שים-חרא-בא-אה-ביבי-גיאה-פה-סחבה

• פותח הנושא kraps
  • פורסם בתאריך

kraps

New member
שים-חרא-בא-אה-ביבי-גיאה-פה-סחבה

זהו! אנחנו נוסעים, שתי משפחות, למנרה בחופשת הפסח. בין האטרקציות מובטח "צוק מנרה" הכולל גם טיולי אופניים במצוק רמים. הברושור מדווח: "ממש כמו באתר סקי - עולים ברכבל לפסגת ההר ורוכבים בירידה מרתקת אל נוף מדהים מקיבוץ מנרה לעמק החולה". עוד מצויין: "לא צריך להביא כלום מהבית - באתר תקבלו אופניים, קסדות, בקבוק מים מינרלים ומפה ברורה של מסלול הרכיבה המשולט. משך הרכיבה 3-1 שעות. אפשרות נוספת: רכיבה באתר ההצפה בעמק החולה. טיול אופניים לכל הגילאים באחד האתרים המיוחדים והקסומים בגליל העליון. משך הרכיבה כשעתיים." וואלה?? יש דבר כזה? אצלנו בארץ? דאון-היל בסיוע רכבל? ועכשיו אני שואל: מי היה? מי עשה? האם כדאי לסמוך על האופניים שלהם, או שעדיף לגרור את זלדה כל הדרך בבגאז'? (נקשור את האשה למכסה מנוע ואת הילדים על הגג, העיקר שלזלדה יהיה נוח... סתאאאם
) המלצות? טיפים? מה כדאי לקחת? מה חיוני להביא? אטרקציות נוספות באזור? מישהו שבמקרה נמצא באזור באותה תקופה ורוצה להצטרף? מישהו שרוצה להצטרף וימכור את חמותו בכדי להימצא באיזור באותה תקופה? תאורטית, הכל הולך. יאללה! קדימה הסתער!

kobiCYFAC

New member
זו אחת הרכיבות הראשונות שעשיתי ...

עם אופניים בתחילת דרכי לפני כשנתיים וחצי בערך ...(צוק מנרה) בגדול אפשר לסמוך על האופניים שלהם (המסלול הוא לא כזה רציני...) נכון שכל הרכיבה היא במגמת ירידה , ומדובר בשעה שעה וחצי +- ,חטפנו שם די הרבה פאנצ'רים (היה קיץ .... הרבה קוצים ) אל תצפה לכל מיני מאנוברות טכניות וסינגלים
מדובר בשביל די רחב ונוח לרכיבה שמיועד גם למתחילים ... שורה תחתונה - עוד חוויה שתזכור
תעשו חיים

imeilik

New member
תבדוק אם הם עוד קיימים

שמעתי שהחברה שמשכירה אופניים כבר לא כל כך עובדת ....

alonaski

New member
פשפש בגיליונות "אופנים" מלפני

שנתיים בערך - כשעוד הייתי כתבת המגזין - הכנסתי שם כתבת טיול על צוק מאנרה. לא בטוחה שזה המסלול המוצע לך במקום ע"י חברת השכרת האופנים - אני הגעתי לשם וראיתי את המסלול שהם מציעים ו"הרחבתי" אותו יותר. המסלול שלי היה - עליה ברכבל עד לתחנה העליונה. רכיבה לכיוון מרגליות, מעבר דרך מרגליות לשרידי המצודה הצלבנית שאטו נף (CHATEOU NEUFH) ואז חזרה לכיוון התחנה האמצעית של הרכבל וגלישה למטה. בעונה הזו השביל יפהפה - מלא פריחה צהובה של הקידה השעירה שמפזרת לחלל האוויר את הריח המתוק של הפרחים הפרפרניים שלה... הנוף - יפהפה! יש בו הכל: את העמק הירוק עם תעלות המיים והשדות, מטולה - ולבנון, החרמון המושלג! ורמה"ג... - פשוט - "גג הארץ"!
המלצות נוספות שלי באזור: למעלה - בגובה של צוק מנרה - אזור מאוד יפה לטיול אופנים - זה כל רמת דלתון. מעט דרומית לצוק מאנרה. סע לטייל ברכיבה גם שם! חוץ מזה שהכל ירוק - יש שם את אגם דלתון ומלא מטעים נשירים של שזיפים ואפרסקים שעכשיו בטח מלאים בפריחה ורודה מדהימה... נוף שוויצרי לגמרי!! אם תמשיך עוד מעט דרומה - כל האזור של הר כנען, הר מירון, נחל עמוד... - מומלץ מאוד לטיול! וכמובן - נחל דישון שתוכל לעשות אותו עם המשפחה בירידה בלבד - יורד עד למרגלות תל חצור בואך קיבוץ איילת השחר. כמובן שיש מלא אפשרויות רכיבה לאורך הירדן ובעמק החולה עצמה... לא בכדי נערכת שם כל שנה תחרות האופנים המיתולגית - "סובב גליל". אז בדרך למנרה - כנס לתחנת הדלק בצומת מחניים - אמורה להיות שם (אם עוד לא נסגרה) תחנת מידע של מנהלת התיירות של הגליל - יש להם המון ברושורים ויוכלו לייעץ לך איפה לטייל. לגבי האופנים - אני בדעה שתמיד עדיף לסמוך על האופנים שלך! תאר לך שהם משכירים שם אופנים פשוטים בלי בולם בכלל?..

kraps

New member
את קראת לי פישפש? ../images/Emo123.gif

גליונות אופניים אין לי, לדאבוני. (יש לי, לעומת זאת, יותר מ-100 גליונות "מוטו", אם זה מעניין מישהו) בכל מקרה, תודה לכולם על הטיפים והעצות. (אצל אלונה אין "טיפ קטן". כל תגובה זה מאמר מערכת טבעוני/ציוני. סחתיין)
נ.ב. רכבתי 5 שנים על אופניים פשוטים בלי שום בולם ווֹט-סוֹ-אֶבֶר. כנראה שזה מה שגרם ל"שריטה". (ואולי גם לשבר דחיסה בחוליה 12).

baba68

New member
אם אני לא טועה יש סינגל שיורד מלמעל

אם אני לא טועה יש סינגל שיורד מלמעלה עד התחנה האמצעית? גם אני ממליץ לך לקחת את האופניים שלך baba

mtbRider

New member
המלצה: קח איתך ...

תקסדה שלך (אין כמו הנוחות של זה וזה לא תופס הרבה מקום) ואם אתה רוצה גם גמל-גב. אין לי שמץ איך האזור שם והמסלול אופניים והאופניים שלהם אבל מה כבר יכול להיות?! זה אמור להיות מסלול שכל אחד יכול לעבור אבל בשביל הנוחות קח איתך תקסדה, כפפות, טייץ. איתי

למעלה