שילוב קטן

AnatShemer

New member
אני מתייחסת רק

לעיניין הפער שגיל כתב עליו. לתפיסתי, שילוב צריך להתבסס על מודל משפחה. אני רואה את החברה האנושית כמשפחה אחת גדולה, וחושבת שיש בה מקום לכולם. כמו במשפחה, ילד בן 3 יכול להשתתף בפעילויות המשפחתיות יחד עם אחיו בן ה-10 ואחותו בת ה-18. אף אחד לא מצפה ממנו לצמצם את הפער. המשפחה מכילה אותו, מתאימה את עצמה אליו, תורמת לו ונתרמת מהשתתפותו.
אני מייחלת ליום שבו השילוב יפסיק לפעול לפי מודל המכונית המשתלבת (= המכוניות המיוחדות מצטרפות בנתיב-השתלבות לאוטוסטרדה, אם הן מצליחות לעמוד בקצב של האחרות - שלא מאיטות ולא חלילה משנות נתיב כדי להצטרף אל המיוחדות דווקא - הן נושרות . יש המון ילדים שלפי המודל הזה לעולם לא יהיו חלק מהקהילה הכללית, אלא תמיד במסגרות נפרדות) ויעבור למודל משפחה.
ואני עושה ככל יכולתי לקדם את הראיה הזאת.

kerench

New member
וואו גיל תודה רבה! סידרת לי הכל בקצרה המון תודה

kerench

New member
ענת כתבת כל כך יפה- לא חשבתי בצורה שכזו מהיום כן!!!!

ימימה

New member
ענת - ניסחת כל כך יפה

אם אין זכויות יוצרים אני מאמצת את האמירה שלך

kerench

New member
שילוב קטן

היי לכולם
הבן שלי בן כמעט 6 PDDNOS אובחן לפני 3.5 שנים
מאז בגן תקשורת
השנה נמצא בשילוב דרך הגן שעה -שעתיים בשבוע בגן צמוד עם משלבת מטעם הגן
הבנתי כי העמותה בה הבן שלי נמצא לא מאשרת יותר את תפקידה של המשלבת בשנה הבאה
שנה הבאה הבן שלי יהיה באותו הגן זו השנה השלישית- שנה אחרונה שלו בגן
והעניין הוא כזה
אנחנו לא רוצים לה]סיק לו את עניין השילוב
בתחילה חשבתי להביא לו שנה הבאה משלבת פרטית שתגיעה פעם-פעמיים בשבוע ותהיה עימו בגן הסמוך אך היום התחלתי לחשוב שהילדים בגן הסמוך הרגיל בעצם בגילאים של גן טרום טרום חובה-טרום חובה.
ולכן אני מתחילה לגבש דעה כי כדאי בעצם לשלב אותו אפילו בימי שישי אחת לשבוע בגן רגיל בשכונה בה אנו גרים.
הבן שלי החל בשנה האחרונה לדבר מעט אך לא מצב של שיחה.
שני דברים חשובים לנו:
1. לא לוותר על שילוב.
2. ששנה הבאה הבן יהיה בזמן שילוב עם ילדים בני 4-5 ומעלה

הגננת טוענת כי אם נשים בשילוב בגן חובה אחר אחת לשבוע - הילדים שיהיו שם הם ברמה של קריאה וכתיבה והוא קצת יילך לאיבוד שם מבחינת התוכן. הבן שלנו בעניין של משחקים יותר
השאלות:
האם יש לכם ניסיון בשילוב פעם בשבוע בגן אחר? איך זה הולך? למי פונים ואיך מתחילים.
אשמח לשמוע עצות

תודה

yuliyuli1

New member
אין לי ניסיון בשילוב חלקי

אלא רק בשילוב מלא - אבל בגן של הבן שלי הילדים לא קראו ובטח שלא כתבו. רק שיחקו (גם בגן חובה).
לגננת שלכם אין מושג מה קורה בגן רגיל.

אריה127

New member
אנחנו עשינו את זה

כשהילד היה בן 4 שולב בגן 3 רגיל שהיה ליד ביתנו.
הבאנו משלבת מטעמנו לכל היום.
דיברנו עם הגננת ואיתה סגרנו, לא עברנו דרך הפיקוח
לאחר פסח עברנו לשילוב של יומיים מלאים.
היה מעולה
המפתח זה גננת שמשתפת פעולה ושמחה על כך.
משלבת טובה שמפעילה כמה ילדים (ובתוכם את הילד שלכם) בעצם עוזרת לתפקוד של הגן ומקילה על הגננת.

למעלה