שילשולים במתן אומגה 3

אמא120

New member
שילשולים במתן אומגה 3

הבן שלי סבל מהבעייה הקלאסית של שלשולים, לאחרונה ועם דיאטת GFCF הם פסקו. בחודשים האחרונים אני מנסה לתסף באומגה 3 - שמאד עוזרת לתקשורת, אבל מצד שני מופיעים שלשולים, ניסיתי כלמיני סוגים ולאחרונה אף קניתי את האומגה של קרלסון מארה"ב - אבל!! כל פעם שהילד מקבל אומגה 3 (כפית אחת או כפסולה)הוא משלשל. אני נותנת לו אחרי האוכל. מה לעשות? קשה לוות על האומגה 3

razgalili

New member
שלשולים במתן שמן דגים

שלשולים במתן שמן דגים יכולים לנבוע ממספר סיבות: 1) יתכן רגישות או אלרגיה לאחד מרכיבי השמן 2) יתכן עיכול חלקי של השמן. השמן עובר דרך מערכת העיכול ויוצא כצואה רכה. כיון שניסית מספר מוצרים שונים יש סכוי טוב שהבעיה היא חוסר קליטה של השמן. ניתן לנסות את הדברים הבאים: 1) לחלק את השמן למנות קטנות יותר במשך היום 2) לתת מעט מיץ לימון עם שמן הדגים. מיץ לימון מאיץ הפרשה של מיץ מרה ומקל על העיכול של השמן 3) לנסות emulsified fish oil - תחליב של שמן דגים של TWINLAB. המוצר מכיל הרבה דברים שבדרך כלל לא היינו רוצים לתת לילד בספקטרום כמו למשל סויה, אבל יתכן שהילד יגיב אליו יותר טוב. תחליב נקלט הרבה הרבה יותר טוב משמן דגים רגיל ויתכן שהילד אפילו יגיב אליו עוד יותר טוב.

guybz

New member
לדעתי שמן דגים טהור לא גורם לשלשול במובן

הרגיל של קלקול קיבה\ מניעת עיכול. הוא פשוט משמן את המעיים ויוצא החוצה כשמן. זה לא אותו דבר כמו שלשול שבו המעיים מפסיקות לעבוד עקב נוכחות של רעלן. הגברת פעילות המרה לא אמורה לעזור כי שמן דגים, כלומר מרכיב האומגה 3 שבשמן דגים, לא דורש עיכול. מיצי המרה דרושים לצורך פירוק שומנים רוויים וטריגליצרידים והכנתם לעיכול, אבל למיטב הבנתי EPA ו DHA עוברים את קרום המעיים בצורה ישירה ללא צורך באנזימים (מיצי מרה). הדרך שאני ממליץ לך לנסות לשפר את הספיגה (כי מדובר כאן על ספיגה לא מספיק יעילה של השמן) היא על ידי שילוב של שמן הדגים ביחד עם שומן. שומן לא זורם במעיים כל כך מהר ולעומת זאת הוא סופג בצורה פיזית את שמן הדגים ומאריך את משך שהייתו במעיים. כדאי לנסות גם ביחד עם פחמימות מורכבות, מה שנקרא "סיבים תזונתיים" אשר עשוים למנוע את המעבר המהיר של השמן במעיים. לאלתת את השמן ביחד עם משקאות מימיים כמו מיץ או תה ולא עם פחמימות פשוטות (סוכר עמילן) אשר מתעכלים במהירות רבה. בהצלחה גיא

למעלה