שילוב if עם drop down list

דן 73

Member
שלום
יש לי שלושה תאים באקסל. תא A מקבל ערך מתוך רשימה drop down. תא B ו C זה התוצאה שאני מעוניין לראות. אני מעוניין שבתא B יופיע מילה מסוימת ובתא C יופיע מספר, לפי מה שאני בוחר בתא A מתוך הרשימה.
למשל יצרתי בתא A רשימה של צבעים: ירוק צהוב ואדום. אני בוחר את הצבע "ירוק" בתא A ומעוניין שבתא B תופיע המילה "פרח" ובתא C המספר "2".
אני יודע איך לבצע את זה אבל כשמדובר ברשימה ארוכה זה מייגע להשתמש בהרבה if בנוסחה. מה שאני מחפש זה לקצר את הנוסחה על ידי בחירת טווח מתוך רשימה במקום לרשום if עבור כל ערך וערך בנפרד ברשימה.
תודה

מיכאל אבידן

Member
מנהל
שלום
יש לי שלושה תאים באקסל. תא A מקבל ערך מתוך רשימה drop down. תא B ו C זה התוצאה שאני מעוניין לראות. אני מעוניין שבתא B יופיע מילה מסוימת ובתא C יופיע מספר, לפי מה שאני בוחר בתא A מתוך הרשימה.
למשל יצרתי בתא A רשימה של צבעים: ירוק צהוב ואדום. אני בוחר את הצבע "ירוק" בתא A ומעוניין שבתא B תופיע המילה "פרח" ובתא C המספר "2".
אני יודע איך לבצע את זה אבל כשמדובר ברשימה ארוכה זה מייגע להשתמש בהרבה if בנוסחה. מה שאני מחפש זה לקצר את הנוסחה על ידי בחירת טווח מתוך רשימה במקום לרשום if עבור כל ערך וערך בנפרד ברשימה.
תודה
.
אין צורך בשום IF !!!

היעזר בתמונה:

1674214228005.png

דן 73

Member
אשמח לעזרה נוספת-
אני מעוניין לספור את מספר התווים בביטוי בתא שבו התוצאה הסופית שנגזר מהתאים האחרים שכל אחד מהם מפנה לרשימה. העניין ש vlookup רושם שגיאה כשמדובר בהפניה לתא ריק.
הגעתי לביטוי עם התוצאה הסופית בעזרת concatenate אבל הפונקציה הזו מציגה רווח כפול בביטוי כשמדובר בתא ריק, ואני מעוניין לנטרל את זה

*** עריכה ***
בסוף הכנסתי את ה VLOOKUP ל- IFNA וזה עובד.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

מיכאל אבידן

Member
מנהל
אשמח לעזרה נוספת-
אני מעוניין לספור את מספר התווים בביטוי בתא שבו התוצאה הסופית שנגזר מהתאים האחרים שכל אחד מהם מפנה לרשימה. העניין ש vlookup רושם שגיאה כשמדובר בהפניה לתא ריק.
הגעתי לביטוי עם התוצאה הסופית בעזרת concatenate אבל הפונקציה הזו מציגה רווח כפול בביטוי כשמדובר בתא ריק, ואני מעוניין לנטרל את זה

*** עריכה ***
בסוף הכנסתי את ה VLOOKUP ל- IFNA וזה עובד.
.
האם IFERROR לא מקצר את הנוסחה !?

דן 73

Member
האמת שלבעיה הספציפית הזו כן ניסיתי קודם עם IFERRIR אבל זה לא פתר את הבעיה.

דן 73

Member
צרפתי תמונה מקובץ עם בעיה דומה שאני לא מצליח למצוא לה פתרון.
אני מעוניין שמספר בין 1 ל 6 יופיע לי בהתאם לצמדי המילים שבחרתי, כאשר כל צמד מילים הוא תוצאה של חיבור כל אחת משתי המילים מתוך drop down list.
השתמשתי ב IFNA לפני VLOOKUP כי בעמודת הצבע יש שורה ראשונה ריקה (במכוון) שאמורה לייצג פרי חסר צבע, ואז הכנסתי לנטסחה את הספרה "1" כדי להציג לדוגמא תפוח בלבד ללא צבע, אבל זה גם חל על אגס ללא צבע. איך עושים שהאופציה אגס ללא צבע תראה את המספר 4? 20230202_233918.jpg

למעלה