שיליית פתח שאלה

יערה799

New member
שיליית פתח שאלה

היי לכולן,
בסקירה מוקדמת אובחנה אצלי שלייה אחורית שמכסה בקצה התחתון שלה את פתח צוואר הרחם.
הרופא אמר שיש סיכוי טוב שהיא תעלה עד הלידה ואוכל ללדת לידה רגילה.
לעומתו, הרופא במוקד מכבי אמר אתמול שבגלל שהיא אחורית סיכוי לא גבוה שתעלה.
האם למישהי זה מוכר ותוכל לעודד?
תודה יערה

mitmit11

New member
במעל ל90% מהמקרים של שליית פתח

היא עולה. לי אישית היתה שליית פתח בהריון האחרון אבל עם שליה קדמית. צריך רק להמתין, לרוב היא עולה עד סוף השליש השני.

שליה קדמית או אחורית

אין קשר להאם תעלה וכמה תעלה עד הלידה
השליה יכולה להיות גם צידית ואין לזה משמעות מרובה.
הריון השני - התחיל עם שליה נמוכה שעלתה לחלוטין עד סיום ההריון (ולידה רגילה).
&nbsp
לגבי שליית פתח, כן לשים לב לדימומים כי לרוב כל עוד השליה בפתח רוב הרופאים יבקשו לא לקיים יחסי מין
עד עליה מספיקה של השליה.
&nbsp
בנתיים המתיני לסקירה המאוחרת שאוטוטו תנבא יותר טוב מה עומד להיות
ומסכימה עם הרופא של הסקירה - אצל רוב רובן של הנשים , כאשר אין ברקע - ניתוחים קודמים, גרידות, צלקות ברחם
השליה עולה ומתמקמת יפה ברחם ומאפשרת לידה וגינלית רגילה.

&nbsp

יערה799

New member
תודה על התשובות

לפי מה שהבנתי מרופא המוקד כשהשיליה אחורית יש פחות סיכוי שקיר הדופן האחורי נמתח מספיק כדי להעלות אותה. הרי השיליה לא באמת זזה, היא רק זזה בעקבות תזוזת הקיר שאליו היא צמודה... אם במהלך גדילת שריר הרחם הקיר האחורי פחות נמתח מהקדמי הרי שהסיכוי שהיא תעלה יורד. מקווה שהוא שוגה!
לגבי יחסי מין אמרו לי שכדאי להמנע , מה לגבי אוננות ואורגזמה? לא ציינו כלום על זה אבל מקריאה הבנתי שזה עלול לגרום להתכווצויות של הרחם וכדאי להמנע גם מזה....
ראו את המצב אצלי כבר בשקיפות. מאז ללא שינוי:(
&nbsp
אני מאד מפחדת מניתוח קיסרי. אגב, אני אמא לתינוק בן 9 חודשים ועדיין מניקה מספר פעמים ביום!
כרגע בשבוע 17+5....
מה אומרות???
&nbsp

את צריכה סבלנות

ככל שהעובר יגדל, הרחם יגדל , סביר להניח שיעלה
אם את מניקה ללא בעייה מיוחדת אזי אולי ההנחיה לגבי היחסי מין לא חובה אצלך
משום שאין דבר שגורם להתכווצויות רחם יותר מהנקה, למרות - שעד שבוע 16-17 לא אמורה להיות שום
השפעה מבחינת הרחם
רק החל מהשבוע (שלך) כאשר יש יותר ויותר קולוסטרום ופחות חלב אזי התכווצויות הרחם יכולות להתרחש
המשיכי להיות עם היד על הדופק ואם את מרגישה רגישות יתר על השד
כאבים או כל משהו חריג, תאלצי לגמול את התינוק בן ה 9 חודשים ולעבור לתזונה שתכלול תמל (עד גיל שנה)
כמובן שגם בגלל שאת בהריון , ייתכן שהתינוק שלך יזדקק לתוספות של תמל ללא קשר להנקה, בשל הירידה בייצור
החלב שקשורה יותר להריון מאשר לכל דבר אחר.
כמובן שאם ההנקה לא מציקה, לא מפריעה, אין דימומים, אין כאבים, התפתחות תקינה לחלוטין של ההריון
והתינוק הבכור שלך אוכל גם מוצקים ושותה נוזלים ממקורות שונים מלבד הנקה, ייתכן שתוכלי להמשיך את ההנקה
למשך כל תקופת ההריון (וגם לאחריו) ללא שום הפרעה.
&nbsp
מקווה אכן שהשליה תעלה

יערה799

New member
ואוו

תודה על התשובה המפורטת:)
אני אכן מניקה ומרגישה שהחלב הופך לקולוסטרום. הקטן אוכל כבר כמעט ארבע ארוחות ביום כך שהתמל שאני מוסיפה מזערי בכמותו לשמחתי הרבה!
אני מאד חוששת שאצטרך להפסיק להניק. זה חשוב לימאד להמשיך גם מבחינה חיסונית וגםרגשית עבורו.
אגב סבלנות זה לא הצד החזק שלי:)
&nbsp

אני מבינה לגמרי אותך

אבל גם צריך לקחת בחשבון וצריך להבין שככל שההריון ממשיך , כך כמות החלב תלך ותקטן ולא משנה כמה תניקי
זאת בשל "אשמת" ההריון שמערער מבחינה הורמונלית את הגוף ולא יאפשר בקלות בייחוד בחודש ההריון המאוחרים
את יציאת החלב ויפחית את ייצור החלב.
בגלל שמדובר סה"כ בתנוקי קטן, צריך לשים לב לכל הרכיבים שהוא אוכל ולהיות בטוחה שהוא אכן מקבל מספיק חלב
וגם אוכל מוצקים ברמה טובה. לטעמי אפשר בהחלט לעלות גם ל 5 ארוחות מוצקים ביממה :
נאמר- בוקר - הנקה קלה כול עוד מתאפשר - אם לא יתאפשר - תמל.
בוקר - מוצקים ושתיית מים.
צהריים - מוצקים ושתיית מים או תוספת של תמל אם לא אוכל מספיק.
ביניים - מוצקים ומיים
ארוחת 4 מאוחרת - מוצקים ומים.
ארוחת ערב - מוצקים והנקה , או שוב תמל .
&nbsp
כמובן לאחר כל ארוחה אפשר לתת תמל, אבל בגילו אפשר גם להסתפק במוצקים ומים ולתת הנקה/תמל "רק"
שלוש פעמים ביממה. אפשר להמשיך ולהניקו בלילה כאשר הוא מתעורר, וכך הוא יחזור לישון במהרה - זה מאוד נוח
ונעים להתכרבל
.
מבחינה חיסונית- כמובן שתוכלי להמשיך להניק ככל שניתן , וגם לאחר הלידה , תוכלי להמשיך להניקו - אם כי יהיה צריך
קודם כל לדאוג להניק את התינוק הקטן ורק לאחר מכן לתת לגדול את "העודפים" שבתקופה הראשונה יש הרבה מאוד מהם
אז הוא וגם את תרוויחו מהמשך ההנקה (כמעט) ללא הפרעה.
בוודאי שהלידה לא חייבת להיות סיבה להפסקת ההנקה, אלא יותר להתייחס להמשך מהלך ההריון כפי שכתבתי לך מיקודם
וגם לדאוג שהוא שותה מספיק במהלך היום - ללא קשר להנקה.
&nbsp
ו....מכירה את תופעת חוסר הסבלנות המדוברת בהריון

קבלי
להתחזק

יערה799

New member
נשמע מעולה

כל מה שהצעת!
היום הוא יונק במהלך הלילה בכל פעם שהוא מתעורר מה שאומר שאני לא ככ ישנה:) אבל זה כבר סיפור של 9 חודשים. רק קשה לעשות זאת בהיריון...
בבוקר הוא יונק ב6 וב 8 .
ב10 פירות בערך 150 Cc
ב11 תמל 60cc
נרדם עם ציצי לשנת צהריים וכשמתעורר אוכל מרק טחון גס 250-300 cc
אחהצ דייסת קוורר עם תמרים 150cc
בערב תמל 60-120 תלוי ברעב.
לפעמים ביסקויט שלם של פתי בר.
אני מנסה להיות קשובה לצורך שלו. בכל פעם שהוא נראה רעב אני מציעה משהו.
ביצים ומוצרי חלב עוד לא התחלתי אז יש קצת קושי עם ארוחת ערב.
לשתות הוא לא אוהב מקווה שהתמל וההנקה מספיקים:/ בדייסה על בסעס מים יש כוס שלמה של מים ולטחינה אני מוסיפה גם למרק וגם לפירות נוזלים והרבה.
מה דעתך???
&nbsp

לא חייבים ביצים וחלב לארוחת ערב

ארוחת ערב יכולה להיות של כל סוגי החלבון (בשר / קטניות) או כל תחליפי הביצים (אפשר להכין סוג של חביתה מקמח חומוס
, מים וטיגון הבלילה כמו ביצה - יוצא דומה לחביתה ). אפשר לחמים, פסטות, עם רטבים , תפוח אדמה אפוי, עדשים עם אורז..
מה לא

לגבי מוצרי חלב, אם הוא שותה תמל - אין סיבה לא לתת לו גם מעט מוצרי חלב בתזונה את יכולה לנסות להתחיל עם המוצרי
חלב הכי מוצקיים שיש (גבינות קשות/צהובות) ולראות איך הוא יגיב.
אישית - הייתי ממליצה לך במקום פתי בר ,רגיל" לנסות עוגייה אפויה אחרת - אפשר להכין בקלות בבית
או אפילו "רק" פרוסת לחם עם אבוקדו, בטטה אפוייה למחית על הלחם, טחינה, חומוס (בממרח) , ממרח סויה או למעשה
ממרח חלבי אחר גם יכול לעשות את העבודה
&nbsp

יערה799

New member
ממש תודה

על העזרה!!!:))
לגבי מה שרשמתי זה נראה לך מספיק? או שחסר לו אוכל?
ההנחה שלי להקשיב לו ולהאכיל כשבוא מראה סימני רעב היא מספקת? תינוק רעב זה תינוק בוכה לא?

יש תינוקות רעבים שלא בוכים

אלו הם התינוקות שהכי קשה איתם - כי הם נוחים מידי
אבל..אני מאמינה שעד היום את לגמרי מכירה את הבייבי שלך ואת יודעת כאשר הוא רעב הוא מיידע אותך
נראה לי שאפשר מעט לתגבר עם עוד קצת מוצקים כפי שהצעתי ,
לנסות לעלות לאפילו 4-5 ארוחות מוצקים ביממה, ביחד עם התמל וההנקות יהיה בסדר
זכרי
הארוחות לא צריכות להיות גדולות מאוד
אם כבר ההפך נכון, עדיף ארוחות קטנות ומפוזרות על גבי שעות העירנות.
&nbsp
מציעה לך בחום להציץ באתר המקסים של התזונאית טובה קראוזה שם תמצאי רעיונות מופלאים על תזונת תינוקות
ופעוטות
&nbsp
בהצלחה !

FayeV

New member
גם לי אמרו את זה

גם אצלי בסקירה מוקדמת ראו שליה אחורית מרגינלית, כמו אצלך. אצלי אמרו שיש סיכוי טוב שהיא תעלה בהמשך ההריון, אבל אפשר לראות רק בסקירה המאוחרת :-\.
שמעתי מלא מעט נשים שהייתה להם שליה מרגינלית שעלתה בהמשך, כך נראה לי שסיכויינו טובים.

יערה799

New member
אמן!!

גם אני מקווה אצלי אין תזוזה מהשקיפות עד היום (שבוע 17+5) אבל הרחם לא גדל מספיק בשבלב הזה כך שזה הגיוני שלא תהיה תזוזה...
אמרו לך מה המשמעות של מי שפיר במצב הזה במקרה?

FayeV

New member
אני גם 17+5

למה את מתכוונת כשאת אומרת המשמעות של מי שפיר?

יערה799

New member
הרי

שיליית פתח היא שיליה שמכסה את פתח צוואר הרחם ומושפעת מהתכווצויות של הרחם או מתזוזות של צוואר הרחם בשל גורם חיצוני (יחסי מין לדוגמא).בדיקת מי שפיר עלולה לגרום להתכווצויות של הרחם ולגרום לדימום באיזור זה של שליית הפתח....אני בכלל מתלבטת אם לעשות מי שפיר אבל מעניין לדעת אם יש הנחיות לגבי זה בהנתן שליית פתח. אצלך היא נמוכה לא פתח נכון? היא לא מכסה את הצוור?

FayeV

New member
אמרו לי שהיא מרגינלית

כלומר, מכסה את צואר הרחם מעט, אבל לא לגמרי. אני גם מתלבטת בנוגע למי שפיר (מחכה לתוצאות החלבון העוברי). אני לא יודעת מה ההנחיות למי שפיר במקרה הזה, אבל רצו לעשות לי בדיקת PAP ואמרו שאם אפשר, אז לדחות את זה כי הבדיקה יכולה לפגוע בשליה.

יערה799

New member
כן

בדיקת פאפ היא של צוואר הרחם ואכן יכולה לגרום לתזוזה בשיליה ולדימום.
למה בדיקת פאפ במהלך היריון אם אפשר לשאול?
גם אני מהמתלבטות לגבי מי שפיר ועשיתי עד כה תבחין מרובע שכולל חלבון עוברי וגם את בדיקת הדם שמחליפה את מי השפיר.
מחכה לתוצאות ואז אחליט....
בהיריון הראשון לא עשיתי מי שפיר הייתי אז בת 37. היום אהיה בת 38 ועדיין בלבטים קשים לגבי הבדיקה.

FayeV

New member
בגלל שהיו לי דימומים

וחשבו שאולי זה משהו חיידקי בצואר הרחם, אבל אחר כך גילו את השליה והרופאה שלי אמרה לי שאלא אם הדימומים ממשיכים, היא לא רוצה לעשות.
אני גם בהתלבטויות מאוד קשות, מקווה שהחלבון העוברי יעזור להחלטה שלי.
שיהיה לך בהצלחה!

גם אצלי שליה נמוכה, והרופא הרגיע שב99% מהמקרים היא תעלה

כשהרחם תגדל. באחוז הנוסף הוא אמר שיהיה צריך קיסרי. המסקנה שלי- דיה לצרה בשעתה .
יצאתי מהרופא ומייד הודעתי לגופי שיש לו חודש חודשיים להתארגן לפי ההוראות שלי, כי אני לא אוותר בקלות על לידה רגילה, ולא כדאי לו לריב איתי!

למעלה