שילייה נמוכה ולידה וגינלית

valeta

New member
שילייה נמוכה ולידה וגינלית

עד לא מזמן הייתה לי שיליית פתח מלאה (ללא דימומים). לפני כשבועיים הרופא אמר שהשילייה כבר איננה על הפתח, אבל עדיין נמוכה. מבחינתו אין שום בעיה שאלד בלידה וגינלית. האמנם הוא צודק? השילייה הנמוכה לא יכולה בכל זאת לחסות את דרכו של התינוק או חלילה להיפרד בזמן הצירים? פתאום נלחצתי שאחרי כל התיכנונים שלי אצטרך ניתוח.

כרמית מ.

New member
שיליה נמוכה שאינה בפתח

ולא ממוקמת על צלקת מניתוחים קודמים, היא בדיוק כמו שיליה בכל מקום אחר ברחם - וזה ממש חסר משמעות.

debby12

New member
מנהל
אני הייתי נרגעת

אם הרופא בכבודו ובעצמו, איש האסכולה שמתייחס לכל לידה שאיננה ניתוח קיסרי כ- Trial of Labor מיותר-משהו לאור ההמצאה הגאונית של הסקציה (ע"ע השרשור פה ליד), אמר לך שמבחינתו אין בעיה בלידה וגינלית -- אני הייתי במקומך מאוד מאוד רגועה. רופאים לא לוקחים סיכונים בעניין הזה, ואם יש ספק הוא תמיד ייטה לכיוון ההמלצה על ניתוח קיסרי (ולשם שינוי אני רצינית ונטולת ציניות -- לפחות איתם את יודעת את הכיוון) ממה שקראתי ברוב הגדול של המקרים שיליות שהתחילו כשיליות פתח עולות אחר כך למעלה ועוזבות את הפתח בשבועות ההריון המתקדמים יותר כשהרחם מתמתח. יש לי חברה שעברה התלבטות דומה (אבל אצלה זה כנראה היה מקרה גבולי - לכן היא עשתה כמה USים). והיא ילדה בלידת בית מדהימה בסוף.

שָׂרָה

New member
גם לי היתה שילייה נמוכה

וגם דימומים. בסוף ילדתי בבית בלידת בית מדהימה.

למעלה