שילוב ילד עם אספרגר בכיתת מחוננים

שיריל2

New member
שילוב ילד עם אספרגר בכיתת מחוננים

אשמח לדעת מה דעתכם האם זה אפשרי?
הילד אותר כמחונן בסוף כיתה ו'.
אני חושבת שכיתת מחוננים תקדם אותו מאוד
אבל השאלה איך יסתדר חברתית, לאור זה
שהוא אינו מכיר ילדים מהכיתה הזו.

TikvaBonneh

New member
מעבר לכיתת מחוננים

באופן כללי מעברים יכולים להיות קשים לילדים בספקטרום. איך הוא כרגע מבחינה חברתית? יש לו חברים טובים בכיתה שלו? איך הוא מבחינת קשב וריכוז ואירגון? האם הוא לומד בצורה עצמאית? מסיים מבחנים בזמן?
יש לי בן מחונן , שהחל מכיתה ט התחיל להתקשות בלימודים בגלל הפרעת הקשב ובגלל קשיים בהפרדת עיקר מטפל.
הוא היה תלמיד מצטיין לפני כן, אבל היה זקוק לי שאשב איתו על שיעורים, וגם היה צריך שאחזק אותו על הכנת שיעורים ולמידה למבחנים.

שיריל2

New member
תודה ושאלה

כרגע הילד שלי משחק בהפסקות עם כמה ילדים, אבל יש לו רק חבר אחד ממש טוב, שהוא נאחז בו ורוצה ללכת לכיתה של אותו חבר (גם היא כיתה הישגית, כיתה מדעית), למרות שלדעתנו זה פחות מתאים לו מאשר כיתת
מחוננים .
קשב וריכוז, למידה עצמאית -קשים לו, אנחנו נותנים הרבה תמיכות. בסופו של דבר הוא מצליח.
לגבי מבחנים- מסיים בזמן.
אבל המסקנה שלי שבכל כיתה בחטיבה יהיה צורך להתאקלם, ואולי בכיתת מחוננים יבואו לקראתו יותר והלמידה יותר חוויתית ופחות משעממת.

TikvaBonneh

New member
מאוד קשה להשתלב בחטיבה

חבר אחד בלבד זה מצב שביר, מצד שני לפעמים חבר אחד טוב יכול להספיק לילד בספקטרום. החבר הטוב שהוא ילך איתו עשוי להתחבר עם ילדים אחרים בחטיבה, שהילד שלך לא יצליח להתחבר אליהם. חבר אחד טוב זה לא תעודת ביטוח. מצב של אין חברים בלבד בחטיבה יכול להיות הרה אסון.
בכל מקרה זה הימור. בכל מה שתחליטי, תהיי עם היד על הדופק. תראי שיש לו עם מי להסתובב בהפסקה, ושהוא ממשיך לעמוד בדרישות הלימודיות. אני לא שמתי לב, והבן שלי קרס למשבר שהיה קשה מאוד לקום ממנו.

3מרגו

New member
לבכור שלי לא היו חברים בחטיבה ובתיכון

-אלא רק כמה מיסודי (עד 11 היה דחוי). שהם נשארו חבורה (מזלו).
אצלי הייתה חברה אחת עד גיל 18(לא בבית הספר).אחרי זה לא היו.עוד הרבה שנים.

כיתת מחוננים

יכולה להיות טובה מאוד לילדים על הספקטרום. בדרך כלל, יש יותר טולרנטיות מאשר בכיתה רגילה. מסכימה עם תקוה שהמעבר לחטיבה מורכב במיוחד, וקיים אלמנט של הימור בעל מקרה.

למעלה