שימון כבלים

the jango

New member
שימון כבלים

מהו לדעתכם מקרב הרשומים מטה מומלץ על מנת לסכך את כבלי הדו"ג במשמנת: א.WD40 ודומיו. ב.ספרי שרשרת. ג.ספרי יעודי לכבל (יקר!) ד.כל רעיון אחר.

TAMIR TS

New member
WD40 מספק את העבודה הטובה ביותר

תמורת המחיר שלו . ספרי שרשרת הוא דביק ולכן אבק ידבק לכבלים במהרה... ישנו מכשיר מיוחד שלא עולה הרבה, מחברים אותו לתחילת הכבל וכך ניתן לשמן את הכבל בצורה טובה יותר.

amitexc

New member
כן אבל יש הטוענים

שאסור לשמן כבלים בגלל שזה פוגע בציפוי הטפלון,לי אין מושג כי לא הלך לי כבר בגלל שימון בWD. אני אשיתי רוכב עם המגן שעל הידית ומגרז רק את "הגולה" ואחרי כל זה הקלאץ שלי נשאר חלק והכבל לא הצריך שום שימון. אם הקלאץ נשאר קשה ממולץ לקנות כבל קומפלט חדש,המחיר בהחלט שווה את הנוחות.

פרגיתי

New member
למה לא WD לכבלים ../images/Emo31.gif

הייעוד של WD 40 הוא לשימון ברגים סוררים וכו'. הWD נותן הרגשה של שימון בהתחלה אך תוקע את הכבלים לאחר מכן - בכך שהWD מתנדף מהר ועל הדרך לוקח ומסיר גם את שאריות השמן/גריז "הטוב" שהיה על הכבל לפני כן, וייתכן וגם פוגע בציפוי הטפלון כמו שאמר עמית. כבל תחליפי עולה גרושים אך אינו מגיע עם ציפוי טפלון כמו במקורי הקוטר הפנימי שלו שונה מהכבל המקורי (ראיתי רק עבים יותר) וללא שימון נאות ונכון הפעולה של הכבל תהיה לא נוחה ולא חלקה ותוביל לשחיקתו וקריעתו לבסוף. עם הזמן גם השרוול מתבלה ונהרס (מבפנים ומבחוץ) ואז חייבים לקנות כבל מקורי קומפלט... אין ספק שמקורי קומפלט ברוב המקרים זה הכי נוח, אבל כל אחד והכיס שלו... אצלי באופנוע לדוגמא - כבלי גז, משיכה + החזרה, מקוריים. כבל מפחת קומפ' אוטו' - שרוול מקורי, כבל תחליפי. כבל קלאץ', שרוול מקורי, כבל תחליפי. לשימון הכבלים השתמשתי בספריי יעודי לשימון של BRONOX, יקר וקשה להשיג. בנוי על בסיס אחר מהWD והומלץ לי ע"י "יעקב פורת" (אזה"ת נס ציונה) שמשתמש בספריים הנ"ל בסדנא שלו. לאחר שנגמר לי הספריי הנ"ל ולא הצלחתי להשיג, קניתי ספרי ייעודי לשימון כבלים של PJ1 - לא מתנדף ולא תוקע את הכבל.

פרגיתי

New member
ספריי יעודי לכבל, יקר../images/Emo35.gif

PJ1 עלה לי פחות מספריי לשימון שרשרת, משהו בסביבות ה40 ש"ח...

MexMex

New member
אז ככה.

א. WD40 בשום פנים ואופן לא. הספריי הזה מכיל ממיס, שפשוט ינקה לך את הכבל מכל שאריות שימון שעוד היו בו (של שמן טוב). השכבה שהוא ישאיר לא מספיק טובה ב. גם לא. דביק מדיי. ג. כן. יקר אבל מחזיק שנים. השקעה משתלמת ביחד עם המתקן היעודי. ד. קנה קטום עם מצמד הידראולי. M.

the jango

New member
אתה הרי מכיר אותי יא מקס

אתה מסוגל לדמיין אותי על קטום עם מצמד הדראולי?!?!
שלא לדבר שאחרי שהשקעתי 40 שח במשמנת לכבלים,אין מצב שאני עובר למצמד הדראולי.

WRF

New member
רק שמן יעודי!!!

מה אתה לא יודע מה שעולה זול משלמים עליו ביוקר אז על תתקמצן תוצאי עוד 20-30 ש"ח מהארנק הכבל יחזיק יותר ... ואם זה כבל מקורי אז בוודאי עדיף לשמור עליו יותר... למכירה KTM 400 SC 98 מצב מעולה פרטים במסרים

DAN TAL

New member
אז ככה.

קימים שני סוגי כבלים. באחד הכבל{הפנימי} מצופה טפלון,{כמו בכבל מצמד DR350} ובשאר הכבל הפנימי חשוף. הכבל מצופה הטפלון פחות נפוץ ואת הכבל הנ"ל אין אפשרות לשמן וכל שימון מזיק. מחליפים מפעם לפעם וכך נשמרת פעולה נכונה של המערכת. הכבל הנפוץ יותר הוא זה שלא מצופה. הכבל הזה מתפקד טוב יותר כשהוא י ב ש ו נ ק י לחלוטין. כדי להשיג את היובש והנקיון התכשיר הטוב ביותר הוא WD40. בעזרת מכשיר השימון מבצעים שטיפה עם עודפים של תרסיס תוך כדי הקפדה שהגרמושקה שבקצה התחתון של הכבל לא אוטמת המילה הלועזית המתאימה יותר לתאור התהליך היא-' פלשינג'. שוטפים עד אשר מחלקו התחתון של הכבל יוצא נוזל נקי. כל שימון הנכנס באזור הצפוף מאוד בין הכבל החיצוני לפנימי יוצר תאמינו או לא-חיכוך גדול יותר ממצב בו הכל נקי ויבש. היתרון בWD40 שהוא חומר שמשאיר את שכבת השומן העדינה ביותר בנמצא משאיר וממיס את כל שאר הרעות והחולות שהצטברו בכבל.{טוב לשטיפת חלקי מנוע משמנים ישנים במקומות בהם ספרי ניקוי קרבורטורים תוקפני מידי} אל תקנה כתום עם מצמד הידראולי. א,הצינור נקרע ועולה 450 שח. ב,המשאבה נשברת ועולה 2700 שח. ג,קיט שיפוץ למשאבה עולה 400 שח. ד,פעולת המשאבה לא תהיה רכה, נעימה ובעלת משוב{פיד-בק}כמו זו של הCRF או XR400 עם אביזרים מקוריים.

a c t i v e X

New member
משאבה קומפלט עולה 260$= 1200שח

לשבור אותה זה כמו לשבור משאבת ברקס, יש גם מגן. אולי התכוונת לצילינדר קלאץ' ההדראולי שע"ג המנוע, לו יש מגן מומלץ ביותר שעולה 20$ גם לא מומלץ לרכב על אופנועים מודרנים עם בולמים הפוכים, הם נפרצים ויקרים יותר מבולמים של DR

DAN TAL

New member
אקטיב,הענין נאמר כקונטרה למקס.

2-רק בחודש שעבר בחור רכש אצלי את כל העסק ,כולל קיט שיפוץ,תאר לך כמה כל העסק עלה. 3-באופנוע שלי הצינור נקרע 3 פעמים במהלך חייו ואני מחליף צינורות כאלו ללקוחות מידי פעם. 4- מערכת מצמד קונבציונלית טובה{כמו המותקנת באופנועים שהזכרתי}טובה יותר וזולה לתחזוקה והחלפה מכל מערכת הידראולית שקיימת בשוק. 5-נכון,בולמים קונבנציונלים שעובדים טוב,עדיפים על בולמים הפוכים שעובדים באותה רמה או פחות. גם אני וגם אתה רכבנו על אופנועים עם בולמים הפוכים לא טובים,אני רכבתי על אופנועים עם בולמים קונבנציונלים טובים.

amitexc

New member
בגלל זה אמרתי פעם

שעדיף כבל קלאץ ע"פ קלאץ הידראולי. קלאץ עם כבל במקרה הרע נגמר ב20$ כבל ואילו קלאץ הידראולי השמיים הם הגבול.

r929

New member
../images/Emo6.gif3 פעמים

מזל שאני מכיר אותך בתור בן-אדם אמין, אחרת היתי בטוח שאתה שקרן. 3 פעמים על אופנוע אחד, פשוט לא יאומן. תקן אותי אם אני טועה, מדובר על צינור שזור, מה עשית לו, אתה נוסע בשדות של ברזלים ונתקע בהם ? איך? פשוט לא מתקבל על הדעת. בנוסף לכל הסיפורים האחרים שהיו לך על ה520 האומלל שהיה לך, נראה לי שבאמת האופנוע הכי טוב בשבילך זה XR400 או 650L.

a c t i v e X

New member
דן, אני יודע שד.ל.ב כבר לא זולים...

בגלל זה הצגתי לך את המחיר בUSA ולא בבני ברק מוזר שנקרע לך הצינור 3 פעמים, זה לא מובן למה זה רק לך, מצד שני לי נקרעה שרשרת פעמיים, עד שהבנתי שהיא חלשה מדי... לכל דבר יש הסבר, שווה לחפש אותו, לי ולחברים שאיתי על עשרות קטומים שונים, לא היו בעיות כאלה לקלאץ ההידראולי יתרונות בתחום אחידות ההפרדה שאין לכבל. אני לא חושב שהבולמים של KTM לא טובים, לא שלי 2001, ובטח לא שלך 2003, אני מסכים שיש טובים יותר. ממנה שאני רכבתי על XR400 במסלול קולה, הבולמים ממש לא טובים יותר משלי, חוץ מגיהוץ הקטנות במהירות נמוכה. ברגע שלחצתי יותר הרגשתי כמו על קטנוע בכביש משובש. רך אבל מתנדנד ולא משרה בטחון (בהקצנה, כן?) ובטח אני לא משווה לבולמים שאני מכיר מXR600/650 שונים שרכבתי עליהם (אפילו היה לי אחד 600R ב97, להזכירך) אולי עם מסכת שיפורים הם טובים יותר, אבל גם לWP יש שיפורים. לקדמה טכנולוגית יש לרוב, לפחות בתקופת החיים הראשונה של הפיתוח, מחיר בתחום האמינות, ככה זה בבולמים, ככה זה במנועים, ככה זה בקלאץ'. אתה בטח לא היית רוצה לרכב על XL500 רק בגלל שיש לו מנוע אמין, בולמים קונבנציונלים וקלאץ' בכבל?

DAN TAL

New member
וגלגל קידמי 23 אינץ.

תיקון והבהרה. את ה525 קניתי בן שנה יד שניה עם צינור של מודל קודם{לא שזור}מכיון שהצינור המקורי דלף באיטיות ושיגע את בעליו הראשונים של האופנוע עד אשר הבין להכין נוזל השמן. לאחר שנה הצינור הזה התחיל ליזול בחלקו התחתון בחיבור לבנג'ו,והוחלף במקורי שזור בהתאם לשנתון האופנוע,2003. כלומר,הצינור השלישי אך התקלקל פעמיים. וכן,בXL500 היה גלגל 23 אינץ'. מטפס כל דבר. בולמי הXR400 ידעו לעשות הכל,כולל מעוז חיים,בקצב של שותפיי לרכיבה {אביב,ברק נדב} קצב מהיר ותחרותי,דאבלים,סטפ-אפים וטייבלים של הילוך רביעי עם גז פתוח. קונבנציונלים לגמרי וללא פריצת אף מחזיר אף פעם.

r929

New member
אז אתה מודה שקנית נבלה ../images/Emo35.gif

לנזול מהבנג'ו קורה רק בגלל דבר אחד, חיזוק יתר. שוב טיפול לא נכון. ולפי מה שכתבת למעלה, בעצם הצינור לא התקלקל ? אז תחליט, אולי כל הבנג'ו דפוקים, כולל אלה שמשמשים לברקס
בקיצור, מזל שיוהן ריקול לא קורא בפורם אחרת היה עילה לתביעת הוצאת דיבה.

DAN TAL

New member
929,לא מבין את המסר שלך.

והתכוונתי לנזילה מהחיבור של הצינור לבנג'.וביותר מאופנוע אחד נתקלתי בבעיה בצינור . עכשיו בוא תסביר לי בבקשה,עד לאיזו רמת 'נבלות',אופנוע יכול להגיע בשנה? רשימת תקלות,תגובה לגז{רשימה חלקית}. -משאבת בלם אחורי-פעמיים בהפרש של שנה. -צינור מצמד -סלילים -נבה אחורית {ולא המיסבים לא נשפכו,סדקים סביב המיסבים} -מיסבי גלגל אחורי{בפעם נפרדת מאותה הפעם של הנבה}. -ראש מנוע {סדק שהעביר מים לתא שריפה}+שסתומים {כל הרביעיה איבדה חומר משטח המגע בתושבת} -מצמד הוחלף {אך זאת בגלל שימוש אינטנסיבי} -שפיצים בגלגל אחורי כל חודש אחד או שניים {אך הצלחתי בניגוד לחברי להציל את החישוקים המקוריים}. וכל זה מדובר באופנוע משנת 2003. אספתי עוד הרבה תקלות של אופנועים אחרים כמו -בוכנה שבורה בריסינג 450 בן שנה ועוד.

למעלה