שילוב לכיתה א'

אתי תר

New member
שילוב לכיתה א'

שלום ביתי החמודה עולה לכיתה א' היא עם סי פי הולכת בעזרת הליכון אני נרגשת יותר ממנה האמת לחוצה המורה הודיע לי השבוע כי לילדה אושר סייעת לכיתה ל24 שעות, רציתי לשאול האם הסייעת תפקידה לסייע לביתי בלבד או לכל הכיתה? בכיתה יהיו 37 תלמידים בניהם האח התאום של ביתי(יש רק כיתה א' אחת השנה בישוב בו אנו גרים) הילדה לא מוכנה לנסוע בהסעה מיוחדת עם ליווי היא רוצה לנסוע בהסעה עם כל ילדי הישוב האם להענות לה?

ילדת C.P.

לדעתי חשוב להענות לילדה. להסביר לה בפני מה היא עומדת. ולתת לה להצליח. יש לי חברה שחלתה בפוליו בגיל שנתיים, משותקת לחלטין בשתי רליה ומצליחה מאד. לדבריה ההורים גידולו אותה בלי שום הנחות, כולל שטיפת כלים וניקוי הבית. היום היא אחת הבחורות המובילות בארץ בתחום הטראפיה באומנות. גרושה ומגדלת לבד ילדה מקסימה. אל תרחמי, תסייעי כשהכרחי ומה שהילדה מוכנה לעשות לבד תאפשרי שתהייה שנה קלה דפנה

Diana M

New member
אני עם דפנה../images/Emo9.gif

ברכות לתלמידה החדשה ולהורים הנרגשים. תאומים בא', וואו, בהחלט מרגש. הסייעת הצמודה, נועדה על מנת לסייע לבתך במטלות אותן יקשה עליה לבצע לבד וכך להסתגל טוב יותר לבית הספר. קיים בפורום מידע רב לגבי סייעות וסייעות צמודות בעיקר, ממליצה שתערכי חיפוש בנושא. גם כאשר הסייעת אישית, אין מדובר בסייעת פרטית השייכת לילד או למשפחה. יש לעיתים נטיה לחשוב כך. הסייעת מקבלת הנחיות מהצוות החינוכי ופועלת על פיהן, כמובן שאתם שותפים ובעלי דעה. על סמך הכרותי את הנושא, אני לא ממליצה ליצור מצב בו הסייעת היא רק של הילדה שלכם. דווקא טוב שתסייע לילדים נוספים בכתה. טוב מפני שזה יצור פחות תלות של הילדה כלפי הסייעת (סייעות פעמים רבות עוצרות את הילד מלהתקדם לעצמאות ועושות במקומו מה שהוא יכול בקלות לעשות לבד, כי הן חשות צורך להוכיח את נחיצותן לילד וגם מפתחות הגנתיות ועלות יתר כלפיו) זה טוב מפני שתהייה פחות סטיגמה על הילדה. ברגע שהסייעת היא של הכתה ולא של הילדה אין סטיגמה (גם כשבפועל רוב הזמן היא שם עבור הילדה) חשוב שהסייעת תקבל הנחיה מסודרת שתסייע לה להבין ולהבנות את התפקיד בהתאם לצרכים של הילדה. ובענין הנסיעה, לכו עם הילדה, נהדר שהצלחתם לגדל ילדה בעלת בטחון עצמי שאינה חוששת להתמודד בחברת השווים שלה. אין לי ספק כי הנסיעה המשותפת תלמד אותה כי אין גבול למה שהיא מסוגלת לעשות ולהצליח וגם אין לי ספק כי הדבר יצליח. רק מה, תסייגו את הויתור על ההסעה המיוחדת והליווי בתקופת נסיון. הילדה אינה צריכה לדעת שמדובר בתקופת נסיון, אך אתם דאגו להבטיח את עצמכם שאם זה בכל זאת לא ילך מכל מני סיבות שלא יאמרו לכם "אבל ויתרתם.." בהצלחה בכתה א' דיאנה

למעלה