שיליה נמוכה ממברנית בשבוע 23 ודימום

shiranShik

New member
שיליה נמוכה ממברנית בשבוע 23 ודימום

שלום רב, אני בשבוע 23 להיריון, עם שיליה נמוכה המקיפה את כל השק ורובה דקה. השיליה מכסה חלק מן הצוואר, ולא נמצאה היפרדות. תוצאות בדיקת ה-US שנעשתה לפני מספר ימים, היא כדלקמן: 1. placenta marginal (borderline partial previa) 2. (most probably will be later bipartita) Impression of partial placenta membrancea 3. No evidence of abruption 4. צוואר סגור, 3.1 ממ מבחינת העובר הכול תקין. בדיקה זו נעשתה בסוף שבוע אשפוז בן שבוע בבית חולים בעקבות דימום קל. בשל חסר בפרוטאין S וכן APLA, טופלתי במיקרופירין וקלקסן. הטיפול הופסק בתחילת האשפוז, והטיפול בקלקסן שוב חודש לקראת סוף האשפוז. ראשית אשמח לדעת מהו התרגום של הממצאים לעיל, בלשון העם. ומהן ההשלכות האפשריות. והאם היות השיליה דקה גורמת לאספקת פחות מזון לעובר, ובכל מקרה האם המצב לעיל מסכן את העובר, או יכול לסכן במקרה של היפרדות וכו'. בקיצור, אשמח למידע כלשהו בנושא. אתמול בערב היה לי שוב דימום טרי מאוד חלש, ובזה זה נגמר. בביה"ח אמרו לי שאין מה לעשות בשבוע כזה מלבד להרבות בנוזלים ולהיות במנוחה מוחלטת. תודה רבה

לשירן

יש שינוי סדר של האינפורמציה שכתבת לכן קשה לי להבין את הכתוב. בכל מקרה אתיחס לדברים שהבנתי: שלית פתח בשבוע כזה אינה ממש רלוונטית, אל יכולה להסביר את הדמם שהיה. המושג שלית פתח מתיחס בדר"כ לשבועות מאוחרים יותר. אם העובר בגודל ומבנה תקין, אני מאמין שהשליה מספקת את מה שהוא צריך בשלב זה. לגבי ההמשך - צריך יהיה לעקוב ולראות. דר יוסי הר-טוב

shiranShik

New member
דמם מלווה בכאבים-צירים???

תודה. מדוע הדמם הטרי שיש לי מדי פעם מלווה בכאבי בטן קלים כבתחילת מחזור, אם אין היפרדות? נכון לאתמול (שבוע 25), השיליה עודנה נמוכה, דקה, מכסה חלק מהצוואר, אין היפרדות, ומצב העובר תקין מבחינת דופק. האם הכאבים יכולים להיות צירים מוקדמים (בכל היריון היו לי צירים מוקדמים, אך ללא כאבים, אלא הרגשתי התקשויות. בהיריון אחד בשבוע 21- הביא לסוף ההיריון. ובהיריון האחרון, צירים מוקדמים החל משבוע 30+קבלת טיפול מתאים). אם לא - מה זה יכול להיות? (נ"ב-יש לי קרישת יתר, והטיפול בקלקסן ואספירין הופסק בינתיים בשבועות האחרונים בשל אי הפסקות מספקות בין דמם לדמם). תודה רבה

לשירן

לא ניתןלבדוק דרך האינטרנט ולכן לא ניתן לענות על השאלות שלך (שאינן אינפורמטיביות אלא שאלות אבחנתית). אני מציע לפנות לרופא המטפל שבדק אותך ועוקב אחרי ההריון שלך. דר יוסי הר-טוב

למעלה