שימון על נקי או שאפשר גם על מאובק?

bing123

New member
שימון על נקי או שאפשר גם על מאובק?

ובכלל, באופן כללי, כל כמה זמן מומלץ לשמן את השרשרת ושאר המערכות? אני אשמח לקבל קצת פרוט לגבי כול עיניין שימון אופני ההרים. אני רוצה להוסיף כי המוטו שלי כרגע הוא לשטוף את האופניים במים כמה שפחות, אז בגלל זה אני לא כל כך בטוח האם שימון על מערכות מלוכלכות הוא אפקטבי. בתודה לכל המגיבים . ובברכת רכיבה נעימה .

oferbic

New member
רצוי לשמן בשמן יבש

שמן יבש לא סופח אליו ליכלוך מאחר שהוא מבוסס על סיליקון וטפלון, ולא על שמן מינרלי. ניתן לקנותו בחנויות אופניים סביב ה 45 שח למיכל קטן. החיסרון של שמן כזה הוא שהוא יורד מיד במגע עם רטיבות ואינו מומלץ לשימוש בתנאים רטובים. כעיקרון שימון יבש יכול להספיק לזמן של אפילו מספר שבועות כל עוד אתה לא מרטיב את השרשרת, ולא מתמלא יותר מדי באבק. כשנהגתי לרכוב בירקון חציתי מדי פעם את הנחל ברכיבה, והשרשרת החלה מיד לחרוק. ברכיבה יבשה אני מנקה ומשמן פעם בחודש. אם יש צורך לשמן מחדש יש לשטוף במים ומיד לאחר היבוש לשמן. שים לב, את השרשרת בלבד. שימון על הליכלוך יגרום לבזבוז של שמן יקר על ספיגתו באבק, ויפגע ביכולת שלו להגיע לחיבורי החוליות.

nintense

New member
דבר ראשון ניתן לנקות רק את השרשרת..

מבלי לשטוף את כל האופניים. לגבי שימון, אם אתה משתמש בשמן יבש (רק על בסיס ווקס), ניתן לנגב את השרשרת עם סמרטוט, לשמן ואחרי כמה דקות לנגב עם סמרטוט נקי. שימון מחזיק אצלי כ 25-50 ק"מ בשטח ללא מים, אם היו מים בדרך, לפעמים הרשרשת מתחילה לחרוק עוד במהלך הרכיבה. אופציה נוספת היא שימון רטוב - מחזיק קצת יותר זמן, אך בשל הידבקות החול והאבק יש לנקות את השרשרת לפני שימון חוזר.

שימון שרשרת

אז ככה: שרשרת נקיה ומשומנת עובדת טוב יותר משרשרת מלוכלכת ומשומנת, שרשרת מלוכלכת ומשומנת עובדת טוב יותר משרשרת שאיננה משומנת כלל. אין שום בעיה לשטוף את השרשרת עם קצת מי סבון או תערובת דגריזר עם מים. לא צריך להתיז את נוזל הניקוי על כל האופניים, אפשר לשטוף בעדינות רק את השרשרת ע"י שימוש בספוג מטבח. אולם, אם שטפת במים, מומלץ בחום לייבש את האופניים בשמש ישירה (כלומר, לא לשטוף בלילה או במזג אויר קודר). אם שטפת, חובה לשמן. אחרת יווצרו כתמי חלודה. בקיץ מומלץ שמן יבש. שמן יבש אצלי מחזיק 2-3 רכיבות (כלומר, אין צורך לנקות ולשמן כל פעם...). בחורף מומלץ שמן עמיד ללחות.

למעלה