שילוב צבע אטום וחצי אטום לריהוט

לילך777

New member
שילוב צבע אטום וחצי אטום לריהוט

שלום אשמח לקבל עזרה: הנגר בנה ריהוט לח.ילדים (ארון גדול, שולחן כתיבה, ארגז מצעים ומיטה) את הרהיטים יצבע בצבע אטום (גוון חול, נדמה לי שקוראים לו) אני מתלבטת לגבי הארון, היות ובחרנו דלתות פורניר מייפל האם לצבוע באטום וכך זה יתאים 100% לשאר הרהיטים או לצבוע בצורה כזו שיראו את המרקם של הפורניר? אשמח לקבל עצה תודה וגמר חתימה טובה.

זידדה

New member
לדעתי זה יפה מאוד לשלב עץ וצבע

אטום. את יכולה לבקש מהנגר שיכהה את הדלתות לצבע וונגה (צבע כהה) שמאוד הולך עם צבע החול האטום בשאר החדר. הרהיטים בחדר כולם זהים לכן זה יהיה יותר מעניין שמשהו אחד יהיה שונה, ואם הארון מפורניר אז חבל לצבוע אותו בצבע אטום, את יכולה להוסיף אולי גם שני מדפים מפורניר באותו הצבע של הארון ואז זה יקשר בין הריהוט האטום לפורניר הוונגה.

lank

New member
../images/Emo68.gifהמלצה

אני הייתי משאירה את מרקם המייפל גלוי ומיישמת צביעת ווש בגוונים המתאימים לגוון שבחרת לשאר הרהיטים . לדוגמא - גוון ירוק בהיר או סגול בהיר שמשתלבים יפה גם עם עץ מייפל. אם יש מגרות חיצוניות בארון היתי משלבת אותן עם צביעה אטומה כמו בשאר הרהיטים וכך יוצרת הקשר מסויים. בנוסף, אם בשולחן הכתיבה יש מגרות , אפשר גם אותן לשלב עם צביעת ווש . בהצלחה.

רוייקו

New member
לא נהוג לצבוע פורניר בצבע אטום

פורניר מחליף את העץ המלא היקר על ידי הדבקה של קליפה דקה של העצים האלה (אלון, מייפל, אגוז בוק ועוד) על גבי בסיס סנדוויץ, MDF, סיבית או חומרי בסיס דומים. את הפורניר, בדומה לעץ מלא, צובעים כמה שיותר שקוף על מנת לקבל את מרקם העץ הטיבעי, את הגידים וכל שאר הטקסטורה של העץ. לעומת זאת, אם רוצים לצבוע רהיט עשוי עץ בצבע אטום, עושים את זה מעץ אורן שנחשב לעץ פשוט (אותו עץ שממנו עושים משקופים ומשתמשים בו לבניה וכדו'..). לאורן אין הטקסטורה שיש לעצים האחרים. הוא חלש יותר ומצטיין בגידול מהיר ולכן זמין וזול יותר. עץ כזה אין בעיה לצבוע ולאבד את המרקם שלו. לדעתי, לא כדאי לצבוע את הפורניר בצבע אטום. אפשר ללטש ולצבוע בצבע שקוף אחר, אולי כהה יותר, כך שיתאים לשאר הצבעים בחדר.

לילך777

New member
תודה לכולכם על ההתייחסות, עוד נקודה

שחשבתי עליה בסופשבוע: היא שהארון די גדול (2.00 רוחב על 2.40 גובה) ואם כל דלתותיו בפורניר מייפל אולי זה יהיה עומס גדול מדי על הראיה, יותר מדי מהמרקם של העץ. לא? הרעיון של לצבוע את המגירות בצבע האטום של שאר הרהיטים נשמע נחמד, אבל אייך זה הולך לילד גדול קצת יותר, כשהוא בן עשרה וכו'? תודה,

Alonchuck

New member
דברים מאלפים תודה השכלנו

ישר כח על ההסבר גם אני למדתי משהו.

Alonchuck

New member
דווקא דעתי היא

לפי דעתי .יהיה נהדר להראות את המרקם של הפורניר . תחשבי גם אסטרטגית תמיד מוסיפים מדפים מעץ וכך הלאה במשך הזמן. רצוי לצבוע בלכה שקופה וחלקה שניתן יהיה לנקות את הכתמים כתוצאה ממגע רצוף של אצבעות ידיים(כמו כן רצוי לעשות זאת מסביב לשקעים בבית של החשמל לאחר זמן יש לכלוך כהה מסביב ..:)) אלון .

למעלה