".

האם, כמתחיל, כדאי לי בינתיים לדבוק בשיטה ה"קלאסית" הזאת, או שעדיף כבר עכשיו ללמוד לעשות דברים בדרך אחרת?

אתן לכם דוגמא לפרויקט קטן שעשיתי לעצמי: כתבתי מין CMS, שבו המשתמש יכול להכניס מאמרים למאגר(סגנון בלוג). לכל מאמר יש כמה מאפיינים(טקסט, כותרת וכו'). עשיתי הפרדה מוחלטת בין הfront לback. הJS שולח לPHP את המידע הנחוץ בצורה של JSON, וכך גם להפך. אני חייב להגיד שזה pain in the ass

מה אתם אומרים?

למעלה