שימון תבנית אפיה

אלבה

New member
שימון תבנית אפיה

שלום כיצד יש לשמן תבנית- בשמן? מרגרינה? חמאה? ומתי לא צריך לשמן ומתי יש להשתמש בניר אפיה? תודה
 

bali

New member
מנהל
באיזה שומן שאת רוצה

אפשר בשמן, בחמאה או במרגרינה לבחירתך. לאחרונה כשיש תרסיסי שמן, זה פתרון מאד נוח לשימון. בד"כ כתוב במתכון את הוראות השימון או אם לא צריך לשמן, ואם יש צורך בנייר אפייה. זה תלוי במתכון המסויים. המקרה היחיד שבו אני פועלת עצמאית ולא לפי מתכון בעניין הזה הוא כשאני משתמשת בתבניות סיליקון. לרוב כתוב שאין צורך לשמן, אבל אני תמיד משמנת בכל זאת, ליתר בטחון. במיוחד בתבניות עם הרבה דוגמאות וחריצים.
 

bali

New member
מנהל
חוסך שימון

כששמים נייר אפייה לרוב לא צריך לשמן. וחוצמזה ככה התחתית של התבנית לא מתלכלכת ולא נדבקת אליה תערובת של העוגה או המאפיה. יש מצבים שבהם עוטפים גם את הדפנות של התבנית בנייר אפייה.
 
למעלה