שילוט במחלף תות כביש 6

tristis

New member
שילוט במחלף תות כביש 6

נמסר לי שהשילוט וסימון הכביש במחלף תות לכיוון דרום הוא כולו באחריות חברת כביש 6 יחד עם זאת, כיצד ייתכן שמע"ץ/משרד התחבורה מאשרים שילוט וסימון מגמתי ולא אינפורמטיבי, וכיצד זה שמע"ץ לא מציבה שילוט עוד לפני המחלף עצמו שיפנה את הנהגים לת"א/קיסריה/נתניה דרך כביש 4 וכביש 2? את מי צריך להעיר בעניין הזה?

alantan

New member
איזה אינטרס יש למדינה להפנות נהגים לכביש 2?

ככל שיהיו יותר נהגים בכביש 6, המדינה מקבלת יותר תמלוגים. אם הנהגים מאריכים את דרכם, זהו בונוס כפול בגלל המס על הדלק. כמו כן, פחות נהגים על כביש 2 זה פחות בלאי, ופחות תחזוקה, עלויות שממומנות מתקציב המדינה.

tristis

New member
עד כדי כך?

הרי זו דוגמה בוטה להטעיית הציבור. אין אף צדיק שיתקן את המצב ההזוי הזה?

alantan

New member
אולי אני מגזים קצת בציניות שלי, אבל אני באמת

לא רואה למי יש אינטרס לתקן את זה (חוץ מפעיל ציבור או ח"כ באופוזיציה).

amit1270

New member
אפשר גם ח"כ בקואליציה

אני חושב שהדבר הנכון הוא לפנות למשרד התחבורה, ולתקשורת. זה משתלב לא רע עם המחאות של הקיץ האחרון.

ש מים

New member
כביש 6: שילוטים מטעים

מסכים איתך לגמרי (וגם אני סבור שהשיוט מטעה במכוון, אבל מצד שני - אם נשווה למצב בכבישי אירופה המערבית - רוב השילוט בכבישי ישראל הוא "בעייתי" בלשון המעטה
), ואגב, השילוט מכיוון דרום (לבאים מב"ש, אחרי צומת להב) בעייתי לא פחות!

tristis

New member
איפה מע"צ בתמונה הכוללת?

להבנתי, מע"צ משלטת טוב יותר או טוב פחות, ולפעמים גם ברשלנות, אבל רק לעתים רחוקות במגמתיות. במקרה של שילוט וסימון מחלף תות, ההיעדרות והשתיקה של מע"צ היא פשוט בלתי מובנת. האם מישהו יכול להאיר את עינינו באיך הדברים מתנהלים? ומה אפשר לעשות בנידון?

subatoi

New member
איפה הבעיה שם?

אני לא מיתמם, אני באמת שואל. את הצד הצפוני אני לא מכיר, את הדרומי אני די מכיר, ולמיטב זכרוני יש שם שילוט בסדר, גם על האספלט, גם בשלטים למעלה.מה עוד חסר שם?

ש מים

New member
אני תמיד על סף טעות שם.

אבל למעשה, זה גם מה שקורה לי בכביש 70 (עין תות). זו השיטה של כביש 6...

ש מים

New member
מה שתמיד חסר בשילוט הדרכים בארץ

התראה מוקדמת.
אולי בהשפעת המלחמות וצהל - השילוט צץ לך תמיד ברגע האחרון, ומסתער מהמארב (אחרי שהוסווה היטב).

amit1270

New member
יש בירושלים, ונדמה לי שגם בחיפה

כמה רמזורים שאפשר לדעת איזה אור דולק בהם רק כשכבר ממש ממש קרובים (קרובים מדי) אליהם. בארה"ב ראיתי ששמו במקומות כאלה רמזור מקדים. נו טוב, הפרימיטיבים האלה עוד לא הבינו שהתפקיד של רמזורים ותמרורים הוא להכשיל את הנהג ולא לעזור לו...

subatoi

New member
לא יודע. אני זוכר אחרת,

אבל שיהיה. לא עברתי שם כמה חודשים.

amithi1

New member
כביש 6 ללא תמורה לאגרה

לפני שלושה שבועות נסעתי למילואים דרך כביש 6. כאשר עליתי על הכביש במחלף חורשים, גיליתי שנכנסתי לפקק שבו התנועה כלל אינה זזה. בגלגלצ גיליתי שקיים עומס בכביש 6 עד בן שמן עקב תאונה (בדיווח ברדיו עוד דיווחו שהפקק בין נחשונים לבן שמן). כעבור שעה וחצי עוד הייתי תקוע בפקק, והצלחתי לזחול רק עד מחלף נחשונים - פחות מ10 ק"מ של נסיעה, בקצב ממוצע של כ5 קמ"ש. כעבור שבוע שוחחתי עם נציג טלפוני של כביש 6, הסברתי לו שבנסיעה הנ"ל כביש 6 לא נתן שום תמורה לאגרת הנסיעה בו, ועל כן אני מצפה שלא יחייבו אותה. הנציג הסביר שפעם בחודש המנכ"ל מקבל רשימה של כל הפקקים שהיו, ומחליט מה מתוכם לא לחייב. כעבור שבועיים ראיתי בכרטיס האשראי חיוב על הנסיעה (יחד עם 3 נסיעות נוספות שביצעתי בכביש באותו חודש) - כ14 ש"ח אגרה על הנסיעה. פניתי לפניות הציבור של כביש 6, וביקשתי שיזכו את החיוב מכיוון שלא ניתנה תמורה. התשובה שלהם מצורפת, ובשורה התחתונה אין בכוונתם לזכות על הנסיעה. לא ש14 ש"ח יעשו אותי או אותם עשיר יותר, אך ההתייחסות הזו כאילו על הנהגים לספוג את הנזק של תאונה שקורית בשטחם, היא התייחסות לא ראוייה לדעתי - ועל כן אמנע מנסיעה בכביש 6 ככל הניתן.

tristis

New member
לא ידוע לי על מקום

לא שמעתי על אף מקום (באירופה) שבו מחזירים כסף בכביש אגרה בגלל פקק/ עיכוב/ תאונה

לא יודע מה קורה בחו"ל

אני יודע מה ההגינות מחייבת. עמית שילם ממיטב כספו כדי לקצר את זמן הנסיעה וכדי שתהיה מהנה יותר. בפועל, זמן הנסיעה התארך מאוד. מדוע עליו לשלם מחיר מלא? לדעתי, אם לא זיכוי מלא אז מגיעה לו לפחות הנחה של 50%. אם תלך לסרט ותהיה בעיה קשה עם הסאונד, לא תדרוש החזר או כרטיס חלופי? לא רק שתדרוש, גם תקבל. לא רואה הבדל בין הדוגמא הזו לכביש 6. אדם שמשלם עבור שירות, מצפה לתמורה מלאה. נכון שאין זה אשמת דרך ארץ שנגרמו עומסים אך כן יש לה מחויבות לשביעות רצון של הלקוחות, לכן מתחייב פה לפחות החזר חלקי. החברה לא יכולה לפטור עצמה ב"מצטערים, עשינו כל מה שיכולנו".

למעלה