שילוב ילד בגן עם ילדים מיוחדים

טל 111

New member
שילוב ילד בגן עם ילדים מיוחדים

אני אבא לילדה בת 3 ומעוניין ללרשום אותה לגן הנראה לי מאוד מיוחד ומושקע. העניין הוא שבכל כיתת גן משולבים 3 ילדים אוטיסטים בעלי בעיות תקשורת עם כ20 ילדים רגילים. השאלה היא האם השילוב יכול לגרום בעיה כלשהי לילד הרגיל, האם יפגע בהתפתחות הטבעית והאם יש סכנות אחרות שלא ציינתי. יש לציין כי בכל כיתה יש גננות מקצועיות להבדיל ממטפלות הגנים רגילים ובנוסף, לילדים המיוחדים יש גננת עם הסמכה לחינוך מיוחד.

שרון123

New member
מצאת איפה לשאול, ברור שאנחנו משוחדי

משוחדים.... אנחנו ההורים של הילדים המיוחדים. אבל באמת לא ניראה לי שיש לך מה לחשוש, לילדים המיוחדים יש גננת בנוסף, הגן טוב, ואני מניחה שבחרו לצורך העניין צוות טוב במיוחד, ומעבר לכך את תלמדי את הבת שלך סובלנות וקבלת השונה, ואולי היא גם תרוויח מהאינטראקציה איתם. ולכולם שירשור היומולדת של ירדן כבר לא קופץ אבל אשמח אם תיקראו את שכתבתי ותענו לשאלה. תודה שרון

לאבא ולשרון

אני לא חושבת שיכול להגרם איזשהו נזק לילד שלך בכך שיהיה ביחד בגן עם ילדים עם צרכים מיוחדים. אולי להיפך, אולי אם הילדים הרגילים ילמדו לקבל את השונה מגיל כ"כ צעיר, הם ירויחו. לשרון - גם אני אוהבת לקבל אישורים שאני אמא טובה. גם לבעלי זה לא מזיז. יש הבדלים בין גברים לנשים, בין אבות לאמהות , ואני רואה את זה כל הזמן,בכל מיני משפחות. את באמת אמא נהדרת - חזקי ואמצי.

שרון123

New member
לשיריתה תודה../images/Emo9.gifולאבא אופססס

עד שסיימתי לקרוא שכחתי שכתבת בהתחלה שאתא אבא ועניתי לך כמו לברירת המחדל ברוב הפורומים שאני נמצאת בהם.
שרון

Diana M

New member
ילדים עם צרכים מיוחדים בגן רגיל

ובשמו המקובל, גן משולב. הסר דאגה מליבך. אין שום סיכוי כי ילדך יפגע מעצם היותו חולק אותו גן עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים. להיפך מרבית הסיכויים כי יצא מורווח מכך, אם הצוות ידע לעשותך עבודתך שילוב נכונה. מורווח תחילה מאותן סיבות שמנית: בגנים כאלה עובדות שתי גננות, האחת רגילה ואחת חינוך מיוחד ושתי סייעות לפחות. בנוסף לכך מגיעים אל הגן מטפלים בתחומים שונים אשר מעשירים ותורמים לכלל ילדי הגן. שנית, בנך ילמד כי יש לו מה לתרום לילדים אחרים, לקבל את השונה, לקבל את העובדה כי בעולם ישנם אנשים שונים ומגוונים ,כל אלה יתרמו רבות לעיצוב אישיותו כאדם. בהצלחה דיאנה

למעלה