שילוב עצמי בין גן עירוני וגן תקשורת

imashelo

New member
שילוב עצמי בין גן עירוני וגן תקשורת

לאור הסוגיה שהעלו מודאגים והבעיה שלנו שהצגתי כתגובה, אני תוהה: בגן של הבן שלי מסיימים פעמיים בשבוע - שלישי ושישי - בשעה 12:30. בגן אין תוכנית שילוב לילדים שנמצאים בו שנה ראשונה. חשבתי על האפשרות לנצל את היומיים האלו לשלב אותו בגן עירוני רגיל עם סייעת שלנו. החבר הקרוב של בני, ילד רגיל שהיה איתו בגן עד השנה, נמצא בגן טרום-טרום חובה אשר למרבה הפלא יש בו 15 ילדים בלבד, כל שעל פניו זה יכול להסתדר נהדר: גם חבר מוכר ואהוב וגם מספר קטן של ילדים. ולשאלות: 1. האם יש בכלל טעם להעלות אפשרות כזו בפני הנהלת הגן התקשורתי? האם יש סיכוי לחשיבה חיובית מצידם בכיוון הזה? האם זה מקובל? 2. האם יש סכוי שמחלקת החנוך של העיריה תסכים לשתף פעולה? הגן של הילד אינו שייך למערכת החנוך העירונית, ואולי אין טעם לנסות להזיז משהו במערכת ביורוקרטית מסורבלת? מה דעתכם? האם זו תהיה מלכתחילה מלחמה בתחנות רוח? תודה מראש על כל הארה

אורה4

New member
שילוב

לדעתי שווה לך לנסות. אני לא מכירה את בנך ולא יודעת באיזו רמה הוא נמצא אבל זה המצב האידיראלי שבו את יכולה להתחיל לשלב אותו למספר ימים מוגבל עם מספר קטן של ילדים ועוד עם סייעת שלך שתקבל הדרכה צמודה ואפילו יומיומית בתחילת הדרך. גם אם השילוב בגן הרגיל לא יצליח תמיד יש לך את האופציה להשאירו בגן האם שלו בימים אלו. בכל מקרה המלחמה עם הרשויות לא צריכה להרתיע אותך כי הרי זה חלק בלתי נפרד בהתמודדות היומיומית שלנו כהורים עם ילד עם אוטיזם. בכל מקרה אני מאחלת לך את כל ההצלחה שבעולם ואשמח אם תעדכני אותנו בהמשך.

זה רעיון מעולה לדעתי ושווה להלחם על

היי אמא שלו, כן, גם אני כמו אורה, חושבת שרעיון השילוב הוא רעיון נפלא בגלל האפשרות שלך למצוא גן קטן+ חבר. העניין העיקרי לדעתי הוא הנכונות של אותה הגננת לקבל שילוב כזה אצלה ולקדם אותו גם כחלק מפעילות הגן. לדעתי, הרבה לפני שאת רצה לברר מול המערכת ולהלחם, את צריכה "לגייס" את הגננת אל הצד שלך ולהסביר לה את משמעות השילוב וחשיבותו. אח"כ צריך לראות יחד עם אנשי המקצוע שלך והגננת את האפשרויות לבניית התוכנית בפועל. האם תתבסס על עבודה בצמדים בהתחלה בתוך המסגרת, או כניסה לפעילות הכללית? נכונות הגננת לתת "מקום " ומקום פיזי לפעילות הסייעת ועוד. בכל מקרה זוהי יוזמה ברוכה שוודאי תאפשר את התקדמות ילדך. בדקי רק אילו פעילויות חינוכיות או פרא רפואיות הוא מפסיד בגן התקשורת בימים שלא יהיה בו ומה משמעות ההפסד הזה. בהצלחה

עידן 3

New member
שלום לאמא שלו ...

גם הבן שלי בן 3.5 נמצא החל מהשנה בגן תקשורתי עם 7 ילדים בכיתה (לפי התיאור אולי אפילו אותו גן
) גם אני חשבתי כמוך אבל נראה לי קצת מוקדם לנסות ולהריץ את עידן בין שני גנים למרות ששילוב היא אופציה אופטימלית שכולנו שואפים אליה. כרגע אני לא רוצה ליצור בלבול אצל הילד, רק עכשיו החלפנו גנים וגננות ויש הסעות, שזה דבר חדש ויש צוות שלם שלומד את הילד כרגע. אחרי החגים הבטיחו לנו שיבנו עבור כל ילד בגן תוכנית טיפולים אישית ואז נראה אם ניתן יהיה לשלב מספר ילדים באותה הקבוצה (למשל בחדר ריפוי בעיסוק שני ילדים ביחד). כדי לתת לעידן חיזוקים אחרי הגן אנחנו הולכים לחוג התעמלות פעמיים בשבוע וכמובן גם באים מידי פעם חברים הביתה. היתה תקופה שחשבתי להוסיף גם מטפל/ת פעם בשבוע אחרי שעות הגן אבל אני בגישה (שאולי הרבה אנשים בפורום לא יסכימו איתי ...) שבית הוא בית ולא חדר טיפולים. בבית הילד צריך להיות חופשי ולהרגיש שזאת הפינה שלו והשקט שלו אחרי כל הטיפולים שהוא מקבל בגן. (כמו שאחרי יום עבודה אנחנו מחכים כבר להגיע הביתה). אז זהו, אני מקווה שתחשבי מה הכי נכון לגבי הילד שלך, כי כל הורה רואה אחרת את הדברים. אבל מה שכולנו רוצים זה את הכי טוב לילד שלנו. גלית

למעלה