שילוב

שילוב

בתי בת 4 עם שיתוק מוחין ומשולבת בגן רגיל. היא משתלבת נהדר בגן ועצמאית כמעט בכל הפעילויות. היא כן זקוקה לעזרה של מרפאה בעיסוק וספורט טיפולי אך איננה מקבלת עזרה זו (למרות שיש חוק, עברה ועדת שילוב וביקשתי מהמתי"א מספר רב של פעמים). במקום העזרה המקצועית שלה היא זקוקה נתנו לה סייעת צמודה ברב שעות הגן. יש להדגיש שלסייעת אין תוכנית עבודה מוגדרת ומכיוון שבתי אינה זקוקה לה היא עוזרת לילדים אחרים בגן. כבר חצי שנה אני מנסה להסביר לכל המערכת (המתי"א, המועצה, הגן) שאין צורך בכל כך הרבה שעות של סייעת אלא היא זכאית (ע"פ חוק) לקבל עזרה מקצועית שתקדם אותה. מי יכול לעזור לי לקבל מרפאה בעיסוק וספורט טיפולי בגן? אם לא לשנה הנוכחית אז לפחות לשנה הבאה...

Diana M

New member
בעיה

הם נתנו לך מה שיש להם. לצערך מה שיש להם לא נחוץ לך. לא בכל מתי"א ניתנים שרותים פרא רפואיים בחינוך הרגיל. במתיאות רבות השכילו להכניס שרותים פרא רפואיים לחינוך הרגיל, אך לא בכולן. במצב נכון, בתך היתה צריכה לקבל סייעת על פי הצורך והסייעת היתה מונחית על ידי מרפאה בעיסוק שהיתה בונה עבורה תוכנית עבודה. אבל זה לא כך.. מה את יכולה לעשות? א. לפנות לפיקוח על החינוך המיוחד באזורכם. ב. לבקש לכל הפחות שהדריכה המחוזית בתחום הריפוי בעיסוק תגיע לגן ותנחה את הסייעת. כי פשוט חבל באמת על המשאב. ג. אני מניחה שאת יודעת כי בתך זכאית במסגרת קופ"ח לריפואי בעיסוק. נצלי אפשרות זו. דיאנה

למעלה